Jajko sadzone , marchewka duszona , ziemniaki :gotowanie: pdp chciałaby z boczkiem , ale ma problemy później , szpinak też odpada .Sałaty nie chce. Jeść odtatnio
Jajko sadzone , marchewka duszona , ziemniaki :gotowanie: pdp chciałaby z boczkiem , ale ma problemy później , szpinak też odpada .Sałaty nie chce. Jeść odtatnio
Ale Ciebie ta Twoja babcia dzisiaj wkurzyla z tą sałatą i szpinakiem :-)
Musisz być porządnie zła i dlatego kilka razy to zakomunikowałaś :-)
Też bym się wnerwiła ,jakby mi babcia grymasić zaczęła :-)
U mnie dzisiaj delikatnie, na śniadanko babcia tylko owsiankę na wodzie że szczyptą soli dostała, bo się wczoraj sosu holenderskiego że szparglami objadła, prawie tak bezwstydnie, jak Konwalia lodów :-)
No i wieczorem rolatorek był w częstym użyciu na trasie pokój-toaleta.
Na obiadek cienką zupkę szparagową sobie zażyczyła, więc zrobię, bo ja posłuszna jestem.
Sama czymś tam jeszcze się wspomogę,co by energi do pracy nie zabrakło
U mnie dzisiaj delikatnie, na śniadanko babcia tylko owsiankę na wodzie że szczyptą soli dostała, bo się wczoraj sosu holenderskiego że szparglami objadła, prawie tak bezwstydnie, jak Konwalia lodów :-)
No i wieczorem rolatorek był w częstym użyciu na trasie pokój-toaleta.
Na obiadek cienką zupkę szparagową sobie zażyczyła, więc zrobię, bo ja posłuszna jestem.
Sama czymś tam jeszcze się wspomogę,co by energi do pracy nie zabrakło
U mnie dziś nie spaghetti a świderki (fusilli) z tuńczykiem z puszki w oleju + oliwki + kapary można też bez + czosnek ,bazylia,oregano, i parmezan :glodny:
Pierś z kurczaka , sałatka z ogórków w jogurcie gotowa kupna i takie trójkąty ziemniaczane upiekę bo wiecznie ziemniaki aż mi obrzydło już :gotowanie:
A jutro zrobię taki Ala gulasz z warzywami i też piersią z kurczaka . Teraz chodzi moje pranie .:pranie:
O właśnie... Podaj nam przepis na szparagową, taką, jaką Ty robisz. Nie chcę buszować po internecie.
Ostatnio pozlewałem wywar ze szparagów, wrzuciłem dwa pokrojone szparagi ugotowane i do słoika i do zamrażalnika
A dziś pomidorówka, ugotowana na udku i klopsiki malusie z mielonego. Wszystko w oparciu o tubkę Tomatenmark
Jak robisz ta zupę ze szparagów ? proszę o przepis :aniolki:
Może dziadek też by zjadł ale on uwielbia wybrzydzać ..