Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

30 stycznia 2016 12:02 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Wariacje na temat mięsa, warzyw i pieczarek. Misz masz własnie się wolniutko pyrkoli i pachnie obłędnie.
Z piekarnika zapach ciasta: keks z mąki orkiszowej. Wyszły mi bakalie i orzechy w cieście - jak odpowiednio się upiecze powinno smakować dobrze.
W zimnym pokoju stoi gotowy tort bezowy - tym razem z orzechami, daktylami o posmaku kawy.
Smacznego.

Benitko pochwal się wypiekami-nigdy nie robilam keksa ani tortu bezowego.
30 stycznia 2016 13:31 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Benitko pochwal się wypiekami-nigdy nie robilam keksa ani tortu bezowego.

Polecę do wypieków i linki wstawię. Pomysły z neta. Sama nie umiem zdjęć tu wstawić, więc nie pokażę, ale "cuda, panie, cuda".
Edytuję, bo przy "Wypieki" pojawia sie Upss..
 Keks, naprawde wart grzechu, już nie raz piekłam, ale ten przebija wszystko:  http://recookin.blogspot.de/2014/01/keks-orkiszowy.html
 A teraz tort bezowy. Wyszedł mi jak na obrazku, a jak smakuje, powiem po 15 - ale ja lubię bezy:  http://gotuj.skutecznie.tv/2014/05/dacquoise-vel-daklas-vel-tort-bezowy/ 

31 stycznia 2016 09:59
Dziewczyny jak zrobić PELLKARTOFELN.
Jedyne co wiem, to że muszę ziemniaki ugotować w mundurkach............i co dalej. Pomocy
31 stycznia 2016 10:15 / 1 osobie podoba się ten post
ewa14

Dziewczyny jak zrobić PELLKARTOFELN.
Jedyne co wiem, to że muszę ziemniaki ugotować w mundurkach............i co dalej. Pomocy:strach na wroble:

31 stycznia 2016 10:20
Michalinka

:-)http://www.lecker.de/kochen/gemuese/artikel-2254984-gemuese-kochen/Pellkartoffeln-zubereiten.html
Szaleństwo, taki obiad w niedzielę :gwizdanie:

Michasia, tyle, to ja wiem........ale one mają byc potem upieczine jeszcze w piekarniku.
I teraz nie wiem, piecze sie je ze skórką??????  Czy obrane??//////
31 stycznia 2016 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
ewa14

Michasia, tyle, to ja wiem........ale one mają byc potem upieczine jeszcze w piekarniku.
I teraz nie wiem, piecze sie je ze skórką??????  Czy obrane??//////

ze skórką i podaje też
31 stycznia 2016 10:26 / 1 osobie podoba się ten post
Michalinka

ze skórką i podaje też

Dziekuję za pomoc
31 stycznia 2016 10:49 / 1 osobie podoba się ten post
ewa14

Dziekuję za pomoc:przytula:

Współczuję, roboty dużo a żarcie jak dla mnie
31 stycznia 2016 11:24 / 2 osobom podoba się ten post
Michalinka

Współczuję, roboty dużo a żarcie jak dla mnie :fuckyou1:

Tutaj musze gotować to, czego PDP sobie życzy. I zacząc gotowanie moge dopiero, jak PDP  mi powie, że już można. Pory posiłków rozp......ne na maksa.Każdego dnia inaczej. O tym co mam zrobic na obiad i o której on będzie dowiaduję się przy sniadaniu. Agencja wsadziła mnie na niezłą minę.
Dałam się wprowadzić w kanał. Ale co nas nie zabije, to nas wzmocni.
Następnym razem bedę duuuuuuużo ostrożniejsza w wyborze miejsca pracy.
31 stycznia 2016 11:29 / 1 osobie podoba się ten post
Na dziś zrobiłam sławetny krupnik na żeberkach. Zmienniczka jeszcze na jutro będzie miała
31 stycznia 2016 11:41
Darek,co gotujesz dziś na obiad?
31 stycznia 2016 11:44 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiejszy obiad : kaczka + czerwona kapusta + ziemniaki z wody + budyn czekoladowy + Vita- malz (podpiwek)
31 stycznia 2016 11:51
Fasolówka i gołąbki w sosie pomidorowym Marta gdzies zgubiłam ten twoj swietny przepis na sos
31 stycznia 2016 12:30
ewa14

Tutaj musze gotować to, czego PDP sobie życzy. I zacząc gotowanie moge dopiero, jak PDP  mi powie, że już można. Pory posiłków rozp......ne na maksa.Każdego dnia inaczej. O tym co mam zrobic na obiad i o której on będzie dowiaduję się przy sniadaniu. Agencja wsadziła mnie na niezłą minę.
Dałam się wprowadzić w kanał. Ale co nas nie zabije, to nas wzmocni.
Następnym razem bedę duuuuuuużo ostrożniejsza w wyborze miejsca pracy.

Ja też gotuję to czego sobie życzą, zawsze ale rzadko to jadam. Inaczej moja waga wzrosłaby o 10 kg na każdym wyjeździe i nie jest to przesada, na szczęście mogę sobie zrobić coś innego i nikt mną nie dyryguje No i nie jestem kartoflowa a tutaj 5 razy w tyg do tego sosy i kupa mięsa.
31 stycznia 2016 12:40 / 2 osobom podoba się ten post
andaluzja55

Fasolówka i gołąbki w sosie pomidorowym Marta gdzies zgubiłam ten twoj swietny przepis na sos:diabel1:

Andaluzjo,rozpuść na patelni pól kostki masła,wmieszaj w to 2-3 łyżki mąki (   powoli aby nie bylo grudek) potem dodaj koncentrat pomidorowy,wymieszaj,powstanie gęsta papka którą trzeba rozprowadzić wywarem z gotowania gołąbków- wlewać powoli i mieszać aż osiągniesz pożądaną gęstość.Potem dodać kilka łyżek śmietany,wymieszać,posolić dodać łyżeczkę cukru i świeżo zmielony pieprz.Polać gołąbki już na talerzu,tego sosu się  z gołąbkami nie gotuje!