Ziemniaki, kapusta kiszona, kaszanka luzem + owoce z sosem waniliowym- oczywiście wszystko przygotowane przez babcie. :-)
Ziemniaki, kapusta kiszona, kaszanka luzem + owoce z sosem waniliowym- oczywiście wszystko przygotowane przez babcie. :-)
Robiłam wczoraj galaretę, taką normalną, z golonki, nogi świńskiej z raciczką i drobiowej piersi.Tylko dla siebie, bo Pdp nie je nic galaretowatego .Gotowanie zajmuje trochę czasu,ale ja bardzo lubię taką przekąskę i "seta" do niej pasuje. Sok z cytryny też :lol3:
Katastrofe
Yy... ze niby kaszanka i kiszona kapusta to katastrofa? Lawl, widocznie jestem z...any, ale lubię takie jedzonko.
Ziemniaki lubię kapustę kiszona tez,ale do kaszanki nadal nie moge sie przekonac.tak mam.Wszystko polaczone razem jest dla mnie jakoś nie zjadalne. Temu napisalam katastrofe.
Stielmus mit Mettwurst-- wyguglałam sobie, bo nieznane mi to, a porównałeś do Grünkohl, który bardzo lubię.
Muszę spróbować kiedyś.
A w temacie:
Dziś u mnie spaghetti bolognese.
Miało być wczoraj, ale za dużo czasu zeszło mi na zakupach i wylądowałyśmy z córką w KFC :czerwieni sie:
Witam. Mamy dzisiaj gosci. Nastalam sie nad garami, nagotowalam bigosu. Po staropolsku. Stara sprobowala i stwierdzila: nicht schmekt gut. Zawsze mi grymasi. W zlosci powiedzialam, ze jutro ugotuje Schweinkopf. I co? Rozwaza moja propozycje. Mein Gott.