Pochwalijki #4

23 lutego 2017 23:23 / 4 osobom podoba się ten post
Gosiap

ivanilio40, pieluchy już są i to duuużoooo, więc tych suszyć nie będę

Zeby tylko nie wpadli na pomysł suszenia pampków...Bywa i tak ,nowości czasem pdp przytłaczają...
23 lutego 2017 23:27 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Zeby tylko nie wpadli na pomysł suszenia pampków...Bywa i tak ,nowości czasem pdp przytłaczają...

Ivanilko tylko nie wykrakaj mi kochana takiego bezeceństwa bo do domu uciekne
23 lutego 2017 23:28 / 4 osobom podoba się ten post
Gosiap

Ivanilko tylko nie wykrakaj mi kochana takiego bezeceństwa bo do domu uciekne

Nie martw się Gosiup,i na to sposób się znajdzie...
24 lutego 2017 07:04 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Tak Ivanilko... tak... Są różne granice.., ale oszczędność niemiecka nie zana granic...
24 lutego 2017 07:54 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

A jeszcze powiem Tobie o szczycie oszczędności niemieckiej z jaką się spotkałam osobiście... Wykorzystywanie wody po ugotowanych ziemiakach jako podstawę do tworzenia zupy jarzynowej...   Ale to w Oberkochen było i to może tam tylko tak mają...
24 lutego 2017 08:27 / 3 osobom podoba się ten post
nowadanuta

A jeszcze powiem Tobie o szczycie oszczędności niemieckiej z jaką się spotkałam osobiście... :lol3: Wykorzystywanie wody po ugotowanych ziemiakach jako podstawę do tworzenia zupy jarzynowej...:zaskoczenie1:  :-) Ale to w Oberkochen było i to może tam tylko tak mają... :smiech3:

Nigdy nie jedź do Hochkochen bo może być gorzej...
24 lutego 2017 09:06 / 4 osobom podoba się ten post
nowadanuta

A jeszcze powiem Tobie o szczycie oszczędności niemieckiej z jaką się spotkałam osobiście... :lol3: Wykorzystywanie wody po ugotowanych ziemiakach jako podstawę do tworzenia zupy jarzynowej...:zaskoczenie1:  :-) Ale to w Oberkochen było i to może tam tylko tak mają... :smiech3:

Po ziemniakach to nie, ale po szparagach czy po parówkach, to już widziałam wykorzystaną wodę. Do tego  resztki jarzyn zbierane z drugich dań (z kilku/kilkunastu dni) i zupka jarzynowa, jak ta lala 

Pisałam już o zlewanych do kubeczka  reszkach sosu z obiadu...jak została np. łyżka sosu...co ma się zmarnować...? Po kilku dniach/obiadach uzbiera akurat na całą porcję.
A to,że spleśnieje , to najmniejszy problem...pleśniowy kożuch się zbierze i wyrzuci ... 

Ale czemu w Pochwalijkach o tym...?
24 lutego 2017 09:24 / 3 osobom podoba się ten post
Bo oszczędnośc chwalebna jest .
24 lutego 2017 09:24 / 1 osobie podoba się ten post
Bo oszczędnośc chwalebna jest ..
... chyba???
24 lutego 2017 09:24
Bo oszczędnośc chwalebna jest ..
... chyba???
24 lutego 2017 11:11 / 1 osobie podoba się ten post
Pochwalam się, że opiekunkowo zaczęło u mnie "chodzić" normalnie, mam nadzieję, że tak już zostanie, zobaczymy po południu )))
24 lutego 2017 11:12 / 1 osobie podoba się ten post
Misiek

Bo oszczędnośc chwalebna jest:-):-) :-):upup:.

Misiek, no takiś oszczędny, że 3 posty zaaplikowałeś 
24 lutego 2017 11:56 / 1 osobie podoba się ten post
Nugatka

Misiek, no takiś oszczędny, że 3 posty zaaplikowałeś :lol2:

Same się zaaplikowały. 
A potem przyszedł jakiś ERROR

Się usunie
24 lutego 2017 12:23 / 3 osobom podoba się ten post
basiaim

Po ziemniakach to nie, ale po szparagach czy po parówkach, to już widziałam wykorzystaną wodę. Do tego  resztki jarzyn zbierane z drugich dań (z kilku/kilkunastu dni) i zupka jarzynowa, jak ta lala :blee:

Pisałam już o zlewanych do kubeczka  reszkach sosu z obiadu...jak została np. łyżka sosu...co ma się zmarnować...? Po kilku dniach/obiadach uzbiera akurat na całą porcję.
A to,że spleśnieje , to najmniejszy problem...pleśniowy kożuch się zbierze i wyrzuci ... :wymiotuje:

Ale czemu w Pochwalijkach o tym...? :-)

Już założyłam sobie kłódke na gebę...
24 lutego 2017 12:57 / 12 osobom podoba się ten post
Byłam w mieście i kupiłam sobie skr
omne dwie rzeczy: spodnie i bluzkę,oczywiście Reduziert...