Wiadomo, przez Polską Opiekunkę zrobiono :brawo1:

Wiadomo, przez Polską Opiekunkę zrobiono :brawo1:
Michasia mam do Ciebie prosbę - jak mam zrobić farsz do pierogów żeby był miekki ? Od lat nie robię pierogów bo jestem na wyjeżdzie a w domu robimi moja przyjaciółka i donosi. Ona kocha grzebac sie w kuchni. Ciasto robię dobre miekkie ale ten farsz !!!! chce zrobic z mięsem i nie wiem czy lepiej gotowanym czy surowym .Jak będziesz miała chwilke , napisz proszę :-) :-)
Witaj, ja robię farsz z mięsa gotowanego.Po ugotowaniu mięsa /jak robię z drobiowym to odlewam 1szkl. rosołu/ a jak mięso mieszane to robię dodaje kostkę wołową. Po dodaniu wszystkich składników wlewam bulion około szkl. to zależy od ilości farszu. Będziesz miała miekki. Jak coś to pisz,pozdrawiam.
Dziekuje bardzo michasiu :-) zrobie dzisiaj . Wczoraj robiłam nasza sałatke jarzynową po raz pierwszy na wyjeździe smakowała bardzo.Mam nadzieje,że farsz mi też się uda zrobić :-)
A z jakiego mięsa robisz?
Chyba z karkówki zrobię.
Ja wszystko mielę w czym gotuje mięso, marcgew, seler, por,cebulkę podsmażam i też mielę.Troszkę oleju wlewam i ten bulion, jak za rzadkie to wsypuje bułki tartej. Nie żałuj pieprzu :)
Tak tez zrobię. Jeszcze raz dziekuję .
Stosuję metodę szczelnego zamykania drzwi i bardzo szybkiego oddalania się od osoby konferującej przez telefon. Po co się tam denerwować, zdrowia żal własnego a i odpocząc można, zrelaksować się albo też zrobić coś pożytecznego,np Teleekspres obejrzeć.
:yeah::-)
:gotowanie:Placki ziemniaczane .
Robiłam niedobre wyszły. Daj sobie spokój z papirusem, lepiej normalnie obtoczyć przyprawami jakie lubisz, zostawić na pół godziny i usmażyć. Nie wiem do czego ten "papierek". Tylko utrudnia smażenie :-)