03 sierpnia 2014 16:57 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

tez spodobala mi sie ta firma!!ale co z czasem kiedy nie pracuje? ,, np 2 miesiace na sztelli , 2 miesiace w Polsce, to jak jest placone za te 2 miesiace w Polsce?,

Odprowadzane są składki od 200 zł brutto,czyli dla opiekunki jakieś 150 zł?
03 sierpnia 2014 23:50 / 4 osobom podoba się ten post
ziolkowa

Tobie Zofija akurat wierzę i zapamietam tę firmę,bo to co przezyła Agama to...horror był,a przeciez przed nią była Lili i informowała o wszystkim firmę, czy cos pomyliłam może?

Jak przeczytałam opis stanu PDP który Agama dostała od firmy to ryknęłam śmiechem. Słowo w słowo identyczny opis jaki ja dostałam - było nie było - dwa m-ce wcześniej... Nie było najdrobniejszej wzmianki na temat moich informacji. Moim zdaniem tu jest kwestia nastawienia rodziny i ich sugestii. Być może nie zdają sobie sprawy z tego że nieprawdziwe info podane prędzej czy później doprowadzą do tego że opiekunka zjedzie od razu i zostaną zdani sami na siebie. Ale jak zaznaczyłam - to moja opinia, każdy zainteresowany może mieć inną, również Agama :)
04 sierpnia 2014 12:29
ivanilia40

Odprowadzane są składki od 200 zł brutto,czyli dla opiekunki jakieś 150 zł?

strasznie, duzo , doslownie STRASZNIE . Myslalam ze conajmniej z 500zl,, ale mimo to firma wydaje sie na poziomie, moze uda sie wynegocjowac troche,, lepsze skladki
04 sierpnia 2014 13:00

Czy czytałaś aby regulamin? Moderator

04 sierpnia 2014 16:02
Magdalena_Sewicka

strasznie, duzo , doslownie STRASZNIE . Myslalam ze conajmniej z 500zl,, ale mimo to firma wydaje sie na poziomie, moze uda sie wynegocjowac troche,, lepsze skladki

200zł odprowadzane jest kiedy opiekunka jest na urlopie,a jak na wyjeżdzie to od 1070 zł.
08 sierpnia 2014 19:47 / 2 osobom podoba się ten post
Trochę mi się nie podoba,ze firma ubezpieczeniowa ZAWSZE jako pierwsza sie ze mna kontaktowała.
Dostałam dzisiaj meila od firmy,która mnie zatrudniła że w ciagu dnia dostarcza mi odpowiedzi na moje pytania-cały dzień cisza:)
Wypłaty jeszcze nie dostałam,telefony zamilkły.Będę pisać co załatwiłam i jak.
22 sierpnia 2014 14:04 / 1 osobie podoba się ten post
firma oferuje 800- 1000 euro za miesiac pracy. tak mi powiedziala pani z biura
22 sierpnia 2014 16:19 / 1 osobie podoba się ten post
Mam zupełnie inne doświadczenia jeżeli chodzi o płatności.
Nic o Tobie nie mozna się z profilu dowiedziec,ale kiedy ja nawiazałam kontakt z tą agencja,to stawka była od razu powyżej podanych przez Ciebie ''widełkach''
Melduje,ze wypłatę otrzymałam z tygodniowym opóźnieniem-widocznie jak juz nie pracujesz to możesz poczekać:(
22 sierpnia 2014 17:09 / 7 osobom podoba się ten post
Robiłam zlecenie dla tej firmy i nie mam większych zastrzeżeń ... Przy tym szczerze mówiąc nie godzę się na wszystkie zlecenia - większość odrzucam ... Nie mam żadnych powiązań medycznych, wiele nie umiem, więc przyjmuję tylko takie przypadki, z którymi sobie poradzę i to dotyczy wszystkich firm, z którymi współpracowałam. Bardzo dokładnie wypytuję się o stan podopiecznego i jeżeli możliwe to kontaktuję się z opiekunką, która tam jest lub była. Tu sama dbam o swoje sprawy, a w moim CV bardzo dokładnie opisuję jakie mam doświadczenie i albo wyślą mnie jako damę do towarzystwa albo zgodnie z tym co się już naumiałam. Nie ryzykuję...))))
22 sierpnia 2014 17:48 / 2 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Robiłam zlecenie dla tej firmy i nie mam większych zastrzeżeń ... Przy tym szczerze mówiąc nie godzę się na wszystkie zlecenia - większość odrzucam ... Nie mam żadnych powiązań medycznych, wiele nie umiem, więc przyjmuję tylko takie przypadki, z którymi sobie poradzę i to dotyczy wszystkich firm, z którymi współpracowałam. Bardzo dokładnie wypytuję się o stan podopiecznego i jeżeli możliwe to kontaktuję się z opiekunką, która tam jest lub była. Tu sama dbam o swoje sprawy, a w moim CV bardzo dokładnie opisuję jakie mam doświadczenie i albo wyślą mnie jako damę do towarzystwa albo zgodnie z tym co się już naumiałam. Nie ryzykuję...))))

Zachowam sobie Twojego posta jako instrukcję na wszelkie następne zlecenia.
22 sierpnia 2014 18:01 / 2 osobom podoba się ten post
opT

Zachowam sobie Twojego posta jako instrukcję na wszelkie następne zlecenia.

Ja nie robie tego tylko dla siebie, ale też mając na uwadze dobro ewentualnych podopiecznych - znam moje dobre strony, ale też wiem do czego się nie nadaję i czego na pewno nie podejmę się bez przynajmniej dobowego instruktażu przy pacjencie ...czyli w praktyce.))))
22 sierpnia 2014 18:05 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Ja nie robie tego tylko dla siebie, ale też mając na uwadze dobro ewentualnych podopiecznych - znam moje dobre strony, ale też wiem do czego się nie nadaję i czego na pewno nie podejmę się bez przynajmniej dobowego instruktażu przy pacjencie ...czyli w praktyce.))))

No i tak trzeba!
23 sierpnia 2014 22:56
Rozmawialam z pania z agencji dwa dni temu i powiedziala mi , ze przedzial zarobków to od 800 do 1000euro. Nie wspomniala o zadnych kwotach powyzej
24 sierpnia 2014 00:16 / 4 osobom podoba się ten post
agamalaga

Rozmawialam z pania z agencji dwa dni temu i powiedziala mi , ze przedzial zarobków to od 800 do 1000euro. Nie wspomniala o zadnych kwotach powyzej

Jako że od rozpoczęcia mojej współpracy z tą agencją minęło już troszkę czasu uznałam że mogę napisać kilka słów. Ale najpierw odniosę się do Twojego posta.
Na "dzień dobry" po rozmowie ogólnej i weryfikacji języka dostałam wstępną propozycję 1050, na moją odpowiedź że to za mało zadano mi pytanie ile bym chciała i kwota podana przeze mnie została zaakceptowana. Mój język nie jest idealny i jeszcze długo nie będzie, ale mam wykształcenie medyczne, o czym wspomniałam. Miałam również wcześniejsze doświadczenie w pracy... Wobec powyższego faktu podejrzewam że takie niuanse jak powyższe rzutują na wysokość proponowanej stawki. Nie wiem jakie masz doświadczenie, bo z Twojego profilu nic nie wynika, ale wszystko razem moze być znaczące.
Jeśli chodzi o samą agencję to ja nie mogę za bardzo narzekać ani na kontakt, bo miałam go przez okres całego pobytu, począwszy od drugiego dnia, kiedy koordynator zadzwonił z pytaniem, jak minęła droga, potem o stan faktyczny sytuacji na stelli, o następujące w czasie zmiany i przed wyjazdem również ze wszelkimi informacjami. Na terminowość wypłat również nie jęczę, bo byłam mile zaskoczona już w czerwcu po wypłacie za te kilka dni maja, i każda następna wypłata docierała na moje konto nie później niż to wynika z umowy. W sierpniu była nawet wcześniej, ze względu na święto...
W trakcie trwania mojego obecnego urlopu koordynator kontaktuje się ze mną i ten kontakt nie jest nachalny ani olewatorski.
Jedyne co mogliby zmienić, to podstawa odprowadzania podatku, bo jest okropnie niska.
To, jak agencja rozwiązuje problemy które zgłasza opiekunka to może być zupełnie inna broszka, ja moje spostrzeżenia przekazywałam i słyszałam że będą one przekazane dalej, więc nie mogę powiedzieć nic więcej na ten temat.
Na dzień dzisiejszy nie narzekam na nich, a jak będzie dalej - czas pokaże. On bowiem najlepiej weryfikuje nasze oceny i opinie.
09 września 2014 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Mam zupełnie inne doświadczenia jeżeli chodzi o płatności.
Nic o Tobie nie mozna się z profilu dowiedziec,ale kiedy ja nawiazałam kontakt z tą agencja,to stawka była od razu powyżej podanych przez Ciebie ''widełkach''
Melduje,ze wypłatę otrzymałam z tygodniowym opóźnieniem-widocznie jak juz nie pracujesz to możesz poczekać:(

wypłata z tygodniowym oponieniem i co?tolerujesz to???