Internet w Niemczech

18 lutego 2014 19:33
tina 100%

Gabrysia polecała Congstara,ten stick może spróbuj,powinien mieć zasięg.Próbuj tej reklamacji mimo wszystko,kasy szkoda,może Tobie się uda.Ten stick z O2 jest lepszy od vodafona,może ten ma zasięg u Ciebie?
Chodzi Ci o sprawdzenie zasięgu.A to chyba musisz wejść na stronę operatora i sprawdzić"netzabdeckung".

Dziękuję Tineczko Jutro zapytam czy będzie tutaj działał ten stick z O2
18 lutego 2014 19:36
tina 100%

Gabrysia polecała Congstara,ten stick może spróbuj,powinien mieć zasięg.Próbuj tej reklamacji mimo wszystko,kasy szkoda,może Tobie się uda.Ten stick z O2 jest lepszy od vodafona,może ten ma zasięg u Ciebie?
Chodzi Ci o sprawdzenie zasięgu.A to chyba musisz wejść na stronę operatora i sprawdzić"netzabdeckung".

Congstar jest b.dobry (bo to D-Telecom, ma największy zasięg), tylko nie na każdym kompie się sam instaluje - nieraz trzeba mocno pogrzebać.
Lidl jest też niezły (odpowiednik Aldika) - sieć 02, może ten Ci przypasuje?
18 lutego 2014 19:40 / 2 osobom podoba się ten post
amelka55

Gabrysiu, tak zrobię i będzie najlepiej. Ale bardzo duzo nowych rzeczy dowiedziałam się od Ciebie. 
Powiem więcej, tak na spokojnie- to na pewno zaczęło mi się podobać takie ,rozgryzanie, problemów. Jak w pracy policjanta -))

No to "złapałaś bakcyla"  :) 
Te sprawy są b.ciekawe ....i ciągle się odkrywa/uczy czegoś nowego !
18 lutego 2014 19:41
Gabrysia

Congstar jest b.dobry (bo to D-Telecom, ma największy zasięg), tylko nie na każdym kompie się sam instaluje - nieraz trzeba mocno pogrzebać.
Lidl jest też niezły (odpowiednik Aldika) - sieć 02, może ten Ci przypasuje?

Dzięki Gabrysiu.Ja póki co problemu nie mam,bo mi na szteli założyli internet stacjonarny w końcu,ale informacji nigdy nie za wiele.Teraz to Anulka52 ze stickiem się męczy.Ja miałam podobnie,tez doładowania znikały podejrzanie szybko.Teraz jestem w domu,a na nowej szteli tez jest internet stacjonarny:).
18 lutego 2014 19:51
Gabrysia

a jaką masz przeglądarkę ?
załącznik - to jakiś śmieć (miniprogramik) ściągający reklamy

Kurcze, niby mam stacjonarny internet, a żadnych filmów oglądać nie mogę, bo ciągle mam te reklamy niemieckie na podpuchę, że muszę coś aktualizować, naprawiać.Teraz pozostał mi tylko tydzień, ale na nastepny raz, żeby się zabezpieczyć, to co trzeba zrobić żeby tak nie było? Przejrzeć przegladarkę i coś jeszcze? 
18 lutego 2014 19:53
tina 100%

Dzięki Gabrysiu.Ja póki co problemu nie mam,bo mi na szteli założyli internet stacjonarny w końcu,ale informacji nigdy nie za wiele.Teraz to Anulka52 ze stickiem się męczy.Ja miałam podobnie,tez doładowania znikały podejrzanie szybko.Teraz jestem w domu,a na nowej szteli tez jest internet stacjonarny:).

Sorry Tina - ja to pisałam do Anulki.
Coś mi się pokręciło :) :)
18 lutego 2014 19:54
Gabrysia

No to "złapałaś bakcyla"  :) 
Te sprawy są b.ciekawe ....i ciągle się odkrywa/uczy czegoś nowego !

Dziekuje za podpowiedzi. Jak gdyby co to moge Ciebie pytać?
18 lutego 2014 19:57 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Dziekuje za podpowiedzi. Jak gdyby co to moge Ciebie pytać?

Oczywiście :) :) 
W miarę czasu stoję do dyspozycji !    :D
18 lutego 2014 19:58
efka66

Kurcze, niby mam stacjonarny internet, a żadnych filmów oglądać nie mogę, bo ciągle mam te reklamy niemieckie na podpuchę, że muszę coś aktualizować, naprawiać.Teraz pozostał mi tylko tydzień, ale na nastepny raz, żeby się zabezpieczyć, to co trzeba zrobić żeby tak nie było? Przejrzeć przegladarkę i coś jeszcze? 

effka - ale nadal nie odpowiedziałaś jaką masz przeglądarkę?
Teraz się jeszcze spytam: jaki antywir?

18 lutego 2014 20:14
Gabrysia

effka - ale nadal nie odpowiedziałaś jaką masz przeglądarkę?
Teraz się jeszcze spytam: jaki antywir?

Korzystam z Chrome, ale mam też Firefoxa i na obu wyskaują mi te reklamy, a antywirus Eset Nod32.
18 lutego 2014 20:36 / 1 osobie podoba się ten post
efka66

Korzystam z Chrome, ale mam też Firefoxa i na obu wyskaują mi te reklamy, a antywirus Eset Nod32.

Ja bym Ci radziła przeskanować programen Malwarebytes free (Eset chyba na niego nie reaguje).
Najpierw skanowanie szybkie, usunąć śmieci i restart,
potem skanowanie pełne             "    "
To jest chyba najlepszy program na tego typu dolegliwości.    
Pobierz stąd: (ten zielony guzik na górze -1sza pozycja)  
https://www.malwarebytes.org/downloads/

W trakcie instalacji już na początku pyta się o język - wybierz polski (zresztą potem też można zmienić) .  
Nie daj się namówić na wersję Trial .....wyłącznie Free !    
PS. zmieniłam trochę link pobrania, bo tamten (chociaż strona producenta) odsyłał na Chipset.de i instalacja była z dodatkami.
18 lutego 2014 21:39
Dzięki Gabrysiu:)
18 lutego 2014 22:06
efka66

Dzięki Gabrysiu:)

Ewciu - ja na Twoim miejscu jak najszybciej bym nim przeskanowała - zobaczysz jaka ulga !! ...a i komputer przyspieszy.
Program jest prosty i bezpieczny i żadnych szkód Ci nie narobi.

Myślę, że pomógłby też Andrejce ...no ale ona ma zaporę i antywira Comodo - to trzebabyłoby trochę inaczej instalować.
19 lutego 2014 10:59
Mam na koncie jeszcze 14 E zapasu z poprzednich doładowań,czy muszę kupić za 15E,żeby przedłużyć na następny miesiąc,czy wystraczy za 10 lub 5 E kupić doładowanie ???
19 lutego 2014 11:11 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

Mam na koncie jeszcze 14 E zapasu z poprzednich doładowań,czy muszę kupić za 15E,żeby przedłużyć na następny miesiąc,czy wystraczy za 10 lub 5 E kupić doładowanie ???

Robiac rachunek to ci 1 E brakuje,uwazam,ze za 5 E doladowanie wystarczy spokojnie.