Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

20 lutego 2016 13:21 / 1 osobie podoba się ten post
Makaron kokardki z bułeczką tartą zrobioną na masełku i do tego truskawki z cukrem z zamrażarki.Babunia zachwycona bo po jej myśli zawsze musi być i basta.:dokucza:
20 lutego 2016 14:11 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, jajka sadzone, marchewka z groszkiem:)
20 lutego 2016 14:26
makaron rurki, sos pieczarkowo-szynkowy posypany serem, sałata
20 lutego 2016 20:05 / 4 osobom podoba się ten post
Spagetti orkiszowe, pierś indyka i jasny sos z rodzynkami, cebulą i czosnkiem. Natka pietruszki i ser włoski na posypkę. Feldsalat.
Sok z owoców różnych,co tam pod ręką było.
20 lutego 2016 20:21 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj obiad z kuchni fusion : barszcz ukraiński, kaszanka polska i do tego placuszki z matoke ( zielone, kartoflane banany nabyte w Rewe).
20 lutego 2016 20:59 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

U mnie dzisiaj obiad z kuchni fusion : barszcz ukraiński, kaszanka polska i do tego placuszki z matoke ( zielone, kartoflane banany nabyte w Rewe).

super, bardzo international
21 lutego 2016 07:25 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki piersi z kurczaka w panierce,kalafior,sosik,jogurt i herbatka
21 lutego 2016 07:33 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ziemniaczki piersi z kurczaka w panierce,kalafior,sosik,jogurt i herbatka:gotowanie:

Czytaj wyżej ....zamiast kalafiora zaziki albo buraczki zasmażane - jeszcze się zastanowię
21 lutego 2016 07:35 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj nie gotuję .Jestem zaproszona do syna PDP.Najpierw syn przywiezie PDP ,ona zje i potem jedziemy do niego.Ma być saurebraten .
21 lutego 2016 07:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj rolady wołowe w sosie, ziemniaki, kapusta czerwona z jabłkiem, zupa pomidorowa, deser brzoskwinie z bitą śmietaną:)
21 lutego 2016 08:03 / 4 osobom podoba się ten post
Kawałki filecika z kurczaka w cieście ziemniaczki i fasolka tutaj panierka z zwibaku :) do popicie Pdp maślanka potem jogurt a do kawki rolada z kremem mascarpone z truskawkami :)
21 lutego 2016 09:16 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Spagetti orkiszowe, pierś indyka i jasny sos z rodzynkami, cebulą i czosnkiem. Natka pietruszki i ser włoski na posypkę. Feldsalat.
Sok z owoców różnych,co tam pod ręką było.

Spagetti orkiszowe - znalazłeś makaron orkiszowy w de ? gdzie ? Jak się toto nazywa? Dinkelnudeln ? 
21 lutego 2016 10:01 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Spagetti orkiszowe - znalazłeś makaron orkiszowy w de ? gdzie ? Jak się toto nazywa? Dinkelnudeln ? 

Tak, dokładnie. Kupiłem na rynku, ale z nalepki wyczytałem,że producent z sąsiedniej miejscowości jest.  
21 lutego 2016 10:45
takaja

Kawałki filecika z kurczaka w cieście ziemniaczki i fasolka tutaj panierka z zwibaku :) do popicie Pdp maślanka potem jogurt a do kawki rolada z kremem mascarpone z truskawkami :)

Główne danie będzie zapożyczone od Ciebie ! 
21 lutego 2016 10:49 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie kurczak w sosie słodko - kwaśnym.W sosie marchewka,czerwona papryka i ananas.Do tego ryż oczywiście,nie może być inaczej.Z deserem pójdę na skróty,po prostu jogurt będzie.