Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

24 listopada 2015 19:01
Ann1967

Michasiu proszę bardzo są pyszne!!!

Wiadomo, przez Polską Opiekunkę  zrobiono
24 listopada 2015 23:09
michasia

Mniam, dobry ten obiadzik, a ten chwalibut cieście:fastfood: 

Czytam to dzisiaj i aż uwierzyć trudno,że kiedyś takie coś chciało mi się robić ))
24 listopada 2015 23:23 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Czytam to dzisiaj i aż uwierzyć trudno,że kiedyś takie coś chciało mi się robić :-)))

Jak to?:)To już nie poczytamy o wyszukanych obiadkach?:(  Gdzieś Ty się podziewał,że tak Ci się odmieniło????Jestem mocno niepocieszona:(:(:(
24 listopada 2015 23:30 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Jak to?:)To już nie poczytamy o wyszukanych obiadkach?:(  Gdzieś Ty się podziewał,że tak Ci się odmieniło????Jestem mocno niepocieszona:(:(:(

No w domu byłem i w lenia się zamieniłem.
Czasu trzeba, bo dystansu nabrałem do tego, co teraz przeczytałem. 
24 listopada 2015 23:31 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Rozczarowałeś mnie też, kto Cię odmienił i co, pisz tu zaraz i przepisy wrzucaj na "karmazyny w czerwonym winie, "jądra bycze w śmietanie"a tak na poważnie to gdzię Ty był?
25 listopada 2015 09:01
Makaron z sosem pieczarkowym,standardowo wiadereczko galaretki/cytrynowa dziś/ na deser i może jabłecznik jak mnie wena najdzie:)
25 listopada 2015 09:10 / 4 osobom podoba się ten post
gulasz wołowy , ziemniaczki, ogóreczki. Jogurt i kiwi
25 listopada 2015 09:15 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemnikai, sznycel, czerwona kapusta na ciepło, brzoskwinie w syropie:)
25 listopada 2015 10:58 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki, watrobka cieleca z jablkiem I cebula, marchewka z groszkiem
25 listopada 2015 11:02 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Rozczarowałeś mnie też, kto Cię odmienił i co, pisz tu zaraz i przepisy wrzucaj na "karmazyny w czerwonym winie, "jądra bycze w śmietanie":-):zawstydzony:a tak na poważnie to gdzię Ty był?

No ja był w domu swojem ))
Na urlop mnie wysłali. Czas odmienia.Naprawię się z czasem także,ale pewności nie mam czy karmazyny już robić zechcę. Bo na obiad dzisiejszy podam plastry rolady indyczej w sosie duszone.Do tego będzie marchewka tarta z sokiem cytryny i surówka z pora.Kartofelki też ))
Mi tam dużo nie trzeba do szczęścia)) I napój gazowany na koniec.
25 listopada 2015 11:15 / 3 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj gotuję żurek Winiary z ziemniakami, oczywiście trochę przerobiony według własnej inwencji. Po ostatnich bogatszych dniach muszę PDP trochę przykręcić rozpasanie kulinarne. Dzisiaj znowu miała telefon od swojej toksycznej koleżanki i znowu były zapytania, komentarze i oceny menu obiadowego. Normalnie szlag mnie trafią z tą Frau -ncą. 
25 listopada 2015 14:23 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki, medaliony drobiowe podsmażone i pomidorek do tego. Zjedzone, smakowało.
25 listopada 2015 17:21
A ja zrobilam gar gulaszu i...luuuuuuuzik!
25 listopada 2015 22:23 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Ja dzisiaj gotuję żurek Winiary z ziemniakami, oczywiście trochę przerobiony według własnej inwencji. Po ostatnich bogatszych dniach muszę PDP trochę przykręcić rozpasanie kulinarne. Dzisiaj znowu miała telefon od swojej toksycznej koleżanki i znowu były zapytania, komentarze i oceny menu obiadowego. Normalnie szlag mnie trafią z tą Frau -ncą. 

Stosuję metodę szczelnego zamykania drzwi i bardzo szybkiego oddalania się od osoby konferującej przez telefon. Po co się tam denerwować, zdrowia żal własnego a i odpocząc można, zrelaksować się albo też zrobić coś pożytecznego,np Teleekspres obejrzeć. 
25 listopada 2015 22:53
Zapytanie mam- kto robił kurze piersi w papirusie z "pomysłu na.."Winiar i jak wyszły?Kupiłam ,ale jakoś przekonania nie mam:(