Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

21 lutego 2016 18:00 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara48

To prawda, nikt do garow mi się nie wtrąca, wszystko co ugotuje smakuje. Czasem córka Pdp coś ugotuje i przyniesie abym odpoczela od kuchni. Wczoraj już mi zapowiedziała cobym ciasta nie piekła bo ona zrobi i przyniesie, ciekawe jakie? Sylwia b.dobrze piecze.

No, jak może nie im nie smakować takie super jedzenie. To co nam tutaj pokazujesz na forum to są wręcz królewskie potrawy.
21 lutego 2016 21:19 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie na obiad golabki
21 lutego 2016 22:16 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Spagetti orkiszowe - znalazłeś makaron orkiszowy w de ? gdzie ? Jak się toto nazywa? Dinkelnudeln ? 

A w Edece nie ma?Tam powinna byc taka "zdrowotna "półka-jak jest maka to makaron tez musi być!Albo moze w tym warzywniaku ,przed kioskiem co po gazete sie chodzi:)Zresztą,Ty Benitka zdolniacha, to jak masz mąkę to i makaron zrobisz:):):A co!:):):)
21 lutego 2016 23:16 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

A w Edece nie ma?Tam powinna byc taka "zdrowotna "półka-jak jest maka to makaron tez musi być!Albo moze w tym warzywniaku ,przed kioskiem co po gazete sie chodzi:)Zresztą,Ty Benitka zdolniacha, to jak masz mąkę to i makaron zrobisz:):):A co!:):):)

"U Turka" nie ma. Do edeki musze iść samodzielnie i pilnie poszukać.
Sama pewnie mogłabym zrobić, ale czy będzie mi się chcialo ?
Ps.We wtorek urodziny Alojza.
22 lutego 2016 06:19 / 1 osobie podoba się ten post
Dzies wyprubuje placki ziemniaczane o ktorych tereska pisała z kapusta kiszona!!Przepisu nie zauwazyłam zrobie po swojemu az jestem ciekawa ich smaku,do tego jogut owocowy,i herbatka
22 lutego 2016 09:00
Oliwia

U mnie na obiad golabki

Też mam ochotę na gołąbki, ale składników brak. Nie wiem co dzisiaj zrobię, chyba będę tutaj zaglądać i czekać na podpowiedź.
22 lutego 2016 09:07 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dziś rosolek, mam przesyt mięsa.
22 lutego 2016 09:09 / 3 osobom podoba się ten post
A rosołek na wołowince
22 lutego 2016 10:32
Wedle rozkazu dziś gotuję ryż z torebki i do tego truskawki z zamrażarki.Tych obiadów na słodko to ja mam już dosyć Ja chce juz do domciu , normalnie gotować
No nie to , żebym nie lubiała słodkiego ale tych tutejszych obiadów to już mam dość.
22 lutego 2016 11:23 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

A rosołek na wołowince:-)

Standardowo na wiejskim kurczaku Martusiu:)
22 lutego 2016 11:31 / 1 osobie podoba się ten post
To też mięsko Nie mów że się nie skusisz na takiego kurczaczka z rosołu
Kurde ale bym zjadła taki rosołek...bez serca jesteś Basiu...
Dziadek żadnych zup ani rosołu
22 lutego 2016 13:23 / 1 osobie podoba się ten post
grochówka, krokiety z pieczarkami i serem żółtym:)
22 lutego 2016 13:32 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

To też mięsko:-) Nie mów że się nie skusisz na takiego kurczaczka z rosołu
Kurde ale bym zjadła taki rosołek...bez serca jesteś Basiu...
Dziadek żadnych zup ani rosołu :-(

Nie lubię gotowanego kurczaka, z lepszego mieska robię galaretke a resztę jedzą pieski.
22 lutego 2016 18:12 / 3 osobom podoba się ten post
Steck cielęcy, kartofelki młode w łupinkach i lekko podsmażone na masełku z koperkiem, marchewka z groszkiem, sałatka ze szpinaku, pomidorki scheri, szczypiorek , seler naciowy w winegre i posypane prażonymi pestkami.
22 lutego 2016 18:32 / 3 osobom podoba się ten post
krokieciki z pieczarkami na szybko