Tina40 a czytałaś Millenium Stiga Larssona? Ja lubię też czytać Dana Browna i naturalnie Harlana Cobena. Własnie skończyłam czytać czarną serię Camilli Läckberg
'Niemiecki Bękart" świetnie napisane polecam!!!
Tina40 a czytałaś Millenium Stiga Larssona? Ja lubię też czytać Dana Browna i naturalnie Harlana Cobena. Własnie skończyłam czytać czarną serię Camilli Läckberg
'Niemiecki Bękart" świetnie napisane polecam!!!
O jpolecam to jest tzw realizm magiczny! Fantastyczna! Wierz, jak przeczytasz to będziesz do niej już zawsze wracać!
A przypomniała mi się inna zeschizowana pozycja, jaką czytałam. To książka Nica Cave'a "Kiedy oślica ujrzała anioła" - wydaje mi się, że napisała ją pod wpływem narkotyków. To bardzo ciężka książka, brutalna, tak jak jego teksty piosenek, ale niezywkła. TEż polecam, ale dla osób o moćnych nerwach! TEż uroniłam łezkę...
Właśnie dobrałam się do ksiązek Henninga Mankella kolejny skandynawski pisarz... Przeczytałam jak narazie dwa kryminały "Psy z Rygi" i " Zapora" świetne!! Polecam!!
I właśnie biorę się za "Białą Lwicę"
A lubisz skandynawską klasykę? Jeśli tak , polecam dwóch autorów : Trygve Gulbransen- A lasy wiecznie śpiewają i Dziedzictwo na Bjorndal oraz sagę W. Moberga , cztery części, Emigranci , Imigranci , Osadnicy , Ostatni list do Szwecji.
A lubisz skandynawską klasykę? Jeśli tak , polecam dwóch autorów : Trygve Gulbransen- A lasy wiecznie śpiewają i Dziedzictwo na Bjorndal oraz sagę W. Moberga , cztery części, Emigranci , Imigranci , Osadnicy , Ostatni list do Szwecji.