Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

17 grudnia 2016 09:30
Jarzynówka na gęsto.
17 grudnia 2016 09:38
Slawek94

Ziemniaki, kapusta kiszona, kaszanka luzem + owoce z sosem waniliowym- oczywiście wszystko przygotowane przez babcie. :-)

Katastrofe
17 grudnia 2016 09:39
margaritka59

Robiłam wczoraj galaretę, taką normalną, z golonki, nogi świńskiej z raciczką i drobiowej piersi.Tylko dla siebie, bo Pdp nie je nic galaretowatego .Gotowanie zajmuje trochę czasu,ale ja bardzo lubię taką przekąskę i "seta" do niej pasuje. Sok z cytryny też :lol3:

I ocet.....no to lecę po te nóżki
17 grudnia 2016 09:49 / 1 osobie podoba się ten post
Jula.09

Katastrofe

Yy... ze niby kaszanka i kiszona kapusta to katastrofa? Lawl, widocznie jestem z...any, ale lubię takie jedzonko. 
17 grudnia 2016 10:00
Slawek94

Yy... ze niby kaszanka i kiszona kapusta to katastrofa? Lawl, widocznie jestem z...any, ale lubię takie jedzonko. 

Ziemniaki lubię kapustę kiszona tez,ale do kaszanki nadal nie moge sie przekonac.tak mam.Wszystko polaczone razem jest dla mnie jakoś nie zjadalne. Temu napisalam katastrofe.

17 grudnia 2016 10:04
Jula.09

Ziemniaki lubię kapustę kiszona tez,ale do kaszanki nadal nie moge sie przekonac.tak mam.Wszystko polaczone razem jest dla mnie jakoś nie zjadalne. Temu napisalam katastrofe.

Polecam zacząć od czarniny - smaczna jest,  a tez jakoś nie mogłem się przełamać choćby do posmakowania. Dawno już nie jadłem. Zawsze ciotka gotowala, a teraz już nie ma kto. :(
17 grudnia 2016 10:52 / 2 osobom podoba się ten post
Ja się dzis nie wysiliłam,senior uwielbia Linsensuppe,więc otworze puszeczke,do tego auch Kartofellpurre ,najsmaczniejszy akcent po obiedzie ,to lody
17 grudnia 2016 10:58
Zupa jarzynowa na wołowinie plus owa wołowina plus budyń
17 grudnia 2016 11:24 / 1 osobie podoba się ten post
No nic idę babci odgrzać w kubku pomidorówkę i placka ziemniaczanego zarzucę na patelnię i gra gitara.
17 grudnia 2016 13:13 / 1 osobie podoba się ten post
'apetito' dziś zaszalało- dla pdp kawałki ryby w panierce + ugotowane w kostkę ziemniaki i dip z sosu + w słupki marchewka , ja dostałam 2 kawałki medalionów wieprzowych (chyba nie leżały koło polędwicy te medaliony) w sosie koloru marchewkowego, makaron typu szpecle i przepyszną gorącą czerwona kapustę. Sałatka owocowa + mus truskawkowo- rabarbarowy z ' apetito ' . Sok grejfrutowy dla mnie, pdp lampkę białego wina.
17 grudnia 2016 13:16 / 3 osobom podoba się ten post
berbeluchawedług przepisu Kasi i Basi ,które w jednym stały domu..
17 grudnia 2016 15:15
moja PDP nie je zup, tak przekazała mi poprzednia opiekunka, a na drugie ani makaronu ani ryżu to muszę wymyslac co by do ziemniaków zrobić, wczoraj omlet z zieloną fasolką i duszone pieczarki, dzisiaj pulpety w sosie pieczarkowym (pieczerki zostały od wczoraj) i chyba do tego ugotuje kalafior z i podam z masłem
17 grudnia 2016 17:08 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Stielmus mit Mettwurst-- wyguglałam sobie, bo nieznane mi to, a porównałeś do Grünkohl, który bardzo lubię.
Muszę spróbować kiedyś.

A w temacie:
Dziś u mnie spaghetti bolognese.
Miało być wczoraj, ale za dużo czasu zeszło mi na zakupach i wylądowałyśmy z córką w KFC :czerwieni sie:

Stielmus, to po naszemu rzepa naciowa. Bardzo popularna w Holandii i w Niemczech, zwłaszcza w NRW. Bardziej delikatna w smaku niż jarmuż. Lekko kwaskowata. Polecam
18 grudnia 2016 11:54
Witam. Mamy dzisiaj gosci. Nastalam sie nad garami, nagotowalam bigosu. Po staropolsku. Stara sprobowala i stwierdzila: nicht schmekt gut. Zawsze mi grymasi. W zlosci powiedzialam, ze jutro ugotuje Schweinkopf. I co? Rozwaza moja propozycje. Mein Gott.
18 grudnia 2016 12:46
GrazynaO

Witam. Mamy dzisiaj gosci. Nastalam sie nad garami, nagotowalam bigosu. Po staropolsku. Stara sprobowala i stwierdzila: nicht schmekt gut. Zawsze mi grymasi. W zlosci powiedzialam, ze jutro ugotuje Schweinkopf. I co? Rozwaza moja propozycje. Mein Gott.

..............................What The Fuck ??? ........................................