Jak radzicie sobie z tęsknotą tu w Niemczech ?

07 marca 2014 17:17
Dzięki za serdeczne przyjęcie
07 marca 2014 17:18
kasiachodziez

Czytam was i ryczę

Koniec ryczenia,,,,,,,,pomyslcie o czymś przyjemnym i miłym...........
07 marca 2014 17:19 / 1 osobie podoba się ten post
Ja to bym najchętniej poszła już spać by kolejny dzień mieć za sobą.
07 marca 2014 17:24
Tak ,Kasiu ,z jednej strony radości ,ale z drugiej strony czuję się jak bym zawiodła sama siebie ,ze nie dałam rady.
Ale cały czas uczę się pozytywnego myślenia ,a po tym co ja już przeszłam ,próbuję sobie powtarzać ,że to kolejne ,nowe doświadczenie,że znowu się czegoś nauczyłam ,wyciągam wnioski i będę próbowała dalej ,dla dzieci i dla siebie.
07 marca 2014 17:25 / 3 osobom podoba się ten post
Takie duże dziewczynki a płaczą za domkiem....:)
Ja wam powiem,ze pierwszy raz mi się wcale nie dłuży,wręcz przeciwnie,czas leci jak wściekły :). Okolica cudna,babcia humorzasta i foszasta ale da się przeżyć :).Całkiem niedawno doszłam do wniosku,że mogłabym tu osiąść na stałe,no ale drugiej połówki z dowodem CH wciąż brak,więc niestety chyba jednak nie osiądę tu na stałe :):):).
W domu czeka stęskniona córka i pies :)
07 marca 2014 17:27
Ja im dłużej jeżdże a już prawie 10 lat tym gorzej znoszę rozstania,coraz trudniej udźwignąć tęsknotę.
07 marca 2014 17:33
To masz już niezły staż
07 marca 2014 17:41 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Ja wam powiem,ze pierwszy raz mi się wcale nie dłuży,wręcz przeciwnie,czas leci jak wściekły :). Okolica cudna,babcia humorzasta i foszasta ale da się przeżyć :).Całkiem niedawno doszłam do wniosku,że mogłabym tu osiąść na stałe,no ale drugiej połówki z dowodem CH wciąż brak,więc niestety chyba jednak nie osiądę tu na stałe :):):).

Ja też nie mam czasu na tęsknotę ale moja Jula zadzwoniła i mi już tęskno.Podobnie Ivcia mam jak Ty humorzastą babkę,która dziś 3 km kazała na pieszo lecieć kupić kiełbachę bo po co rowerm.Mam dużo czasu wolnego to spędzam na rowerze wtedy nie myślę a rozkoszuję się chwilą bez babsztyla...o woła lecę
07 marca 2014 17:42
echhh, mi też czas się jakby zatrzymał....

też już mam serdecznie dosyć wszystkiego i wszystkich tutaj....
za tyd o tej porze będzie juz zmienniczka
07 marca 2014 17:42 / 1 osobie podoba się ten post
echhh, mi też czas się jakby zatrzymał....

też już mam serdecznie dosyć wszystkiego i wszystkich tutaj....
za tyd o tej porze będzie juz zmienniczka
07 marca 2014 17:42
ivanilia40

Ja też nie mam czasu na tęsknotę ale moja Jula zadzwoniła i mi już tęskno.Podobnie Ivcia mam jak Ty humorzastą babkę,która dziś 3 km kazała na pieszo lecieć kupić kiełbachę bo po co rowerm.Mam dużo czasu wolnego to spędzam na rowerze wtedy nie myślę a rozkoszuję się chwilą bez babsztyla...o woła lecę
07 marca 2014 17:42 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ivanilio,  wiecej wlasnego wkładu w szukanie drugiej połówki ze szwajcarskim ausweisem, samo nic nie przypełznie, wiesz, faceci teraz sa leniwi. Ty musisz byc łowca, takie czasy. Zycze Ci powodzenia !!
07 marca 2014 17:49 / 2 osobom podoba się ten post
kruszynka1964

A ja buczałam dzisiaj jak wyszlam na spacer,szłam i płakałam-taką poczułam tesknote,musiałam głupio wygladac.

nie płacz bo mi tyle samo do końca zostało i jeszcze się trzymam a w domu na mnie też czekają dzieci córka 6 lat i syn 14 a mąż też w DE jeszcze ponad tydzien więc oni są z najlepszą instytucją na świecie czyli Babcią 
07 marca 2014 17:49 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Ivanilio,  wiecej wlasnego wkładu w szukanie drugiej połówki ze szwajcarskim ausweisem, samo nic nie przypełznie, wiesz, faceci teraz sa leniwi. Ty musisz byc łowca, takie czasy. Zycze Ci powodzenia !!

Zdesperowana nie jestem,zresztą mam "łapać na babcię"? hi,hi.
Dziś zaczepiła faceta pracującego w kanale ściekowym,widac mu było tylko głowę znad ulicy i tak ją to zachwyciło,że odejśc nie chciała he,he
Może się z nią wypuszczę w jakieś bogatsze dzielnice....bo gadane to ona ma :)
07 marca 2014 17:50
kruszynka a którego kwietnia ty do domu dokładnie zjezdzasz