Jak radzicie sobie z tęsknotą tu w Niemczech ?

16 marca 2014 20:13
carrie

Ja sobie wogóle nie radzę:(

Coś powinnas wymyśleć. Bo jak tak zostanie to nie będzie Ci łatwo. Dlaczego sobie nie radzisz ???  Długo jeździsz ??
16 marca 2014 20:21
Mycha

Coś powinnas wymyśleć. Bo jak tak zostanie to nie będzie Ci łatwo. Dlaczego sobie nie radzisz ???  Długo jeździsz ??

półtora roku będzie:) tylko jestem z tych dlugodystansowców:) a dlaczego sobie nie radze? no nie umiem, juz mnie nawet ta kasa nie cieszy jak na poczatku:( 
16 marca 2014 20:22
carrie

półtora roku będzie:) tylko jestem z tych dlugodystansowców:) a dlaczego sobie nie radze? no nie umiem, juz mnie nawet ta kasa nie cieszy jak na poczatku:( 

To może zmień system ??  Może krótsze wyjazdy a częściej ??   Kogo zostawiasz w PL ??
16 marca 2014 20:25 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

To może zmień system ??  Może krótsze wyjazdy a częściej ??   Kogo zostawiasz w PL ??

w Pl zostawiam największe moje skarby - dzieci, myślę ze ta kasa nie jest warta ich dzieciństwa, tego nikt mi nie zwróci
16 marca 2014 20:34
carrie

w Pl zostawiam największe moje skarby - dzieci, myślę ze ta kasa nie jest warta ich dzieciństwa, tego nikt mi nie zwróci

W jakim wieku są ???   
16 marca 2014 20:36
6 i 11 lat
16 marca 2014 20:38
carrie

6 i 11 lat

To chyba byłoby lepiej na krócej wyjezdżać. Częściej byś je widywała, bo one na pewno za Tobą tęsknią. A forsę jakoś trzeba zarabiać.  Zresztą to Twoje życie, przemyśl. Może są inne rozwiązania. 
16 marca 2014 20:48
carrie

6 i 11 lat

ja mam córeczkę w wieku 6 lat i syna 14 lat i jeżdzę góra na 6 tyg to szybko leci i tez tęsknię ale jak już ta tęsknota jest tak duża to wracam bo ja mam taki kryzys po 4 tygodniu
16 marca 2014 20:53
jowitaliber

ja mam córeczkę w wieku 6 lat i syna 14 lat i jeżdzę góra na 6 tyg to szybko leci i tez tęsknię ale jak już ta tęsknota jest tak duża to wracam bo ja mam taki kryzys po 4 tygodniu

moje 14 i 11
16 marca 2014 21:01
Ja jestem z dlugodystansowcow jednym slowem trace zycie tutaj.
16 marca 2014 21:04 / 3 osobom podoba się ten post
gosia35

moje 14 i 11

i też pewnie tęsknią jak my wszyscy ale ja do mojego syna mówie zawsze ze lepiej mieć mamę która pracuje i ma z tego pieniądze niż mame która pracuje i pieniedzy nie ma a tak bylo jak zasuwałam w DOMU STARCÓW  po 24 h zeby mieć trochę wolnego dla dzieci  i nie wydawać podwójnie na dojazdy i co przyszedł 10 wziełam wypłatę i 11 już jej nie było ba nawet brakło na wszystko co było do zapłacenia
16 marca 2014 22:07
Eh życie......
16 marca 2014 22:26 / 5 osobom podoba się ten post
kochane moje niesmucie sie kazdy z nas teskni i swoja tesknote skrywamy głeboko w sercu i czasem chcemy ja ukryc i niepokazywac ale nieststy nasze cialo, oczy mówia wszystko, widac jak bardzo tesknimy.(pomyslmy,ze niedługo kazda z nas bedzie w domku ze swoimi bliskimi i bedzie juz dobrze,ze niedługo kolejna wyplata wpłynie na konto i spełnimy kolejne marzenia,zatkamy kolejną dziure w budżecie domowym)że choc troche bedziemy mogli wynagrodzic jakos ten trud tu spedzony naszym dzieciom.
16 marca 2014 22:32 / 1 osobie podoba się ten post
i z tym optymistycznym akcentem, ze niedlugo bede w domku z dziecmi, ukladam sie wlasnie do snu :):)
16 marca 2014 22:32 / 1 osobie podoba się ten post
Ale często gęsto jak się dziewczyny wygadają to im ulży w tej wrednej tęsknocie.