02 czerwca 2017 08:54 / 4 osobom podoba się ten post
opiekun.5Miła Koleżanko. Chyba nie do końca zrozumiałaś mój post. Ja piszę o praktyce a nie o teorii. Technikę mycia w łóżku obłożnie chorego w przerwie mogą się nauczyć. Przyda im się taka wiedza i praktyka może kiedyś. A po drugie - nie ma zmiany Umowy nie ma Nas. Pracy jest tyle, że starczy dla każdego i jeszcze zostanie.
Zrozumiałam dobrze,pewno,że się mozna nauczyć ,ale od rodziny wsparcie w postaci załatwienia odpowiednich sprzętó też trzeba mieć.Powtórzę raz jeszcze -z opisu Floradu wnioskuję ,że czas opieki domowej dla tego pacjenta zbliża się zdecydowanie ku końcowi.A oni/Florado i jej mąż/przede wszystkim powinni o sobie myśleć.Pacjentów jest w D tak dużo ,że znajda inne miejsce.Rozumiem wszystko współczucie,przywiązanie itp.,ale to nie jest nasza rodzina i jeśli dzieci nie chcą ojcu ulżyć w ostatnich latach życia to uważam ,że nie ma sensu się "zabijać" dla obcej osoby ,jakkolwiek okrutnie to zabrzmi.......Mamy tylko jedno zdrowie,ktrórego rodzina pacjenta ani nie szanuje na tej szteli ani nie zwróci......