Basiu sprawdz ile pije . To bardzo wazne. Brak odpowiedniej ilosci wody zaburza wszystkie funkcje, rowniez glowa nie pracuje. Musi duzo pic.
Basiu sprawdz ile pije . To bardzo wazne. Brak odpowiedniej ilosci wody zaburza wszystkie funkcje, rowniez glowa nie pracuje. Musi duzo pic.
Pije dużo. Zwracam na to uwagę.
Pije ok ,ale zwróć też uwagę czy odpowiednio do wypijanych ilości -wysikuje.Przede wszystkim pogadaj z córką,jeśli to w miarę sensowna osoba, powinna coś zadziałać
Niestety , zbyt wiele nie mozemy zrobic. W pozniejszej fazie demencji zdarzaja sie zwidy i halucynacje. Powinien o tym wiedziec lekarz.
W środę ma wizytę. Rodzina współpracująca, no a byli świadkiem takich sytuacji, więc mam nadzieję, że to poruszą.
Pije ok ,ale zwróć też uwagę czy odpowiednio do wypijanych ilości -wysikuje.Przede wszystkim pogadaj z córką,jeśli to w miarę sensowna osoba, powinna coś zadziałać
Jesli kolor moczu jest ciemny to mimo wszystko pije za malo.
W ciągu dnia do WC po kilka razy kursuje.
Na noc ma butelkę-kaczkę, rano jest prawie pełna, więc chyba ok?
Tu w niedzielę nie można nic robić, choćby miało się i motorek w d.pie i nieopanowane chęci :lol2: Dobrze, że obiad można ugotować, więc poświeciłam mu wiele czasu... Aha, jeszcze byłam na spacerze z pdp.., a teraz na twarz, szyje i dekolt nałożyłam różaną maseczkę (młodości) z kwasem hialuronowym :-) I tak: ja podziwiam różne kwiatki, ale róż nie cierpię i nie wiem czy mi przypadkiem te zmarszczki razem z twarzą nie odpadną :strach na wroble::smiech2:
A po co Ci motorek w du... Zachowaj energię na powrót do domu. Mnie taki system pracy, ( nie) pracy bardzo odpowiada. Stwierdziłam, że całe życie ciężko pracowałam więc teraz czas najwyższy na leniuchowanie.:-)
Moje spokojne dotychczas miejsce zaczyna się coś psuć.
Nie było mnie tu 4 m-ce i jest spora różnica w stanie pdp.
Większość dnia przesypia w fotelu.
Mniej je. Śniadanie tak jak kiedyś, obiad nieraz w ogóle nietknięty. Staram się gotować to, co lubi, ale to są może 2-3 potrawy, które zje...hmm..podziubie.
W nocy śpi, ale bardzo nerwowo, krzyczy przez sen, czasem się wybudza i długo potem nie śpi. Nie woła mnie, ale ja to i tak słyszę.
Dziś mnie obudził, bo głodny był. Chciał ciastek, bo "całą noc nie jadł".
Ma tabletki Neurexan,
Czasem widzi jakieś wyimaginowane osoby, zwierzęta. Przy mnie tego jeszcze nie było, ale zmienniczka miała taką sytuację i jak miałam wychodne, to przy córce.
Mam tu zostać do drugiej połowy maja, ale nie wiem, jak to będzie.
Dotychczas wszystko było ok, nie miał żadnych zaburzeń. Ot, potrzebował pomocy w domu, kąpiel itp. Z głową wszystko było w porządku.