Nie bardzo rozumiem z tym zasięgiem i wysokimi domami ....masz neta "po kablu" czy bezprzewodowy?
Nie bardzo rozumiem z tym zasięgiem i wysokimi domami ....masz neta "po kablu" czy bezprzewodowy?
Na pewno jakiś wredny Toolbar ci sie podpiął, wtedy takie szopki są z wyszukiwaniem.
A chociazby taka wredna "dzika"wyszukiwarka,co automatycznie przekierowuje Cię na inne strony.To jest traktowane jako złośliwe oprogramowanie i najlepiej to wywalić.To spowalnia działanie przeglądarki,może sprawiać,że przeglądarka ni z gruszki ni z pietruszki się zamknie.Bardzo "umila"korzystanie z internetu.
Ooooo,to mi sietak robi ,że się Chrome sama zamyka czasem i na jej miejsce wskakuje BINGBAR- tę chyba mogę usunąć?
Oj siedzi, siedzi .....i to sporo!
Być może windowsowy Winsock (odpowiedzialny za łączenie z internetem) jest już uszkodzony.
Andrea, dobrze radzę: zrób coś jak najszybciej - bo inaczej to świństwo będzie się rozsiewać ...coraz wolniejszy internet, aż wogóle możesz stracić połączenie - a wtedy ani Skype, ani dostępu do forum.
Przecież Emilia chce Ci pomóc!
Ja bym zrobiła to trochę inaczej - każdy ma swoje metody :) :)
Przede wszystkim pobrałabym ze strony producenta i przeskanowała Malwarebytes (pisałam już o tym kiedyś chyba do Effki).
To, z czym walczylysmy, ale widac albo nowe weszly, albo nie wszystko dalo sie usunac. Andrea, a wiesz, ile miesiecznie corka na ten wydaje? Sprawdzilabym parametry oferty ...
Andrea, a ten program? Pozwalam sobie sama siebie zacytowac, strona 57 tego tematu:
"
A wiec tak - NIE sciagajcie tego programu z dobrych programow, przy okazji "leci" nastepny smiec. Przetestowalam !Link do absolutnie czystej wersji tego programu:https://www.malwarebytes.org/Na tej stronie klik w Free version download. Bez obaw, pozniej, przy instalacji jest wybor jezyka i JEST polski jako domyslny.W czasie instalacji KONIECZNIE trzeba uwazac, na pewnym etapie jest okienko, a w nim trzy zaptaszkowane pozycje. TRZEBA odznaczyc pierwsza i trzecia, zostawic zaptaszkowana tylko srodkowa - aktualizacja.Podczas instalacji sa pytania, czy chce sie dolaczyc program do Startu, czy chce sie miec ikone na pulpicie, podalam TAK.Po uruchomieniu programu wyswietla sie okno, gdzie jest wybor skanowania, wybralam szybkie skanowanie, bo nie mam tyle czasu, zeby sledzic caly czas. Szybkie skanowanie na ok. 200 GB, jakie mam dla Windowsa trwalo ok. 10 minut. Po zakonczeniu skanowania trzeba zaptaszkowac wszystkie pozycje, ktore program znalazl i kliknac USUN, pokaze sie log, ktory mozna sobie gdzies tam zapisac, ale niekoniecznie i ostrzezenie, ze nastapi restart systemu.Program jest bardzo sprytny, pomimo zabezpieczen znalazl mi 5 pozycji do usuniecia, co prawda cztery z nich byly juz w koszu, ale jedna tkwila w rejestrze.Przy sciaganiu z dobrych programow od razu mi Comodo zglosilo "gleboki protest" i slusznie, byly dwa toolbary i jeden plik do sledzenia podczepione."