Co dzisiaj gotujesz na obiad? #9

15 grudnia 2016 21:26 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczynka.z

ja jutro będę miała na obiad i moja Pani też; kartofle i śledz w sobote  berbeluche tylko muszę przepis od dziewcząt zapożyczyć a wszystko to przez remament i Orima...oddawaj zapałki:-)

No weź, weź od dziewczyn, bo ode mnie na pewno nie dostaniesz.
15 grudnia 2016 21:28 / 3 osobom podoba się ten post
margaritka59

Robiłam wczoraj galaretę, taką normalną, z golonki, nogi świńskiej z raciczką i drobiowej piersi.Tylko dla siebie, bo Pdp nie je nic galaretowatego .Gotowanie zajmuje trochę czasu,ale ja bardzo lubię taką przekąskę i "seta" do niej pasuje. Sok z cytryny też :lol3:

Kurdę, ale mi apetytu narobiłaś!
15 grudnia 2016 21:32 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

No weź, weź od dziewczyn, bo ode mnie na pewno nie dostaniesz.

Jeszcze sie bedziesz prosił o przepis na berbeluche...
16 grudnia 2016 08:07 / 8 osobom podoba się ten post
Z wrodzonego lenistwa nie szukalem innego topiku, to napisze tutaj.
Nie bedzie co prawda o gotowaniu, ale i tak o jedzeniu

Wczoraj zaprosilem Pania Misiowa na kolacje. Ona zaproponowala restauracje znana z swietnych stekow.
Na miejscu okazalo sie, ze jako danie dnia akurat maja Stielmus mit Mettwurst.
Slyszalem o tym od Pani Misiowej od lat. Ciagle odgrazala sie, ze zrobi mi to danie, ale jakos nigdy do skutku nie doszlo.
Postanowilem w koncu sprobowac i wzielismy jedna porcje na dwoje jako przystawke / i tak podali slusznych rozmiarow waze /.
To bylo baaaaaaardzo smaczne. Podobnie przyrzadzone, ale smaczniejsze, niz Grünkohl.
Teraz juz Pani Misiowa sie nie wymiga. Musi mi to ugotowac.
A steki - poezja smaku
16 grudnia 2016 08:15 / 1 osobie podoba się ten post
Ryba, karp prawie żywy-wczoraj-, salata, ziemniaki, budyń albo jogurt.
16 grudnia 2016 13:11 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki, kapusta kiszona, kaszanka luzem + owoce z sosem waniliowym- oczywiście wszystko przygotowane przez babcie.
16 grudnia 2016 13:17 / 1 osobie podoba się ten post
pdp kaczka po azjatycku + biały ryż , ja pieczeń wieprzowa z sosem + ksuseczki śląskie razowe + brukselka . Lampka białego wina dla Seniora , sok pomarańczowy dla mnie . Obowiązkowa sałatka owocowa + jogurt wiśniowy .

16 grudnia 2016 14:42 / 2 osobom podoba się ten post
A u mnie miała być dzisiaj papryka faszerowana ale moja Frau zapomniała wczoraj wieczorem mięsa z zamrażarki wyciągnąć i była lasagne made in Lidl plus roszponka z pomidorkami A! I wczorajszy krem z brokuła z grzankami był jeszcze
16 grudnia 2016 17:38 / 2 osobom podoba się ten post
U nas dziś tortellini z cebulką i speckiem,ugotowane i podsmażone lekuchno na patelni plus surówka/biała rzodkiew,jabłko,marchewka,ziel.pietr. i jogurt/
17 grudnia 2016 00:26 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

U nas dziś tortellini z cebulką i speckiem,ugotowane i podsmażone lekuchno na patelni plus surówka/biała rzodkiew,jabłko,marchewka,ziel.pietr. i jogurt/

A co dzisiaj będzie , bo zapomniałam ?
17 grudnia 2016 00:41 / 3 osobom podoba się ten post
Niepowtarzalna, to Ty po północy już chcesz obiad gotować? Coś widzę, że czuwasz dzielnie nad pdp, szlajając się po nocy po forum, by nie zasnąć na stanowisku. W rzymskich legionach śpiochów na warcie zabijano, aleś Ty przecież nie legionistka...

U mnie babcia gotuje. Czego nie zrobi i tak nazywa się tak samo -  Za Tłuste oraz Za Słone
17 grudnia 2016 06:29 / 2 osobom podoba się ten post
Romana1

Niepowtarzalna, to Ty po północy już chcesz obiad gotować? Coś widzę, że czuwasz dzielnie nad pdp, szlajając się po nocy po forum, by nie zasnąć na stanowisku. W rzymskich legionach śpiochów na warcie zabijano, aleś Ty przecież nie legionistka...:pisanie na forum:

U mnie babcia gotuje. Czego nie zrobi i tak nazywa się tak samo -  Za Tłuste oraz Za Słone

Romana a weź Ty i nie wk...denerwuj  ....Ty się lepiej módl , zebym miała siłę i chęci łyżke , czy innego widelca do pyska podnieść . Jedyna nadzieja , że zupą się nie poparzę zasypiając w oka mgnieniu - zupy nie będzie ( chyba ? ) , bo solidna porcja " miąska " się rozmraża , czyli mięsiste kuchnia zaserwuje . Musi kartofelki będą ....gość w dom dzisiaj " u nasz " , coś wyjątkowego będzie ......zresztą co będzie to będzie , nawet nie chce mi się o jedzeniu myśleć .......
17 grudnia 2016 06:43 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A co dzisiaj będzie , bo zapomniałam ?:lol3:

Dzisiaj będzie śwński sznycelek w cebulce,kartoszki i suróweczka wg weny jaka mnie najdzie w tej kwestii:)
17 grudnia 2016 09:20 / 2 osobom podoba się ten post
Misiek

Z wrodzonego lenistwa nie szukalem innego topiku, to napisze tutaj.
Nie bedzie co prawda o gotowaniu, ale i tak o jedzeniu:gotowanie:

Wczoraj zaprosilem Pania Misiowa na kolacje:randka3:. Ona zaproponowala restauracje znana z swietnych stekow.
Na miejscu okazalo sie, ze jako danie dnia akurat maja Stielmus mit Mettwurst.
Slyszalem o tym od Pani Misiowej od lat. Ciagle odgrazala sie, ze zrobi mi to danie, ale jakos nigdy do skutku nie doszlo.
Postanowilem w koncu sprobowac i wzielismy jedna porcje na dwoje jako przystawke / i tak podali slusznych rozmiarow waze /.
To bylo baaaaaaardzo smaczne. Podobnie przyrzadzone, ale smaczniejsze, niz Grünkohl.
Teraz juz Pani Misiowa sie nie wymiga. Musi mi to ugotowac.
A steki - poezja smaku:-)

Stielmus mit Mettwurst-- wyguglałam sobie, bo nieznane mi to, a porównałeś do Grünkohl, który bardzo lubię.
Muszę spróbować kiedyś.

A w temacie:
Dziś u mnie spaghetti bolognese.
Miało być wczoraj, ale za dużo czasu zeszło mi na zakupach i wylądowałyśmy z córką w KFC 
17 grudnia 2016 09:26
Podobno pizza będzie - domowa
Ja dziś nie gotuję