04 lutego 2016 10:06 / 1 osobie podoba się ten post
Fryty i kurczak z piekarnika - tłusto będzie .
ivanilia40 (Usunięty)
04 lutego 2016 10:09 / 2 osobom podoba się ten post
Piersi kurczaka w panierce,ziemniaki gotowane i duszony na maśle seler naciowy . Na deser budyń.
Barbara niepowtarzalna (Usunięty)
04 lutego 2016 11:08 / 6 osobom podoba się ten post
Dziś jemy " wczorajsze " gołąbki z sosem a'la Baśka 48 , tylko 3 kartofelki ugotuję - 1 dla Pani 2 dla mnie , bo to , że Pani jednego jada to mnie nie interesuje , ja zjem 2 ! ....Jeszcze bym tak pokazała , że jak wróbelek jadam to dopiero by ze mnie " deszczka " się zrobiła !Nie ma głupich , choćbym się zapchać miała to sobie na talerz więcej nałożę
ewa14 (Usunięty)
04 lutego 2016 11:13
Ziemniaki i sos beszamelowy z natką pietruszki.
Palenie rzuciłam ale na tej szteli , to ja na pewno nie przytyję.
mamusia (Usunięty)
04 lutego 2016 11:14 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zupka brokułowo-kalafiorowa z wkładką dla Babusi .Dla mnie "koklecik"plus warzywka .Na jutro pyrkocze pyszne , pachnące i mięsiste spagetti;-) Zmienniczka musi sił nabrać po podróży ;-)
04 lutego 2016 11:24 / 1 osobie podoba się ten post
A umnie obiadzik córcia babci dostarczyła czyli dzis serwuje risotto polus pierś z kurczaczka delikatnie upieczona. a ja żeby już całkiem nie popaść w lenistwo zrobie feld salat.No i jak by nie było musze to podac i naczynia pozmywać. A to naprawde ciężka praca jest :: Może jutro coś ugotuję
Barbara48 (Usunięty)
04 lutego 2016 11:32 / 2 osobom podoba się ten post
Z zamrazarki, jestem na wsi a córka Pdp dba żeby nam nic nie zabrakło.Swojska świnka, kurczaczki i codziennie świeże jajka od kurek zielononozek.
A to masz super ekologiczne jedzonko. Swietnie że córka tak dba o Was. Ja też w sumie nie mam co narzekać obiadzik często dostarczony gotowy. Pranko dla babci zrobione przez córke , ja tylko swoje robie. Ale jak coś robie to czas mi szybciej leci a tu stoi w miejscu. Chetnie bym sama pogotowała bo lubie. Może jutro uda mi sie cos upichcic.
04 lutego 2016 13:05 / 3 osobom podoba się ten post
Właśnie zjadłyśmy porową zupę krem z czerwoną soczewicą i pierożkami tortellini. Babcia wsuwała mało dziury nie zrobiła w talerzu, a miała wyjątkowo sporo...