Ale jeszcze jajko na miękko...:-)
Ale jeszcze jajko na miękko...:-)
A marmolada nawet dobra. Idzie się przyzwyczaić. Fakt nie mogę podskoczyć, bo nie dość że to pierwszy wyjazd ,i język nie za bardzo . Gdybym znała dobrze język to na pewno bym porozmawiala sobie z córką na ten temat która jest bardzo kontaktowa i sympatyczna A tak jak się nie zna języka to siedzi się cicho i je marmolade:placz3:
normą dla niemieckich rodzin powinno być to - bo te kwoty ujmują jako koszty w swoich zeznaniach podatkowych , jak nie PDP , to ich rodziny to robią . Tak wiec co jesz to powinien być twój wybór ale musi to mieścić się w poniżej podanych granicach . Pokaż przed nos PDP i rodzinie i jak sie nie dostosuja zapytaj dlaczego kłamią w zeznaniach podatkowych
a norma wyglada tak :
für freie Verpflegung
Zeitraum monatlich
Frühstück : 48,90 Eu
Mittagessen : 90,00 Eu
Abendessen : 90 eu
Verpflegung insgesamt : 228,9 Eu
Jak nie pokażesz Niemcom , że znasz swoje prawa - to dalej będziesz jadła chleb z marmoladą . Trzeba walczyć o swoje i nie bać się . niemcom na pewno to sie nie spodoba ale to bojaźliwy naród zwłaszcza jak chodzi o rozliczenia z FA wiec , PDP i rodzinie pod nos i żadaj tego co ci sie nalezy jak psu zupa :)
Dzięki wam za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi Jestem już dużą dziewczynką i myślę że sobie poradzę. Z głodu Na pewno nie umrę
Nie to że mi się podoba czy nie podoba tylko pytałam się czy to jest standard tak nie to że mi się podoba czy nie podoba tylko pytałam się czy to jest standard takaogólnie jest z tą osobą która mało narzeka nie to że mi się podoba czy nie podoba tylko pytałam się czy to jest standard taki ogólnie jest z tą osobą która mało narzekał że nie będę jadła skromni nie to że mi się podoba czy nie podoba tylko pytałam się czy to jest standard taki ogólnie jest z tą osobą która mało narzekał że nie będę jadła skromnie to wyjdzie mi na Plus
Babcia je tylko chleb z miodem na śniadanie na kolację tylko chleb z serem żółtym próbowałam coś innego i zaproponować Ale nie chce dziadek jest tak samo konserwatywny. A dzisiaj kupiłam sobie chleb z ziarnami i tuńczyk
Jajko, to już dla mnie za dużo na śniadanie, w dodatku nie do pary???
Miałam Pdp co na śniadanie i na kolację jadła tylko dwie kromki tostowego pieczywa z dżemem truskawkowym.Kawa rano i caro kafe wieczorem.Po dwóch latach skusiła się na inne rzeczy .Powoooli tu szły nawyki żywieniowe.
Miałam Pdp co na śniadanie i na kolację jadła tylko dwie kromki tostowego pieczywa z dżemem truskawkowym.Kawa rano i caro kafe wieczorem.Po dwóch latach skusiła się na inne rzeczy .Powoooli tu szły nawyki żywieniowe.