Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

21 listopada 2015 22:24 / 4 osobom podoba się ten post
leni

U mnie dzis byla polska kaczka pieczona przez Niemca( ges i kaczka dla niego musi byc polska, taki niemiecki wielbiciel Polski) z czerwona kapusta i swojskimi knedlami. Nie ruszylam palcem przy pomocy w pichceniu ale obrzarlam sie !!! Dobra polska , tlusta kiaczka;))))

U mnie dzisiaj były nóżki gęsie przyrządzone po bawarsku !!!!....Smażyła je i smażyła i jeszcze smażyła aż usmażyła na węgielek córka mojej Pusi - Senga . 
Były przepyszne , takie mocno chrupiące , czarniutkie , że aż usta brudziły ! A ile się w międzyczasie natelefonowała do męża , który musiał udzielać jej instrukcji ?! .....to było na serio poświęcenie z jej strony , żeby tak na węgelkowo usmażyć , ale z mojej strony również było ogromne poświęcenie .........że to kuźwa zjadłam !!!!!!!!
21 listopada 2015 22:35 / 3 osobom podoba się ten post
Basia-nie przesadzasz trochę z tym poświęceniem?Chociaż....jak masz sraczkę to węgielek jak znalazł:)

U nas dziś pyzy z mięsem a la Biedronka:)Czasu nie było:):):)
21 listopada 2015 22:49 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

No nie dziwię sie, takimi daniami i ciastami to nie jednego Pdp wyleczysz :brawo1::brawo1: a  z Twojej fotki przebija ciepło:brawo1:

Basiu bardzo Ci dziekuje za Twoje spostrzezenie,ja po prostu kocham ludzi :)
21 listopada 2015 23:37 / 1 osobie podoba się ten post
21 listopada 2015 23:41 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

Ale zaszalałaś.........nie ma coooo...

Rodzina warta tego. Normalni ludzie - i mieszkają daleko...
Dostałam kwiaty. Miłe.
22 listopada 2015 09:49 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Marta, Pdp byly zachwycone ta zupa,oni flaczki jedza inaczej co nie zmienia faktu ze moje babcie uwielbiaja moja kuchnie.Corka mojej babci juz musiala jej wymienic garderobe ,ale sie cieszy ze Mama tak odzyla po chorobie,smieje sie ,zartuje,-bo jak przyjechalam do pracy tutaj  to Babcia po zawale nie rokowala dobrze.

Ja też uwielbiam twoją kuchnię,tzn.nic nie jadłam ale ze zdjęć i z opisów Wkładasz serce w gotowane więc musi być smacznie.

U mnie dziś będzie łosoś w koperkowym sosie.
22 listopada 2015 10:10 / 2 osobom podoba się ten post
Piersi z kurczaka w cieście, ziemniaki, sałata, czerwona kapusta z jabłkiem na ciepło, pudding czekoladowy:)
22 listopada 2015 10:34 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Ja też uwielbiam twoją kuchnię,tzn.nic nie jadłam ale ze zdjęć i z opisów:-) Wkładasz serce w gotowane więc musi być smacznie.

U mnie dziś będzie łosoś w koperkowym sosie.

Dziękuje Marta:) u nas karkowka z cebulka, ziemniaczki. Czekam jeszcze na czerwoną kapustę, córka PDP gotuje i ma przynieść:)
22 listopada 2015 11:58 / 3 osobom podoba się ten post
gotowe danie a na deser mus jablkowy
22 listopada 2015 15:16 / 4 osobom podoba się ten post
Na obiad zrobiłam schabowe inaczej ;czyli w sosie pomidorowym z drobno posiekanymi korniszonami ,ryż i sałata Roszponka . Były ochy i achy,bo jeszcze córka PDP z nami jadła.
22 listopada 2015 16:52 / 7 osobom podoba się ten post
Dzisiaj miałam jeszcze bardziej wykwintny obiad niż wczoraj , oczywiście Senga była wykonawczynią . Dziś zaserwowała plastry jabłek usmażone w cieście naleśnikowym ......dzięki Ci Panie , że wysłuchałeś moich modlitw i że sobie w p...du już pojechała !
....przecież przy niej bym na urodzie straciła , zamorzyła by mnie głodem , już czuję jak mi brzuch do pleców przyrósł .
Kurdeeeee ! 4 plasterki jabłka w cieście i to cieniuchnym ! A niech ją te popalone,wczorajsze gęsie nóżki skopią !:fuckyou2:

23 listopada 2015 12:26 / 4 osobom podoba się ten post
Wczoraj upiekłam dużą pierś z indyka. Wyszła mi superowo i oczywiście zostało tego mięsa na dzisiaj. Podgrzewam więc tę pieczeń, do tego robię kluski śląskie i czerwoną kapustę na ciepło (własnej roboty). Za 20 minut obiad gotowy.
23 listopada 2015 13:14 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki obsmazane,jajko sadzone i czerwonej kapusty ciag dalszy:)
23 listopada 2015 17:55 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś na obiad papryka 3 kolory, cebulka, mięsko indycze i kopytka .....wszysko z patelni....lekko podsmażone....kolorowe.

Ale, chlebek......to pycha.......z mąki ryżowej i mąki orkiszowej....zjadłam kawałek z masełkiem i nic więcej nie trzeba.....robi się, dużo, dużo prościej niż zwykły chleb.

23 listopada 2015 17:58
Wklejam  też zdjęcie pysznych śledzików z Polski które można kupić tylko w Normie.