Bazyliowa pomidorówka z ryżem lub makaronem do wyboru.
Bazyliowa pomidorówka z ryżem lub makaronem do wyboru.
Dla PDP gotuję zupę dyniową. Dla siebie coś innego, czyli to co planowałam wczoraj. Ostatnio PDP znowu zaczyna mi fiksować z gotowaniem obiadów. Ma takie dwie toksyczne osoby, które dzwonią do niej codziennie i wciskają jej różne swoje dziwne pomysły, przy tym wszystko i wszystkich obgadują i krytykują. Po zachowaniach mojej Omci widzę, kiedy napuścili ją przeciw mnie.
Moja PDP jest bardzo wpływowa i uległa na ich manipulacje. Dlatego dla świętego spokoju gotuję jej to, co wymyśliła.
:klotnia:
Udało mi się dzisiaj złapać PDP na jej łakomstwo i wygrałam jej bronią. Podałam jej zupkę dyniową, tak jak chciała. Sama natomiast przysiadłam się do obiadowego stołu z moją potrawą (pieczone udko kurczaka, kasza gryczana i sałatka z czerwonych buraków). Jak zobaczyła mój talerz, to zaburzyła się, czemu dla niej tego nie zrobiłam. Powiedziałam, że kłóciła się ze mną i nie pozwoliła mi tego ugotować, więc jej zrobiłam to co chciała, a sobie to co planowałam. Mało język nie uciekł jej do żołądka. Zlitowałam się nad nią i podzieliłam się swoim obiadkiem. Nie omieszkałam podkreślić, że nie powinna mnie ograniczać i pozwolić na moją kreatywność w gotowaniu obiadów. A że jest jeszcze dość kumata, to zrozumiała moją uwagę.
:pomponiara: :gotowanie: :-)