U mnie dzisiaj golabki,czekam na wywar z golabkow i zrobie sos z przepisu Marty:)

U mnie dzisiaj golabki,czekam na wywar z golabkow i zrobie sos z przepisu Marty:)
No i jak tam sosik wyszedł? Nic nie piszesz Barbaro i w strachu jestem że mój przepis okazał się do luftu? :-(
No kamień z serca! Na zdjęciu pięknie się prezentuje :-)
pyszne jem je oczami ,ja mam taka uboga kuchia pdp ma cukrzyce jemy jak zakonice ,no ale pocieszam sie ze schudna a by sie przydalo !!
W rzeczywistosci jeszcze lepiej, jednak to przesmazenie wydobywa caly smak z koncentratu,dziekuje bardzo:)Marta a jak myslisz czy taki trik by sie udal z zupa pomidorowa,bo bardzo mi ten smak odpowiada?
W rzeczywistosci jeszcze lepiej, jednak to przesmazenie wydobywa caly smak z koncentratu,dziekuje bardzo:)Marta a jak myslisz czy taki trik by sie udal z zupa pomidorowa,bo bardzo mi ten smak odpowiada?
Przegladnęłam cały wątek i nie znalazłam tego przepisu na sosik Marty. Podajcie raz jeszcze - proszę.
Ja w domu nigdy sosów nie robię. Mój mąż nie znosi sosów jakichkolwiek - dzieci wychowane bez sosów - nie znają . Tu kuchnia niemiecka, wiec kombinuję jak koń pod góre. Dobry przepis by mi się przydał.
Lubianych postów: 8802
Przyjaciół: 55
31 października 2015 11:11 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara48 said:
Marta jestem ciekawa jak robisz ten sos,moze i ja wypraktykuje w przyszlym tugodniu:)
Trzeba zlać z gołąbków ten rosołowo - gołąbkowy wywar bo będzie potrzebny do sosu i ostudzić go.Na patelni rozpuścić pół kostki masła rozprowadzić w nim kilka łyżek mąki,następnie dodać dobry koncentrat pomidorowy i wymieszać,powstanie gęsta masa.Następnie zalać to gołąbkowym wywarem,stale mieszać,na średnim ogniu.Ma mieć jedwabistą konsystencję nie może być za gęsty i za rzadki.Dodać łyżeczkę cukru i pieprz świeżo zmielony. Na koniec wmieszać kilka łyżek dobrej śmietany tu w D odpowiedni jest Schmand czyli taka gęsta śmietana.Podgrzewać jeszcze minutę.No i zalać tym sosem gołąbki na talerzu.Smacznego 
Marta,sosik pierwsza klasa,smak,aromat,kremowa konsystencja,od dzis tylko ten !!!!!!!!