Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

24 lutego 2016 11:07
Można kupić;-) ?
24 lutego 2016 13:04 / 2 osobom podoba się ten post
Właśnie zjedliśmy: kurczak w pieczarkach ziemniaki mieszanka warzywna meksykańska taka z kolbkami kukurydzy.Polska galaretka wiśniowa na deser
24 lutego 2016 13:45 / 3 osobom podoba się ten post
opiekun_Janusz

Pierogi z kapustą z grzybkami. Zakupiłem wczoraj od polskiej opiekunki, która lepi! :skacze:

Ale masz farta Normalnie mam umiarkowanie w jedzeniu i piciu, ale to nie dotyczy pierogów z kapustą i grzybami ...
24 lutego 2016 14:35 / 4 osobom podoba się ten post
Kurczak pieczony (w całości), ryż/ziemniaki, fasolka szparagowa/buraczki na zimno  i dla mnie do popicia mleko zsiadłe ))
Bo lubię.
24 lutego 2016 15:01 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Kurczak pieczony (w całości), ryż/ziemniaki, fasolka szparagowa/buraczki na zimno  i dla mnie do popicia mleko zsiadłe :-)))
Bo lubię.

Ja też tak chcę.
Narobiłas mi takiego smaka , że teraz chyba przez te 2,5 tyg będę ciężko ślinke przełykac.
Smacznego
24 lutego 2016 15:05
lonia61

Ja też tak chcę.
Narobiłas mi takiego smaka , że teraz chyba przez te 2,5 tyg będę ciężko ślinke przełykac.
Smacznego:fastfood:

Wpadaj, wystarczy i dla Ciebie )) Dzięki, może i na moją deprechę pomoże ???  
24 lutego 2016 15:12 / 2 osobom podoba się ten post
opiekun_Janusz

Pierogi z kapustą z grzybkami. Zakupiłem wczoraj od polskiej opiekunki, która lepi! :skacze:

O jejku , to chyba a raczej pewne , że ta opiekunka nie bywa na forach opiekunkowych . A na naszym portalu to na 100% nie była. U nas nie jest w dobrym tonie jak ktos sobie dorabia to be , bardzo brzydko . Jest taki temat nawet w ktorym sa wyrazone opinie o tych co poróbuja sobie  coś zorganizować dodatkowo. A tu patrzcie , patrzcie taki sposob na dorobienie paru €. To mi sie podoba . Zawsze korzystałam jak sie okazja nawinęła ,żeby coś zarobić więcej. Chodziłam prasować , sprzątać. I miałam kase dodatkową dość sporą. Na jednej ze sztel chodzilam sprzatać aptekę . Byłam zatrudniona 1/4 etatu . Jeszcze tylko napisz czy pierogi smakowały
24 lutego 2016 15:12 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Wpadaj, wystarczy i dla Ciebie :-))) Dzięki, może i na moją deprechę pomoże ???  

Chętnie bym wpadła na takie pyszne jedzonko, ale niestety ja tu ograniczona czasowo  jestem 
więc tylko wirtualnie moge sie poczestować.
Smacznego i dzieki za zaproszenie.
24 lutego 2016 15:13 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

Kurczak pieczony (w całości), ryż/ziemniaki, fasolka szparagowa/buraczki na zimno  i dla mnie do popicia mleko zsiadłe :-)))
Bo lubię.

Jak z mlekiem to ja tez lubię
24 lutego 2016 15:19
mleczko1

O jejku , to chyba a raczej pewne , że ta opiekunka nie bywa na forach opiekunkowych . A na naszym portalu to na 100% nie była. U nas nie jest w dobrym tonie jak ktos sobie dorabia :-( to be , bardzo brzydko . Jest taki temat nawet w ktorym sa wyrazone opinie o tych co poróbuja sobie  coś zorganizować dodatkowo. A tu patrzcie , patrzcie taki sposob na dorobienie paru €. To mi sie podoba . Zawsze korzystałam jak sie okazja nawinęła ,żeby coś zarobić więcej. Chodziłam prasować , sprzątać. I miałam kase dodatkową dość sporą. Na jednej ze sztel chodzilam sprzatać aptekę . Byłam zatrudniona 1/4 etatu . Jeszcze tylko napisz czy pierogi smakowały :-)

To jednak nie to samo co sprzedawanie innym własnych wyrobów obiadowych Dla mnie to trochę dziwne.Jakbym zrobiła z nudów tuzin kotletów a miałabym koleżanki - opiekunki w pobliżu to bym je za friko porozdawała Gdyby chciały
Inna rzecz,gotujemy za pieniądze pdp,więc z tego względu takie " rozdawnictwo" może byc kontrowersyjne.Ale sprzedaż - tym bardziej.
24 lutego 2016 15:23 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

To jednak nie to samo co sprzedawanie innym własnych wyrobów obiadowych:-) Dla mnie to trochę dziwne.Jakbym zrobiła z nudów tuzin kotletów a miałabym koleżanki - opiekunki w pobliżu to bym je za friko porozdawała :-) Gdyby chciały:-)
Inna rzecz,gotujemy za pieniądze pdp,więc z tego względu takie " rozdawnictwo" może byc kontrowersyjne.Ale sprzedaż - tym bardziej.

Rozdawnictwo nie wchodzi w rachube na wyjeżdzie, pojechałabyś do domu z pusta torbą. Trzeba produkty kupić , za prąd zapłacic, za wodę i robociznę. No chyba , że tak lubisz , ale nie sądzę

24 lutego 2016 15:24 / 4 osobom podoba się ten post
Noga z indyka pieczona, wcześniej popędzlowana miodem z oliwą  na gałązkach rozmarynu. Razem pieczone grube plastry ziemniaków.
Kapusta brukselka gotowana na parze.
Sok wyciśnięty z czerwonych grapefruitów.

Teraz bedą lody waniliowe i ciepła szarlotaka (piecze sąsiadka) )))
I kawa ze spienionym mlekiem. 
idę bo dzwonek..
24 lutego 2016 15:31 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Noga z indyka pieczona, wcześniej popędzlowana miodem z oliwą  na gałązkach rozmarynu. Razem pieczone grube plastry ziemniaków.
Kapusta brukselka gotowana na parze.
Sok wyciśnięty z czerwonych grapefruitów.

Teraz bedą lody waniliowe i ciepła szarlotaka (piecze sąsiadka) :-))))
I kawa ze spienionym mlekiem. 
idę bo dzwonek..

No tak, kucharz
I to pilnie strzegący swoich tajemnic
24 lutego 2016 15:34
mleczko1

Rozdawnictwo nie wchodzi w rachube na wyjeżdzie, pojechałabyś do domu z pusta torbą. Trzeba produkty kupić , za prąd zapłacic, za wodę i robociznę. No chyba , że tak lubisz , ale nie sądzę :-)

No tak,jeśli koleżanka Janusza podzieliła sie zyskiem z pierogów ze swoim pdp,to ok.
W przeciwnym razie- nie jest ok.
24 lutego 2016 15:42 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

No tak,jeśli koleżanka Janusza podzieliła sie zyskiem z pierogów ze swoim pdp,to ok.
W przeciwnym razie- nie jest ok.

Nigdy nie zakladam , że ktos chce drugą osobę wykorzystać czy oszukać. NIGDY .