Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

10 listopada 2015 18:21 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Uwielbiam łososia. Czy to z tej sztuki co na poprzednim zdjęciu widziałam, zostało popełnione?
Przepisik poproszę. Ja  robię łososia ze szpinakiem w śmietanie, ale ten widzę z kluseczkami jest :)

Doda moj wklad byl taki ze lososia skropilam cytryna,doprawilam sola i pieprzem.Sos byl gotowy w proszku ,dodalam tylko smietane i cebule dymke.Marta zna przepis na sos wlasnej ,,produkcji''.
10 listopada 2015 18:26 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Spróbuje "zazielenić" choć nie zawsze się udaje.Link nie jest taki długi, da się zaznaczyć i skopiować, choć troszkę pokombinować trzeba :)http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kurczak/casserole_z_kurczakiem_ziemniakami/przepis.html

dzieki w domu to zrobie . Tutaj chce pracowac jeszcze i musze dbac o pdp. Ale te roztarte ziemniaki do zagęszczenia sosu to ja robię wtedy gdy na obiad mam gołąbki w sosie pomidorowym. Gotuje ze trzy ziemniali razem z gołąbkami a potem jak juz dodaje koncentrat pomodorowy wyciagam te pyry i przecieram na sitku. Rozgotuja sie i zagęszczą sos. Bardzo smakuje moim domownikom.
10 listopada 2015 18:42 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

dzieki w domu to zrobie . Tutaj chce pracowac jeszcze i musze dbac o pdp. Ale te roztarte ziemniaki do zagęszczenia sosu to ja robię wtedy gdy na obiad mam gołąbki w sosie pomidorowym. Gotuje ze trzy ziemniali razem z gołąbkami a potem jak juz dodaje koncentrat pomodorowy wyciagam te pyry i przecieram na sitku. Rozgotuja sie i zagęszczą sos. Bardzo smakuje moim domownikom.

To tylko opcjonalnie rozetrzeć, jak ktoś chce. Ja tego nie robiłam, sos wyszedł naturalnie gęsty. Myślę, że dobrze to danie by smakowało bez oliwek, chociaż kaparów pominąć się nie da. Danie mało pracochłonne i smaczne.
11 listopada 2015 10:38 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj golabki,czekam na wywar z golabkow i zrobie sos z przepisu Marty:)
11 listopada 2015 10:51 / 6 osobom podoba się ten post
Pulpety w sosie,ziemniaki,buraczki i dla Pdp jugurt.
11 listopada 2015 10:55 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

U mnie dzisiaj golabki,czekam na wywar z golabkow i zrobie sos z przepisu Marty:)

Wygladaja i pewnie tez smakuja pysznie
Ty aby na 100% z pdp pracujesz czy w jakiejs knajpie ?
11 listopada 2015 11:01 / 5 osobom podoba się ten post
Jako że dzisiaj Marcina zostałam zaproszona na obiad do syna.Ma być gęś w roli głównej i modra kapusta.
11 listopada 2015 11:06 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie leczo z kurczakiem i spatzle.

Na dser kawa i ciasto,ciastka,z bitą smietaną i malinami
11 listopada 2015 11:07
ORIM

Wygladaja i pewnie tez smakuja pysznie
Ty aby na 100% z pdp pracujesz czy w jakiejs knajpie ?:-)

ORIM czy chcesz zdjęcie mojej PDP zobaczyć? Haha. Ta ilość Cię przeraziła czy co?
11 listopada 2015 12:02 / 3 osobom podoba się ten post
teresadd

Jako że dzisiaj Marcina zostałam zaproszona na obiad do syna.Ma być gęś w roli głównej i modra kapusta.

U mnie polędwiczki wieprzowe w sosie pomarańczowym mają być.
To nie ja wpadłam na taki szatański pomysł i nie ja to będę robić- nooo , zobaczę co to z tego wyjdzie, jak będzie ok, to wydębię przepis.

Kurcze, gęsi to dawno nie jadłam :)
11 listopada 2015 12:03 / 4 osobom podoba się ten post
Ja robie dzisiaj barszcz czerwony i paszteciki, tak troszke po polsku :)
11 listopada 2015 12:03 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

ORIM czy chcesz zdjęcie mojej PDP zobaczyć? Haha. Ta ilość Cię przeraziła czy co?

Nie strasz mnie  Nie chce nic zobaczyc takiego.Po co mi pozniej nocne koszmary
11 listopada 2015 12:44 / 4 osobom podoba się ten post
Juz po obiedzie : barsz biały z suszonym prawdziwkiem , chrzanem , boczkiem i jajkiem,                           placki ziemniaczane poł/pól  z gtowanymi. Oczywiście komu  mus,  temu mus*. ja ze  serkiem , smietaną, drobno pokrojonym ogórkiem.                           deser ...................... stoi i czeka . Nie ma miejsca
11 listopada 2015 12:58 / 5 osobom podoba się ten post
Naleśniki z quarkiem, do tego ROte Gruetze
11 listopada 2015 13:55 / 2 osobom podoba się ten post
Golabki, ale niestety w wersji niemieckiej. Mimo, ze byly calkiem niezle, to ja wole nasze polskie