Internet w Niemczech

19 lutego 2014 12:40
Gabrysia

No to "złapałaś bakcyla"  :) 
Te sprawy są b.ciekawe ....i ciągle się odkrywa/uczy czegoś nowego !

Korzystam z niemieckiego laptopa,chcialabym wymazac historie przegladania stron,moglabys b dokladnie po niemiecku napisac mi jak to zrobic z Windows 8?

Musze przed odjazdem oddac laptop a nie chce aby czytali gdzie bylam.
Szwagier zna jezyk polski.
19 lutego 2014 13:17 / 1 osobie podoba się ten post
ania37

Korzystam z niemieckiego laptopa,chcialabym wymazac historie przegladania stron,moglabys b dokladnie po niemiecku napisac mi jak to zrobic z Windows 8?

Musze przed odjazdem oddac laptop a nie chce aby czytali gdzie bylam.
Szwagier zna jezyk polski.

Musisz wejść w historię przeglądarki i po prostu ją skasować.W niemieckim to będzie Verlauf.Dla scisłości dopiszę,że kasowanie danych w przeglądarce to-Browserdaten löschen.Mniej więcej w każdej przeglądarce to podobnie wygląda.Znajdziesz na pewno:).
19 lutego 2014 21:47
tina 100%

Musisz wejść w historię przeglądarki i po prostu ją skasować.W niemieckim to będzie Verlauf.Dla scisłości dopiszę,że kasowanie danych w przeglądarce to-Browserdaten löschen.Mniej więcej w każdej przeglądarce to podobnie wygląda.Znajdziesz na pewno:).

Tina, powiedz prosze co to jest  "Optimizer Pro" ja mam Nortona a toto mi pyskuje, ze chce mi "posprzatać" pliki. Czy oby nie za dużo posprzata, wydawało mi sie że Norton wystarczy ???  I jeszcze się domaga zarejestrowania.
19 lutego 2014 22:07 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Tina, powiedz prosze co to jest  "Optimizer Pro" ja mam Nortona a toto mi pyskuje, ze chce mi "posprzatać" pliki. Czy oby nie za dużo posprzata, wydawało mi sie że Norton wystarczy ???  I jeszcze się domaga zarejestrowania.

To jest własnie to- http://usunwirusa.pl/pc-optimizer-pro/.Też mi się kiedyś pod coś podczepiło.Nie pobieraj niczego z tej stronki,którą podałam.Spróbuj po prostu odinstalowac tak normalnie,albo poprzez CCcleanera.Jak nie da rady,to malwarebytes to usunie.
20 lutego 2014 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
Gabrysia

Sprawdziłam - rzeczywiście wygląda na to, ze w PL kartę trzeba zarejestrować....ale nadal nie ma obowiązku!
Lecz bez rejestracji jest problem z jakąkolwiek reklamacją, wydaniem dublikatu itp.

No...ja z przyzwyczajenia od ręki zarejestrowałam - bo chciałam stworzyć sobie konto zarządzania w Play24

Witam Gabrysiu z nowego lapka piszę.-)) Czy to widać?
Cieszę się bardzo, on ma tyle różnych rzeczy. Pierwszy raz widzę Windows 8 i mam jeden mętlik w głowie. 
W moim starym lapku jest Windows7, u PDP Windows xp, teraz Windows8. Potrzebuję jednak nieco czasu, zeby rozgryźć co nieco.
Np. nie wiem z jakiego powodu nie mogę wejść w mojego e-maila?
Pokazują mi się informacje, że muszę dodac kontakt, bo widocznie nie mam połączenia. 
Jak wpisuję mój adres e-mail i hasło, to pokazuje się taki komunikat.
20 lutego 2014 23:34
Zainstalowałam sobie wreszcie CCleaner ,posprzatałam - juz widze,ze nie odptaszkowalam historii i od nowa musze wbijać wszystko ,ale hasła nie poznikały na szczescie -a co jeszcze zniknęło to sie okaże:)Ale za to mam takie 2 programy ,których nie moge usunąć-pokazują mi się jakies po angielsku ze niemozliwe jest usuniecie,to juz nad nimi jutro pomysle...Miałam tego śmiecia niemało - chodzi rzeczywiscie troche szybciej:)
21 lutego 2014 07:40
kasia63

Zainstalowałam sobie wreszcie CCleaner ,posprzatałam - juz widze,ze nie odptaszkowalam historii i od nowa musze wbijać wszystko ,ale hasła nie poznikały na szczescie -a co jeszcze zniknęło to sie okaże:)Ale za to mam takie 2 programy ,których nie moge usunąć-pokazują mi się jakies po angielsku ze niemozliwe jest usuniecie,to juz nad nimi jutro pomysle...Miałam tego śmiecia niemało - chodzi rzeczywiscie troche szybciej:)

Wyczyszczenie historii przeglądarki nie likwiduje haseł,one maja na to swój plik.CCcleaner do tego sie nie dobiera w żadnym ustawieniu,no chyba ,że sama sobie zdefiniujesz Opcje-Użytkownika,żeby katalog z hasłami wyczyścił:)
21 lutego 2014 08:56 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Witam Gabrysiu z nowego lapka piszę.-)) Czy to widać?
Cieszę się bardzo, on ma tyle różnych rzeczy. Pierwszy raz widzę Windows 8 i mam jeden mętlik w głowie. 
W moim starym lapku jest Windows7, u PDP Windows xp, teraz Windows8. Potrzebuję jednak nieco czasu, zeby rozgryźć co nieco.
Np. nie wiem z jakiego powodu nie mogę wejść w mojego e-maila?
Pokazują mi się informacje, że muszę dodac kontakt, bo widocznie nie mam połączenia. 
Jak wpisuję mój adres e-mail i hasło, to pokazuje się taki komunikat.

Gratulacje !!!

Co do maila: korzystasz z jakiegoś programu pocztowego (np. Thunderbird, Outlook, Opera?).
Jesli tak, to na każdym kompie trzeba od nowa stworzyć profil/e (tego konta, które masz) - samo pobierze skopiuje wszystkie wiadomości.
Tak samo jest w przypadku Google+
Widzę, że w profilu masz pocztę wp.pl - z tej strony możesz wejśc bezpośrednio na konto:
http://profil.wp.pl/login.html?url=http%3A%2F%2Fpoczta.wp.pl%2Findexgwt.html%3Fflg%3D1&serwis=nowa_poczta_wp

Amelko, działaj na spokojnie, powoli - na razie korzystaj z funkcji które znasz. Jak czegoś nie wiesz - na pewno masz zainstalowany samouczek (co prawda po niemiecku), lub wpisz w internet po polsku np: Windows 8.1 - jak .........?

Ja co prawda jestem w domku :) ale od 2 dni "nieczasowa" i z ograniczonym dostępem do kompa (goście !!). Będę zaglądać od czasu do czasu :)

Jeszcze ważne: 
Na nomym lapku pewno trzeba będzie zainstalować trochę programów: przypomnij sobie (sprawdź) jakie miałaś na starym kompie - na razie tylko te najpotrzebniejsze. 
A antywirus - to PODSTAWA !! - rozumiem, że masz jakiś zainstalowany w pakiecie.

21 lutego 2014 09:04
Gabrysia

Gratulacje !!!

Co do maila: korzystasz z jakiegoś programu pocztowego (np. Thunderbird, Outlook, Opera?).
Jesli tak, to na każdym kompie trzeba od nowa stworzyć profil/e (tego konta, które masz) - samo pobierze skopiuje wszystkie wiadomości.
Tak samo jest w przypadku Google+
Widzę, że w profilu masz pocztę wp.pl - z tej strony możesz wejśc bezpośrednio na konto:
http://profil.wp.pl/login.html?url=http%3A%2F%2Fpoczta.wp.pl%2Findexgwt.html%3Fflg%3D1&serwis=nowa_poczta_wp

Amelko, działaj na spokojnie, powoli - na razie korzystaj z funkcji które znasz. Jak czegoś nie wiesz - na pewno masz zainstalowany samouczek (co prawda po niemiecku), lub wpisz w internet po polsku np: Windows 8.1 - jak .........?

Ja co prawda jestem w domku :) ale od 2 dni "nieczasowa" i z ograniczonym dostępem do kompa (goście !!). Będę zaglądać od czasu do czasu :)

Jeszcze ważne: 
Na nomym lapku pewno trzeba będzie zainstalować trochę programów: przypomnij sobie (sprawdź) jakie miałaś na starym kompie - na razie tylko te najpotrzebniejsze. 
A antywirus - to PODSTAWA !! - rozumiem, że masz jakiś zainstalowany w pakiecie.

Gabrysiu, miłego wypoczynku w domu życzę -))
Na tym nowym lapku jest już mnóstwo programów wgranych. Wgrałam sobie przeglądarkę Google Chrome bo lubię z niej korzystać. 
A czy antywirus też- muszę się temu przyjrzeć.
Dziękuję za podpowiedzi i posłucham Twoich wszystkich porad.
Pozdrawiam.
21 lutego 2014 09:21
Dziękuję :) Miłego serfowania !
Nowy lapek jest na pewno dużo szybszy i śmiga aż miło. Z czasem wszystko Ci się ułoży - w końcu nie ma aż tak ogromnych różnic między 8 a 7.
Ja zaczynam swoją przygodę z tak zachwalanym Linuxem-Ubuntu .....zobaczymy, który mi lepiej podpadnie.
21 lutego 2014 10:58
a Ja zauwazylam ze nawet Tchibo ma Internet . Teraz jest nawet jakas promocja na sticka :) (W EDECE do nabycia)

*___________________________'
Ale ja na razie zostaje przy pennowym necie nie jest zly.
21 lutego 2014 11:32
Athenka

a Ja zauwazylam ze nawet Tchibo ma Internet . Teraz jest nawet jakas promocja na sticka :) (W EDECE do nabycia)

*___________________________'
Ale ja na razie zostaje przy pennowym necie nie jest zly.

Tchibo to Romana kupiła kiedys i nie mogla z niego wcale korzystac,ale nie pamietam czy z powodu braku zasięgu czy z innego.Strasznie narzekała.
21 lutego 2014 13:00
kasia63

Tchibo to Romana kupiła kiedys i nie mogla z niego wcale korzystac,ale nie pamietam czy z powodu braku zasięgu czy z innego.Strasznie narzekała.

O. To tym bardziej zostane przy pennowskim.  :)
21 lutego 2014 13:08
Gabrysia

Dziękuję :) Miłego serfowania !
Nowy lapek jest na pewno dużo szybszy i śmiga aż miło. Z czasem wszystko Ci się ułoży - w końcu nie ma aż tak ogromnych różnic między 8 a 7.
Ja zaczynam swoją przygodę z tak zachwalanym Linuxem-Ubuntu .....zobaczymy, który mi lepiej podpadnie.

Gabrysiu, w pocztę także już weszłam. Po prostu przez stronę w W.P.
Rzeczywiście śmiga i bardzo go za to lubie -)) No i mało miejsca zajmuje, jest śliczny i cieszę się jak dziecko.-))
21 lutego 2014 14:04
Nie bardzo rozumiem z tym zasięgiem i wysokimi domami ....masz neta "po kablu" czy bezprzewodowy?