Co dzisiaj gotujesz na obiad? 15

09 stycznia 2020 16:13 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nie zjem :-)

Twoja strata 
09 stycznia 2020 16:15 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Na co tak mocno wołowinę rozbijasz?

Na zrazy . Na bitki .
09 stycznia 2020 16:37 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Twoja strata :nerwowa kucharka:

To znaczy , że masz już coś ? 
09 stycznia 2020 16:39 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

To my dwie odmienne kuchnie prowadzimy . Mieso zwłaszcza kotlety im krócej smażone tym miększe . Takie molestowanie :-) kotleta na patelni a potem jeszcze podlewanie i podduszanie robi zelówkę :-( z niego .

Taką , jak od glana.
09 stycznia 2020 17:35 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

To my dwie odmienne kuchnie prowadzimy . Mieso zwłaszcza kotlety im krócej smażone tym miększe . Takie molestowanie :-) kotleta na patelni a potem jeszcze podlewanie i podduszanie robi zelówkę :-( z niego .

Albo u innego masarza mięso kupujemy 
Podopieczni i rodzina nie narzekają na moją kuchnie a to jest dla mnie najważniejsze.. 
09 stycznia 2020 17:43 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Albo u innego masarza mięso kupujemy :-)
Podopieczni i rodzina nie narzekają na moją kuchnie a to jest dla mnie najważniejsze.. 

Pewnie tez tak gotuja i smaza 
09 stycznia 2020 17:43 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Podsmażyć, potem wlać wodę albo sos i poddusić pod przykryciem? Jak długo? Bo pewnie jeszcze w menu będzie:-) On lubi dużo sosu, jak zauważyłam.
Tak łopatologicznie bym prosiła...

Obsmazyc z obu stron żeby było ładnie przypieczone nie przypalone i potem podlać woda ale nie tyle żeby kotlety w niej pływał możesz dodać do tego cebulkę w piórka, liść laurowy. Co zwyczajowo do sosu dodajesz żeby był smaczny. Jak już kotlety będą odpowiednio miękkie to ja przecedzam ten wywar po ich duszeniu przez sitko i zageszczam. Możesz wtedy dodać też lekko podduszone, podsmazone ale leciutko pieczarki. Wtedy będziesz miała sos grzybowy 
09 stycznia 2020 17:47 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Obsmazyc z obu stron żeby było ładnie przypieczone nie przypalone i potem podlać woda ale nie tyle żeby kotlety w niej pływał możesz dodać do tego cebulkę w piórka, liść laurowy. Co zwyczajowo do sosu dodajesz żeby był smaczny. Jak już kotlety będą odpowiednio miękkie to ja przecedzam ten wywar po ich duszeniu przez sitko i zageszczam. Możesz wtedy dodać też lekko podduszone, podsmazone ale leciutko pieczarki. Wtedy będziesz miała sos grzybowy :-)

Aaaa to inna para kaloszy, to nie chodzilo o kotlet  . To przepraszam .Tylko po co ta bulka tarta ?
09 stycznia 2020 17:49 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Aaaa to inna para kaloszy, to nie chodzilo o kotlet  . To przepraszam .Tylko po co ta bulka tarta ?

Jaką bułka? 
Słony karmel? 
09 stycznia 2020 17:50 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Pewnie tez tak gotuja i smaza :smiech2:

Być może 
09 stycznia 2020 17:52 / 3 osobom podoba się ten post
Kika67

:zaskoczenie1:Jaką bułka? :zaskoczenie1:
Słony karmel? :smiech3:

A  , bo juz nie wiem kto ta bulke sypal czy Ty czy Werska .Qrna bułkę  tez trzeba robic samemu to i smak inny .Do bulki mozna dodac pestki z dyni alko slonecznika oczywiscie mielone . Tylko woda nie pidlewac .
09 stycznia 2020 17:55 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Aaaa to inna para kaloszy, to nie chodzilo o kotlet  . To przepraszam .Tylko po co ta bulka tarta ?

To już są bitki, nie kotlety.
09 stycznia 2020 17:58 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

To już są bitki, nie kotlety.

Mozna wmowic, ze kotlet do wody wpadl .
09 stycznia 2020 18:00 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Mozna wmowic, ze kotlet do wody wpadl .:wystawia jezyk:

I trzeba się postarać, jeżeli tak się załatwi schab z kością. Bitki na ogół robi się z szynki. 
09 stycznia 2020 18:33 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

A  , bo juz nie wiem kto ta bulke sypal czy Ty czy Werska .Qrna bułkę  tez trzeba robic samemu to i smak inny .Do bulki mozna dodac pestki z dyni alko slonecznika oczywiscie mielone . Tylko woda nie pidlewac .

Specjalnie zerknelam na fachową definicje kotleta i pisze tam  ze jest z mięsa ale nie tylko bo może być i wegetariański ale o tym, że ma być panierowany w bułce nic tam nie ma. 
Ja kotleta z kostka nie panieruje 
Źle się zrozumiałymy i tyle