Mój Pop uwielbia pastę z avocado zamiast masełka :-) Tylko owoc musi byc dojrzały. Dodaję do tego jajko na twardo, troszkę majonezu, cytrynę oraz sól i pieprz do smaku. Pyszne i zdrowe :-)

Mój Pop uwielbia pastę z avocado zamiast masełka :-) Tylko owoc musi byc dojrzały. Dodaję do tego jajko na twardo, troszkę majonezu, cytrynę oraz sól i pieprz do smaku. Pyszne i zdrowe :-)
Mam ostatnio fazę na avocado,zjadam z pieczywem chrupkim Wasa bez niczego.
Zgadzam się , nie mówię , że nie jest dobre , tylko , że Babciunia nie znała się na rzeczy , bo dla niej masło albo margaryna i kropka . Pisałam o tym , że nie zawsze można kogoś na siłe " nowoczesnościami " uszczęsliwiać , bo jak ktoś przez 80 i kilka lat jadał kartoffelnsalat to po co go zmuszać do jedzenia krewetek , krabów , homarów ? :-)
A ja sie pochwale : nalesniki:-) z mandarynkami ??, no to se babcia wymyslila :-)
Wariacje na temat mięsa, warzyw i pieczarek. Misz masz własnie się wolniutko pyrkoli i pachnie obłędnie.
Z piekarnika zapach ciasta: keks z mąki orkiszowej. Wyszły mi bakalie i orzechy w cieście - jak odpowiednio się upiecze powinno smakować dobrze.
W zimnym pokoju stoi gotowy tort bezowy - tym razem z orzechami, daktylami o posmaku kawy.
Smacznego.