Wielkanoc - życzenia

06 kwietnia 2015 09:55 / 3 osobom podoba się ten post
Wirtualnie dla Wszystkich !!!! bez wyjątków.

06 kwietnia 2015 11:52 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Jo byda wiedzieć co fanzolicie? :)))

Możno ja, kiej żeś swojo... Ino roz zacznymy i nos łochromoli tyn tam co se na wierchu siednoł i spoziro na te swoje bajtloki. Bo patrzej, my se tak zacznymy fanzolić i rajcować a borok nic nie pomiarkuje i bana nom wciepnie, bo se zmyśli co my jakie trefne som... ;))))))))
06 kwietnia 2015 14:07 / 2 osobom podoba się ten post
Lili

Możno ja, kiej żeś swojo... Ino roz zacznymy i nos łochromoli tyn tam co se na wierchu siednoł i spoziro na te swoje bajtloki. Bo patrzej, my se tak zacznymy fanzolić i rajcować a borok nic nie pomiarkuje i bana nom wciepnie, bo se zmyśli co my jakie trefne som... ;))))))))

A jesteś pewno że tyn na wiyrchu to gorol?? :))))))
06 kwietnia 2015 16:37 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

A jesteś pewno że tyn na wiyrchu to gorol?? :))))))

Jeronie... no niy... Jeno pocymu sie borok niy pokozuje? Pewnikiem nie chce coby my sie pokapowali... Terozki sie chichro a potym jak rymsnie to ino nom w galoty pódzie... :))))))))))))
06 kwietnia 2015 18:14 / 1 osobie podoba się ten post
Działo się, czy nie ;)?

21 marca 2016 23:00 / 4 osobom podoba się ten post
Wesołych i Spokojnych Świąt życzy Jola
22 marca 2016 04:50 / 6 osobom podoba się ten post

Wtorek dopiero i postować trzeba a nie już życzenia składać.
W sklepach co prawda Wielkanoc od stycznia już, ale....
22 marca 2016 04:58 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Wtorek dopiero i postować trzeba a nie już życzenia składać.
W sklepach co prawda Wielkanoc od stycznia już, ale....

Knorr.. Ty jeszcze nie śpisz, czy już nie śpisz, czy to tylko taka mała pauza.. ?
22 marca 2016 05:06 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Knorr.. Ty jeszcze nie śpisz, czy już nie śpisz, czy to tylko taka mała pauza.. ? :-)

Wstałem spojrzeć, bo Babcia dziwnie "dyszała". No i teraz mam pauze w spaniu )))
22 marca 2016 05:09 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Knorr.. Ty jeszcze nie śpisz, czy już nie śpisz, czy to tylko taka mała pauza.. ? :-)

Jeszcze raz. A Ty Danuta nie śpisz też?
22 marca 2016 05:15 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Jeszcze raz. A Ty Danuta nie śpisz też?

Wczoraj mialam trudny dzień to wyrko mnie wciagneło  wcześniej, a dzisiaj mam tego skutki...
22 marca 2016 05:51 / 5 osobom podoba się ten post
A mnie denerwują te ich jajka powieszone na drzewach i krzaczkach... Wydaje mi się to sileniem na oryginalność...Wolę jak to się ma tak jak to kura zniosła Tu jeszcze miałam okazję przyjrzeć się "Dniu kapeluszy".. To coś takiego jak dzień mężczyzny... Wtedy wszyscy panowie mają cuda-cudeńka na głowach ... I brzuszaci i z wózkami, młodzi i starzy (podpierani przez swoje leciwe żony) idą do rynku na piwko w czymś na głowie (też typowo bawarskie nakrycia głowy, ale nie tylko). Wyglądają jak koguciki, które raz w roku mają okazję pokazać swój grzebień. Jak zobaczyłam całe to towarzystwo, to powiedziałam do żony pdp, że polscy mężczyźni są o wiele przystojniejsi
22 marca 2016 23:04 / 3 osobom podoba się ten post
nowadanuta

A mnie denerwują te ich jajka powieszone na drzewach i krzaczkach... Wydaje mi się to sileniem na oryginalność...Wolę jak to się ma tak jak to kura zniosła :-) Tu jeszcze miałam okazję przyjrzeć się "Dniu kapeluszy".. To coś takiego jak dzień mężczyzny... Wtedy wszyscy panowie mają cuda-cudeńka na głowach ... :-)I brzuszaci i z wózkami, młodzi i starzy (podpierani przez swoje leciwe żony) idą do rynku na piwko w czymś na głowie (też typowo bawarskie nakrycia głowy, ale nie tylko). Wyglądają jak koguciki, które raz w roku mają okazję pokazać swój grzebień. Jak zobaczyłam całe to towarzystwo, to powiedziałam do żony pdp, że polscy mężczyźni są o wiele przystojniejsi :lol2:

Myslałem, że sam jeden to mam. Nie podoba mi się tu zwyczaj jajek na dzrewach. To takie na siłę niby choinki z jajkami
22 marca 2016 23:05 / 3 osobom podoba się ten post
Knorr

Myslałem, że sam jeden to mam. Nie podoba mi się tu zwyczaj jajek na dzrewach. To takie na siłę niby choinki z jajkami

Jest nas więcej
23 marca 2016 06:09 / 6 osobom podoba się ten post
Knorr

To nie jest zwyczaj "tu" to zwyczaj w wielu krajach. W Polsce też. Chyba dawno nie byłeś w swieta wielkanocne w kraju. Mnie to akurat nie przeszkadza a nawet sie podoba . W rózny sposob przyozdabiane sa ogrody , domy . To rzecz gustu a jak wiadomo o gustach sie nie dyskutuje Zawsze jesli jestem w domu dekoruję na zewnątrz . Pomysłow jest sporo i wyglą świateczny np.