Internet w Niemczech

21 lutego 2014 14:10
Gabrysia

Nie bardzo rozumiem z tym zasięgiem i wysokimi domami ....masz neta "po kablu" czy bezprzewodowy?

No własnie,jak net po kablu i lapek jest podłączony przez wifi,to z zasięgiem nic wspólnego nie ma.Co innego net mobilny.
21 lutego 2014 14:55
Na pewno bezprzewodowy ?
Modem/reuter nie jest podpięty pod kabel telefoniczny?

Są i takie połączenia DSL w DT - ale one są dosyć drogie i mało popularne.
21 lutego 2014 15:49
Andrejka, a co z tym OTL - pisalam ??? Ten program sam z siebie nic nie popsuje, te teksty, ktore wyjda pozwola nam zobaczyc, co Ci tak bruzdzi ...
Ten program nie zrobi NIC bez "kazania", tam smieci sie usuwa specjalnymi poleceniami, ktore moze syn Tiny napisac, albo ja na forum sie zarejstruje i mi ktos poda. Widac te smieci siedza gdzies na tyle "zaszyte", ze normalne programy wymiekaja.
21 lutego 2014 15:52
Gabrysia

Nie bardzo rozumiem z tym zasięgiem i wysokimi domami ....masz neta "po kablu" czy bezprzewodowy?

Ja nie rozumiem tez tego tlumaczenia ... Tu mam po kablu u siebie, ale maz PDP na nastepnym pietrze korzysta z polaczenia wi-fi z tego samego routera i ma taka sama szybkosc, prawde mowiac, nie znam takiego wolnego polaczenia w DE, poza bezprzewodowymi, typu stick ... Wedlug mojej glowy tam gdzies jest router ...
21 lutego 2014 15:55
Na pewno jakiś wredny Toolbar ci sie podpiął, wtedy takie szopki są z wyszukiwaniem.
21 lutego 2014 15:57
MeryKy

Na pewno jakiś wredny Toolbar ci sie podpiął, wtedy takie szopki są z wyszukiwaniem.

Jak to tak u Andrei wygląda to na bank toolbarek;)
21 lutego 2014 15:58
No to masz stacjonarny przez kabel,a lapek łaczy się przez wifi.
21 lutego 2014 16:01
A chociazby taka wredna "dzika"wyszukiwarka,co automatycznie przekierowuje Cię na inne strony.To jest traktowane jako złośliwe oprogramowanie i najlepiej to wywalić.To spowalnia działanie przeglądarki,może sprawiać,że przeglądarka ni z gruszki ni z pietruszki się zamknie.Bardzo "umila"korzystanie z internetu.
21 lutego 2014 16:02
To, z czym walczylysmy, ale widac albo nowe weszly, albo nie wszystko dalo sie usunac. Andrea, a wiesz, ile miesiecznie corka na ten wydaje? Sprawdzilabym parametry oferty ...

Andrea, a ten program? Pozwalam sobie sama siebie zacytowac, strona 57 tego tematu:
"

A wiec tak - NIE sciagajcie tego programu z dobrych programow, przy okazji "leci" nastepny smiec. Przetestowalam !Link do absolutnie czystej wersji tego programu:https://www.malwarebytes.org/Na tej stronie klik w Free version download. Bez obaw, pozniej, przy instalacji jest wybor jezyka i JEST polski jako domyslny.W czasie instalacji KONIECZNIE trzeba uwazac, na pewnym etapie jest okienko, a w nim trzy zaptaszkowane pozycje. TRZEBA odznaczyc pierwsza i trzecia, zostawic zaptaszkowana tylko srodkowa - aktualizacja.Podczas instalacji sa pytania, czy chce sie dolaczyc program do Startu, czy chce sie miec ikone na pulpicie, podalam TAK.Po uruchomieniu programu wyswietla sie okno, gdzie jest wybor skanowania, wybralam szybkie skanowanie, bo nie mam tyle czasu, zeby sledzic caly czas. Szybkie skanowanie na ok. 200 GB, jakie mam dla Windowsa trwalo ok. 10 minut. Po zakonczeniu skanowania trzeba zaptaszkowac wszystkie pozycje, ktore program znalazl i kliknac USUN, pokaze sie log, ktory mozna sobie gdzies tam zapisac, ale niekoniecznie i ostrzezenie, ze nastapi restart systemu.Program jest bardzo sprytny, pomimo zabezpieczen znalazl mi 5 pozycji do usuniecia, co prawda cztery z nich byly juz w koszu, ale jedna tkwila w rejestrze.Przy sciaganiu z dobrych programow od razu mi Comodo zglosilo "gleboki protest" i slusznie, byly dwa toolbary i jeden plik do sledzenia podczepione."

21 lutego 2014 16:24
tina 100%

A chociazby taka wredna "dzika"wyszukiwarka,co automatycznie przekierowuje Cię na inne strony.To jest traktowane jako złośliwe oprogramowanie i najlepiej to wywalić.To spowalnia działanie przeglądarki,może sprawiać,że przeglądarka ni z gruszki ni z pietruszki się zamknie.Bardzo "umila"korzystanie z internetu.

Ooooo,to mi sietak robi ,że się Chrome sama zamyka czasem i na jej miejsce wskakuje BINGBAR- tę chyba mogę usunąć?
21 lutego 2014 16:25 / 1 osobie podoba się ten post
Oj siedzi, siedzi .....i to sporo!
Być może windowsowy Winsock (odpowiedzialny za łączenie z internetem) jest już uszkodzony.

Andrea, dobrze radzę: zrób coś jak najszybciej - bo inaczej to świństwo będzie się rozsiewać ...coraz wolniejszy internet, aż wogóle możesz stracić połączenie - a wtedy ani Skype, ani dostępu do forum. 

Przecież Emilia chce Ci pomóc!
Ja bym zrobiła to trochę inaczej - każdy ma swoje metody :) :)
Przede wszystkim pobrałabym ze strony producenta i przeskanowała Malwarebytes (pisałam już o tym kiedyś chyba do Effki).

21 lutego 2014 16:26 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ooooo,to mi sietak robi ,że się Chrome sama zamyka czasem i na jej miejsce wskakuje BINGBAR- tę chyba mogę usunąć?

Jak najbardziej:)
21 lutego 2014 16:27
Gabrysia

Oj siedzi, siedzi .....i to sporo!
Być może windowsowy Winsock (odpowiedzialny za łączenie z internetem) jest już uszkodzony.

Andrea, dobrze radzę: zrób coś jak najszybciej - bo inaczej to świństwo będzie się rozsiewać ...coraz wolniejszy internet, aż wogóle możesz stracić połączenie - a wtedy ani Skype, ani dostępu do forum. 

Przecież Emilia chce Ci pomóc!
Ja bym zrobiła to trochę inaczej - każdy ma swoje metody :) :)
Przede wszystkim pobrałabym ze strony producenta i przeskanowała Malwarebytes (pisałam już o tym kiedyś chyba do Effki).

"Pietro" wyzej cytuje sama siebie na ten temat wlasnie ! Z linkiem do strony 
https://www.malwarebytes.org/
21 lutego 2014 16:33
emilia

To, z czym walczylysmy, ale widac albo nowe weszly, albo nie wszystko dalo sie usunac. Andrea, a wiesz, ile miesiecznie corka na ten wydaje? Sprawdzilabym parametry oferty ...

Andrea, a ten program? Pozwalam sobie sama siebie zacytowac, strona 57 tego tematu:
"

A wiec tak - NIE sciagajcie tego programu z dobrych programow, przy okazji "leci" nastepny smiec. Przetestowalam !Link do absolutnie czystej wersji tego programu:https://www.malwarebytes.org/Na tej stronie klik w Free version download. Bez obaw, pozniej, przy instalacji jest wybor jezyka i JEST polski jako domyslny.W czasie instalacji KONIECZNIE trzeba uwazac, na pewnym etapie jest okienko, a w nim trzy zaptaszkowane pozycje. TRZEBA odznaczyc pierwsza i trzecia, zostawic zaptaszkowana tylko srodkowa - aktualizacja.Podczas instalacji sa pytania, czy chce sie dolaczyc program do Startu, czy chce sie miec ikone na pulpicie, podalam TAK.Po uruchomieniu programu wyswietla sie okno, gdzie jest wybor skanowania, wybralam szybkie skanowanie, bo nie mam tyle czasu, zeby sledzic caly czas. Szybkie skanowanie na ok. 200 GB, jakie mam dla Windowsa trwalo ok. 10 minut. Po zakonczeniu skanowania trzeba zaptaszkowac wszystkie pozycje, ktore program znalazl i kliknac USUN, pokaze sie log, ktory mozna sobie gdzies tam zapisac, ale niekoniecznie i ostrzezenie, ze nastapi restart systemu.Program jest bardzo sprytny, pomimo zabezpieczen znalazl mi 5 pozycji do usuniecia, co prawda cztery z nich byly juz w koszu, ale jedna tkwila w rejestrze.Przy sciaganiu z dobrych programow od razu mi Comodo zglosilo "gleboki protest" i slusznie, byly dwa toolbary i jeden plik do sledzenia podczepione."

Ooooo widzę, ze Emilia mnie wyprzedziła :)

Jeszcze jedna uwaga: 
Przy pobieraniu programu i aktualizacji bazy wirusów - wyłącz Comodo (bo chyba tekiego antywira masz), bo one się gryzą!
Jak będziesz pobierała za strony producenta - to nic nie powinno grozić!
Potem najlepiej skanuj przy wyłączoym internecie i Comodo
i to 2x: raz skanowanie szybkie, drugi raz pełne.
Zobaczysz jak ulży !!!

Potem jeszcze można sprawdzić Winsock.

21 lutego 2014 17:39
Hahaha Andrea :)

My wszystko rozumiemy!
Dlatego nikt nie poleca spomplikowanych lub ingerujących programów.

Malwarebytes to BARDZO BEZPIECZNY I PROSTY PROGRAM!!!
Tam nic nie muisz ustawiać!
Sam się instaluje, objaśnia krok po kroku, sam pobiera bazę wirusów!
Jak umiałaś zainstalować Chrome, Comodo, CCleanera - to i ten będziesz umiała 

Przy skanowaniu nie ma chyba prostszego: są tylko 3 guziczki:
-skanowanie szybkie
-pełne
-błyskawiczne (niedostępne w wersji bezpłatnej).

Jak się wyłącza Comodo - powie Ci Emilia.

A wogole jak masz jakieś pytania - to pytaj! poprowadzimy krok po kroku.

Nie musisz rozumieć co to jest Winsock :) :) - jeśli będzie trzeba to sprawdzisz b.prostym programem (1 guzik)  :D :D    .....i podasz co wyszło (kilka krótkich pozycji).