Ja się muszę poskarżyć w temacie euro, spada nam to euro, spada i końca spadku nie widać :zalamka2: .

Ja się muszę poskarżyć w temacie euro, spada nam to euro, spada i końca spadku nie widać :zalamka2: .
Ja nie narzekam,ale też się nie cieszę . Na 1000 euro jest się minimum 600euro w plecy w porównaniu do kilku lat wcześniej. A to jest różnica . Wolałabym je mieć niż nie mieć a to przecież z zachłannością nie ma nic wspólnego . Chyba :oczko:
Specjalnie nie narzekam. Widocznie mechanizmy gospodarki... działają.
Nigdy nie byłem zachłanny czy pazerny, cieszyłem się zawsze tym, co dał los. Mogę spróbować i w kraju, tu zarabiałbym ustawowowo chyba około 7 tys, zobaczymy.
O właśnie, nie wiem czy Maluda się tym interesowała, nie musiałaby jeździć do DE, skoro jest możliwość podjęcia pracy w zawodzie w Polsce
Korona norweska też spada. Mój mąż z głowę się łapie. Co ma zrobić. Musi pracować.
To prawda. Jakieś dwa lata temu przeliczało się 50%, za koronę 50 gr a dzisiaj ok 35 gr. Dzieci moje na codzień tego nie odczuwają ,tam pracują i tam żyją,ale jak jadą gdziekolwiek na urlop,to już ,przy rodzinie 2+2, bardzo duża różnica . I, niestety,najdroższy jest wyjazd do Polski :-(
Specjalnie nie narzekam. Widocznie mechanizmy gospodarki... działają.
Nigdy nie byłem zachłanny czy pazerny, cieszyłem się zawsze tym, co dał los. Mogę spróbować i w kraju, tu zarabiałbym ustawowowo chyba około 7 tys, zobaczymy.
O właśnie, nie wiem czy Maluda się tym interesowała, nie musiałaby jeździć do DE, skoro jest możliwość podjęcia pracy w zawodzie w Polsce
Luke, a coś bliżej. Napisz mi proszę jutro.
Musisz się ogłosić w lokalnych u siebie ogłoszeniach lub takowe przejrzeć . Czasami kto potrzebuje na kilka godzin dziennie lub w tygodniu w ogóle do opieki. U nas ludzie na wsi już szukają bo rodzice często starzy a dzieci pracują na etatach i nie ma się kto nimi zająć. Szukaj u siebie w okolicy. Może masz blisko do jakiegoś dużego miasta. Chyba, że masz wykształcenie kierunkowe w opiece i zapytać w szpitalach, domach starców...itd.
Później Ci napiszę 🙂