Steck cielęcy, kartofelki młode w łupinkach i lekko podsmażone na masełku z koperkiem, marchewka z groszkiem, sałatka ze szpinaku, pomidorki scheri, szczypiorek , seler naciowy w winegre i posypane prażonymi pestkami.

Steck cielęcy, kartofelki młode w łupinkach i lekko podsmażone na masełku z koperkiem, marchewka z groszkiem, sałatka ze szpinaku, pomidorki scheri, szczypiorek , seler naciowy w winegre i posypane prażonymi pestkami.
Moja Pdp zażyczyła sobie ryz na mleku ale nie mam pojęcia jak to zrobić ratunku ile mleka ile ryżu ? aha mam truskawki wiśnie zamrożone mogą chyba do tego być ?
Z tego co zrozumiałam ma byc na gęsto i polane tymi owocami coś w rodzaju sosu owocowego :)
Pewnie ma "łyżka stawać" :-)Tylko wątpię w te owoce, nie rozmrożą się jak wrzucisz na ten ryż...
Chyba już truskawki lepiej. Ale muszą się rozmrozić.
Raczej myslałam w drugim garnku je rozpuścic i z cukrem i polać
Moja Pdp zażyczyła sobie ryz na mleku ale nie mam pojęcia jak to zrobić ratunku ile mleka ile ryżu ? aha mam truskawki wiśnie zamrożone mogą chyba do tego być ?
Nie jest to przepis bo kazdy jada inaczej , ale moja pdp ma taki sposob . Ona sposob ma, a ja wykonuję:-)Zamocz ryż w wodzie na pare chwil ( Milch Reis ) w tym czasie zagotuj mleko . Przepłucz ryż na sitku i włóż do gotującego sie mleka. Osol troszke i gotuj na wolnym ogniu ciągle mieszając. Pod koniec gotowania dodaj cukier jak już miekki bedzie . Podaję na talerzu posytanym po brzegach cynamonem i polewam ryż musem jabłkowym.Robiłam tez w inny sposób: gotowałam ryż jak wyżej układałam pierwsza warstwę na to jabłka przesmazone z cynamonem i cukrem potem druga warstwę. Zalewałam to ubitą nie na sztywno smietaną i wstawiałam do piekarnika na parę minut.Az sie zapiekł troszke :-) Ja to lubię , smakuje mi nawet . Robie więcej i na kolacje zjadam po uprzednim podgrzaniu. Zapomniałam ja tak daje na oko 2,5 : 1 ( troche odparuje ) ale jak cos tzn. za gesty będzie dolej mleka i wymiesząj. Pierwszy raz musisz wypraktykować jak to ma być. Powodzenia.
Dzięki synowa juz przyniosła świeże mleko i tez tak powiedziała :) bedzie sos truskawkowy myslalam że mam wisnie a to sa maliny a ja malin nie lubię :)