Ale musi być z niej miszczyni kuchni, skoro dziadek tylko... bardzo smaczne:smiech3:
Co ma powiedzieć:-(
A chętnie bym zrobił świeże placki, tylko nie opłaca mi się bawić dla dwóch placków, które bym zjadł... :-)
Ale musi być z niej miszczyni kuchni, skoro dziadek tylko... bardzo smaczne:smiech3:
A chętnie bym zrobił świeże placki, tylko nie opłaca mi się bawić dla dwóch placków, które bym zjadł... :-)
Flaki ugotowane . Muszą się przegryźć. Jutro najazd gości. :-)
Ja pierniczę to się impra szykuje a to się poleje, to polegną niektórzy a Sylwek we wtorek dopiero :hihi:
Dzisiaj zupa gulaszowa, która przezornie ugotowalam wczoraj :-)
Ojesus Kika! Kopsnij choć miseczkę, inaczej uwieszę Ci się na nogawce :smiech3:
Pieczeń nadziewana żurawiną , kluski , brukselka ,czerwoną kapustą :gotowanie:
Żurek,na białej kielbasie i wędzonych żeberkach, z jajkiem na twardo i ugotowaną kiełbasą, pokrojoną w plasterki i podsmażoną.
Balujące w nocy towarzystwo, już wczoraj o żurek poprosiło.
Nagotowalam w 6 litrowym garnku i tak ciągle ktoś podjada, albo popija jako gorący kubek ?
Miała być jeszcze karkówka pieczona i ziemniaki opiekane, ale że nikt nie ma ochoty, to będzie jutro.
Zaoszczędziłam :smiech3:
Na żurek to teraz nabrałam ochoty:mniam: :glodny:
Mówią, że Niemcy oszczędni a Polacy to nie tylko oszczędni ale również zaradni i kreatywni i w tej zaradnosci Niemcy nigdy nas nie dogonia :radosc1:
Ja miałam dziś szaszłyki z frytkami przykro mi ale nie umiem wstawiać zdjęć z aparatu ,jestem już trochę wiekowa i nie na wszystkim się znam,za to wciąż się uczę może mi się kiedyś uda:-):bezradny: