Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

21 listopada 2015 09:26 / 2 osobom podoba się ten post
Zostało mi jeszcze mięso mielone więc dziś stworze klopsiki w pieczarkowym sosie.Do tego ryż i sałata.
Nie do wiary że jestem juz ponad dwa miesiące i jeszcze mi się pomysły obiadowe nie wyczerpały.
21 listopada 2015 09:33 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś dzień wizytacji.
Pierogi ruskie, sałatka z białej kapusty w sosie słodko - kwaśnym, na deser mus owocowy: maliny, truskawki i banan. Pycha.
Do kawy Apfeltaschen : ciasto prawie "francuskie" i kawałki jabłek w środku. Z lukrem cytrynowym. pracochłonne, ale warte zachodu.
Smacznego, cokolwiek dziś Wam obiad przyniesie.
21 listopada 2015 09:51 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś PDP zażyczyła sobie ziemniaki przysmażane z jajkiem sadzonym ,bo były tydzień temu i jej smakowały. Mówi i ma.
21 listopada 2015 10:31 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki,mielone i kapusta czerwona a dla Pdp na deser niesmiertelny jogurt.
21 listopada 2015 11:14 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj nic nie gotuję, wnuk ma przywieźć mieśo z grilla i frytki..tak zażyczyła sobie babcia...więc luzik!!:))
21 listopada 2015 12:14 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzisiaj typowo polskie danie:)
21 listopada 2015 12:24 / 3 osobom podoba się ten post
Pierś z kurczaka ala gulasz, gnucci (czyli nasze polskie kluski śląskie - jak mówię gnucci to chce a zrobiłam kluski śląskie a powiedziałam gnucci jemy, no pychota PDP stwierdził)
21 listopada 2015 12:40 / 3 osobom podoba się ten post
Wątróbka wieprzowa z cebulą i jabłkiem z ogórkiem / surówka z kapusty pasi ale brak/ ryż z cynamonem i śmietaną - został nie dała juz rady ja dałam i jakaś brzuchata jestem
21 listopada 2015 12:42 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Zostało mi jeszcze mięso mielone więc dziś stworze klopsiki w pieczarkowym sosie.Do tego ryż i sałata.
Nie do wiary że jestem juz ponad dwa miesiące i jeszcze mi się pomysły obiadowe nie wyczerpały.

Ja sobie w exelu jadłospis zrobiłam, żeby sie za często nie powtarzać bo sklerozę mam totalną i za dwa dni już nie pamiętam co na obiad było......
21 listopada 2015 19:12 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie dzis byla polska kaczka pieczona przez Niemca( ges i kaczka dla niego musi byc polska, taki niemiecki wielbiciel Polski) z czerwona kapusta i swojskimi knedlami. Nie ruszylam palcem przy pomocy w pichceniu ale obrzarlam sie !!! Dobra polska , tlusta kiaczka;))))
21 listopada 2015 19:31
Barbara48

U mnie dzisiaj typowo polskie danie:)

I smakowało Niemcom?;-)
21 listopada 2015 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Dziś dzień wizytacji.
Pierogi ruskie, sałatka z białej kapusty w sosie słodko - kwaśnym, na deser mus owocowy: maliny, truskawki i banan. Pycha.
Do kawy Apfeltaschen : ciasto prawie "francuskie" i kawałki jabłek w środku. Z lukrem cytrynowym. pracochłonne, ale warte zachodu.
Smacznego, cokolwiek dziś Wam obiad przyniesie.

Ale zaszalałaś.........nie ma coooo...
21 listopada 2015 20:21 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

I smakowało Niemcom?;-)

Marta, Pdp byly zachwycone ta zupa,oni flaczki jedza inaczej co nie zmienia faktu ze moje babcie uwielbiaja moja kuchnie.Corka mojej babci juz musiala jej wymienic garderobe ,ale sie cieszy ze Mama tak odzyla po chorobie,smieje sie ,zartuje,-bo jak przyjechalam do pracy tutaj  to Babcia po zawale nie rokowala dobrze.
21 listopada 2015 21:12 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Marta, Pdp byly zachwycone ta zupa,oni flaczki jedza inaczej co nie zmienia faktu ze moje babcie uwielbiaja moja kuchnie.Corka mojej babci juz musiala jej wymienic garderobe ,ale sie cieszy ze Mama tak odzyla po chorobie,smieje sie ,zartuje,-bo jak przyjechalam do pracy tutaj  to Babcia po zawale nie rokowala dobrze.

No nie dziwię sie, takimi daniami i ciastami to nie jednego Pdp wyleczysz  a  z Twojej fotki przebija ciepło
21 listopada 2015 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
Mi się też udaje dziadka odżywić....siostra powiedziała , że nareszcie wygląda jak człowiek........miał zapadnięte policzki.......i jadł jak wróbelek
Dziś tak jak na obrazku.....mięsko z indyka w cieście z sezamem.
Ciasto marchewkowe...zamiast 1 skl cukru to pół......wystarczyło...marchewka starta na dużych oczkach..........dziadek zachwycony bo smakuje jak Lebkuchen.