Internet w Niemczech

17 lutego 2014 21:21 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Jeśli chodzi o administratora, Gabrysiu, zrobiłam wszystko po kolei jak napisalaś, wszystko to znalazłam i odptaszkowałam ale niestety system nie pozwala zastosować ani zarządzaj ani nie można potwierdzić ok, bo pojawia się komunikat z ostrzeżeniem i czerwona strzałką jak również dziwnym odgłosem laptopa, jakby na mnie krzyczał  -))
Odpocznę i jutro przystapię do wgrywania Microsoft Update.
A może i hasełko się przypomni jutro. 

Wcale się nie dziwię, że krzyczy na Ciebie :D :D 
.....a raczej ostrzega
Przecież chodzi o uniewaznienie hasła administratora kompa !
Nie bój się laptopa - o ile się da to zatwierdź. 
Potem ustanowimy nowe hasło dla niego - które przekażesz dziadkowi do zapIsania w dobre miejsce.

Są jeszcze różne programiki do tego - ale lepiej ich nie stosować ;)

17 lutego 2014 23:12 / 1 osobie podoba się ten post
Dopiero teraz zauwazylam Twoj wpis.
A pytalas corki na jaka predkosc jest podpisana ta umowa?
A teraz zrob tak:
Wylacz wtyczke - sprawdz, jak Firefox dziala. Bywa, ze wtyczki flashowe sa mocno upierdliwe, bywa.
Pisalas, ze byla uwaga o tym, ze jest aktualizacja, zrob aktualizacje Firefoksa. Pozniej wlacz wtyczke i sprawdz, jak dziala.

Jesli chcesz mozesz zainstalowac dodatkowo Chrome, ale wpisz sama w google haslo "chrome dla windows" i pobierz ze strony google, ja teraz na linuksie jestem i od razu mi sie wyswietla pobieranie Chrome dla mojego systemu. Albo zaczekaj do jutra, uruchomie windowsa i przy okazji poszukam jeszcze w necie, co moze byc przyczyna wywalenia sie flasha. I bede miala dla Ciebie zadnie specjalne do wykonania, cos mi chodzi po glowie, ale musze byc do tego calkiem przytomna.
Sorry, ze nie od razu. znowu matematyka, jutro klasowka ... Ja mam dosc, nienawidze matematyki !!!!
18 lutego 2014 10:57
Ponownie zwracam się z pytaniem Czy na tym forum nie ma żadnej koleżanki korzystającej z internetu Vodafon? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
18 lutego 2014 11:01
Anulka52

Ponownie zwracam się z pytaniem Czy na tym forum nie ma żadnej koleżanki korzystającej z internetu Vodafon? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź

Ja korzystalam przez 10 dni teraz od 26 stycznia 2014 do 6 lutego 2014 i skonczyl mi sie limit,wiec korzystam ze sticka ALDI TALK.jaki masz problem ze stickiem Vodafone?
18 lutego 2014 11:26
ania37

Ja korzystalam przez 10 dni teraz od 26 stycznia 2014 do 6 lutego 2014 i skonczyl mi sie limit,wiec korzystam ze sticka ALDI TALK.jaki masz problem ze stickiem Vodafone?

Dzięki Aniu! Mam problemy ze stckiem Tutaj,gdzie jestem działa tylko Vodafon Za 4 tyg poszlo mi 100E Niby mam ustawioną taryfę 30 Tage za 24,99 a zjada mi po 4 dniach Jestem zielona z tym Vodafonem
18 lutego 2014 11:30
Anulka52

Dzięki Aniu! Mam problemy ze stckiem Tutaj,gdzie jestem działa tylko Vodafon Za 4 tyg poszlo mi 100E Niby mam ustawioną taryfę 30 Tage za 24,99 a zjada mi po 4 dniach Jestem zielona z tym Vodafonem

No wlasnie,ja mialam to samo...a ogladasz jakies filmy lub sluchasz muzyki,radia internetowego?
18 lutego 2014 11:43
Andrea, zadanie do wykonania:
Przeczytaj uwaznie opis dzialania tego programu:

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/402063-analiza-i-dezynfekcja-zestaw-narz%C4%99dzi-nieingerencyjnych/#p3059741

Nastepnie pobierz ten program z tego linku:

http://www.instalki.pl/programy/pobierz/Windows/antyspyware/OTL.html

Najlepiej przeciagnij ten instalator, ktory sciagniesz na pulpit. Uruchom, klikajac raz prawym i wybierz "Uruchom jako administrator". Sprawdz dokladnie, czy wszystko jest tak zaznaczone, jak na stronie, gdzie jest opis (pierwszy link).
Kliknij "Skanuj", obydwa logi jeden o nazwie OTL, drugi o nazwie Extras zapisza Ci sie automatycznie na pulpicie. Jak to zrobisz, wyslij mi te logi na maila. Jesli syn Tiny zadeklaruje pomoc, to wyslemy do Tiny, jesli nie - musze sie zarejestrowac na tym forum, zeby ktos ocenil, co dalej.

Uprzedzam Ciebie - niestety, po obiedzie jedziemy do Appenzell, wracamy na kolacje, pozniej "matematyka", ale postaram sie jeszcze dzisiaj zobaczyc, co dalej.
Prosze, dowiedz sie, jaka powinna byc predkosc internetu !
18 lutego 2014 11:58
ania37

No wlasnie,ja mialam to samo...a ogladasz jakies filmy lub sluchasz muzyki,radia internetowego?

Aniu! Nie oglądam filmów,nie słucham muzyki ani radia internetowego Strona ładuje mi się 15 minut Nie wiem co mam robić
18 lutego 2014 12:06
Anulka52

Aniu! Nie oglądam filmów,nie słucham muzyki ani radia internetowego Strona ładuje mi się 15 minut Nie wiem co mam robić

Na rower i do punktu Vodafone z lapkiem
18 lutego 2014 13:07
emilia

Andrea, zadanie do wykonania:
Przeczytaj uwaznie opis dzialania tego programu:

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/402063-analiza-i-dezynfekcja-zestaw-narz%C4%99dzi-nieingerencyjnych/#p3059741

Nastepnie pobierz ten program z tego linku:

http://www.instalki.pl/programy/pobierz/Windows/antyspyware/OTL.html

Najlepiej przeciagnij ten instalator, ktory sciagniesz na pulpit. Uruchom, klikajac raz prawym i wybierz "Uruchom jako administrator". Sprawdz dokladnie, czy wszystko jest tak zaznaczone, jak na stronie, gdzie jest opis (pierwszy link).
Kliknij "Skanuj", obydwa logi jeden o nazwie OTL, drugi o nazwie Extras zapisza Ci sie automatycznie na pulpicie. Jak to zrobisz, wyslij mi te logi na maila. Jesli syn Tiny zadeklaruje pomoc, to wyslemy do Tiny, jesli nie - musze sie zarejestrowac na tym forum, zeby ktos ocenil, co dalej.

Uprzedzam Ciebie - niestety, po obiedzie jedziemy do Appenzell, wracamy na kolacje, pozniej "matematyka", ale postaram sie jeszcze dzisiaj zobaczyc, co dalej.
Prosze, dowiedz sie, jaka powinna byc predkosc internetu !

Moj syn po południu jest wolny,to mu te logi prześle.
18 lutego 2014 13:36
Gabrysia

Wcale się nie dziwię, że krzyczy na Ciebie :D :D 
.....a raczej ostrzega
Przecież chodzi o uniewaznienie hasła administratora kompa !
Nie bój się laptopa - o ile się da to zatwierdź. 
Potem ustanowimy nowe hasło dla niego - które przekażesz dziadkowi do zapIsania w dobre miejsce.

Są jeszcze różne programiki do tego - ale lepiej ich nie stosować ;)

Gabrysiu, dzisiaj mam bardzo pracowity dzień, bo mojego PDP do południa i po południu wożę na zabiegi. Wieczorkiem poprobuję znowu.-))
18 lutego 2014 14:33
amelka55

Gabrysiu, dzisiaj mam bardzo pracowity dzień, bo mojego PDP do południa i po południu wożę na zabiegi. Wieczorkiem poprobuję znowu.-))

Amelko, ale nie musisz sie usprawiedliwiać :D :D :D :D :D
A nie byłoby szybciej i wygodniej aktywować to nowe cudeńko ? 

18 lutego 2014 14:37
Gabrysia

Amelko, ale nie musisz sie usprawiedliwiać :D :D :D :D :D
A nie byłoby szybciej i wygodniej aktywować to nowe cudeńko ? 

Gabrysiu,mam do Ciebie pytanie,bo ja jestem zieloniutka dalej jeśli chodzi o necik zagranicą.
Córka pdp kupiła mi zwykłą kartę telefoniczną na pin. Jest to umowa na rok,można z tej karty wysyłać smsy i dzwonić,ale ona wykupiła opcję internetu. Po włożeniu tej karty do stika musiałam tylko wpisać PIN i nie musiałam wcale się nigdzie rejestrować.
Powiedz mi proszę czy w Niemczech jest również mozliwość kupienia takiej karty,ale bez umowy,tak żeby na miesiąc wystarczyła?
18 lutego 2014 14:47
ivanilia40

Gabrysiu,mam do Ciebie pytanie,bo ja jestem zieloniutka dalej jeśli chodzi o necik zagranicą.
Córka pdp kupiła mi zwykłą kartę telefoniczną na pin. Jest to umowa na rok,można z tej karty wysyłać smsy i dzwonić,ale ona wykupiła opcję internetu. Po włożeniu tej karty do stika musiałam tylko wpisać PIN i nie musiałam wcale się nigdzie rejestrować.
Powiedz mi proszę czy w Niemczech jest również mozliwość kupienia takiej karty,ale bez umowy,tak żeby na miesiąc wystarczyła?

No ......jest - to jest normalny Aldik, Lidl, Congstar itd.....
Tylko, ze w DE jest obowiązek rejestracji kazdego numeru (też prepaid) - bez tego karta SIM jest nieaktywna!
Dla mnie to ciekawostka, ze Szwajcaria tego nie wprowadziła - w DE też tak było ok. 10 lat temu (na prepaid) -wkładało się kartę do telefonu i wio ...:D

No i trzeba sobie aktywować jakąś opcję - bo na start jest przeważnie ustawiony standart.
18 lutego 2014 14:54
Gabrysia

No ......jest - to jest normalny Aldik, Lidl, Congstar itd.....
Tylko, ze w DE jest obowiązek rejestracji kazdego numeru (też prepaid) - bez tego karta SIM jest nieaktywna!
Dla mnie to ciekawostka, ze Szwajcaria tego nie wprowadziła - w DE też tak było ok. 10 lat temu (na prepaid) -wkładało się kartę do telefonu i wio ...:D

No i trzeba sobie aktywować jakąś opcję - bo na start jest przeważnie ustawiony standart.

No dla mnie byłoby to o wiele prostsze rozwiązanie,niż rejestrowanie i wkurzanie sie,czy zeżre 15 € czy nie.Córka pdp powiedziała,że będzie mi opłacać net,więc do 13-go się nie martwię,jakby coś to jej przypomnę :)
Dziękuję Gabrysiu za odp.:)
Ps.
W Szwajcarii taki net kosztuje 40 Fr.,nie byłoby mnie stać ...