Na wyjeździe #28

18 września 2015 18:07 / 8 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Całe szczęście ze nie czytaja po Polsku.....to nas tylko ratuje
I tak uważam, że opisując co komu wystawało z majtek, jak się go podglądnęło ...to nie fair
Mam nadzieję że Kotkowi nic nie wystaje z majtek jak go ktoś podgląda...to też humorystycznie :)

Kotkowi ogonek wystaje - to też humorystycznie .....i nie mamy o co sie spierać , bo przede wszystkim jak napisała Emilka , jeśli przez przypadek zastaniemy kogoś w ogólnie dostępnych pomieszczeniach , wtedy możemy się poczuć trochę skrępowani , ale jeśli PDP jest w swojej sypialni ? wygląda na to , że dla niektórych to nawet we własnym domu powinni się czuć niewolnikami . Kasia 63 porównała " cyckanie " szczęki do seksu ? nie przesadzajmy , bo gdzie Rzym a gdzie Krym !
18 września 2015 18:50 / 4 osobom podoba się ten post
emilia

Na temat seksualnosci starszych osob mozna by ksiazke napisac, sama moglabym co najmniej kilka opowiadan stworzyc, ale nigdy mi to przez mysl nie przeszlo z jednego i zasadniczego powodu:
Sypialnia jest miejscem prywatnym ! 
Knorr: zastales PDP w mieszkaniu, w pomieszczeniu ogolnie dostepnym, czy w sypialni? Jesli w ogolnie dostepnym - ok, miales prawo czuc sie nieswojo, ok, ale tlumaczenie, ze Ty daleko od swoich bliskich - to wybacz, do mnie nie przemawia, bo tak samo ludzie, u ktorych jestesmy moga powiedziec, ze stracili swoja prywatnosc przez obecnosc opiekunki/opiekuna.
Kasia63: moim, znowu podkreslam, zdaniem, jesli opiekunka/opiekun nie sa w zaden sposob atakowani seksualnie - to nie nasza sprawa, co robia w sypialniach, o ile ich stan zdrowia jest w miare OK. To nie jest zaden "problem", to jest normalne zachowanie, ci ludzie sa u siebie w domu. Jesli zas opiekunka/opiekun czuje sie zniesmaczony - to jest raczej, hmm, nienormalne. Czy mamy reagowac? A na co?? Maja sie nas pytac o pozwolenie?
Kotka: zle mi sie czytalo Twoje wpisy na ten temat, odebralam to jako jakis rodzaj zniesmaczenia, ze jak to "oni jeszcze moga?".
Basia: bardzo podoba mi sie Twoje stanowisko w tej sprawie, w dodatku zbiezne z moim.

Moge pisac o roznych zachowaniach moich PDP,  nie wysmiewam ich, czasami potrafili doprowadzic mnie do szewskiej pasji, ale sfera sekualna - nie, tam nie mam nic do szukania, sluchania i najwazniejsze - do opowiadania. I to nie jest, moim zdaniem, hipokryzja, bo ogolnie z seksem nie jestem pogniewana, fantazji mojemu Slubnemu i mnie nie brakowalo i nie brakuje, ale to jest "nasze" i juz.

Nie czytałaś chyba dość dokładnie tego co napisałam do Kotki:)A napisałam dokładnie to samo,że to nie nasza sprawa:)
18 września 2015 18:51 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Kotkowi ogonek wystaje - to też humorystycznie :-).....i nie mamy o co sie spierać , bo przede wszystkim jak napisała Emilka , jeśli przez przypadek zastaniemy kogoś w ogólnie dostępnych pomieszczeniach , wtedy możemy się poczuć trochę skrępowani , ale jeśli PDP jest w swojej sypialni ? wygląda na to , że dla niektórych to nawet we własnym domu powinni się czuć niewolnikami . Kasia 63 porównała " cyckanie " szczęki do seksu ? nie przesadzajmy , bo gdzie Rzym a gdzie Krym !

"Szczęka " to małe piwko i innymi tu występującymi sprawami. Nie opisałam je bo uważałam ze to niestosowne by było.
Wiem że nie ogarne tego bo nie mam sił ani ochoty. Tak wiec zbieram mój tyłek i we wtorek ciagnę go na inną sztelę.
Poprosiłam o zmianę w czwartek a juz dzisiaj mam zmienniczkę i inną sztelę. Fuksnęło mi się
18 września 2015 19:22 / 5 osobom podoba się ten post
emilia

Na temat seksualnosci starszych osob mozna by ksiazke napisac, sama moglabym co najmniej kilka opowiadan stworzyc, ale nigdy mi to przez mysl nie przeszlo z jednego i zasadniczego powodu:
Knorr: zastales PDP w mieszkaniu, w pomieszczeniu ogolnie dostepnym, czy w sypialni? Jesli w ogolnie dostepnym - ok, miales prawo czuc sie nieswojo, ok, ale tlumaczenie, ze Ty daleko od swoich bliskich - to wybacz, do mnie nie przemawia, bo tak samo ludzie, u ktorych jestesmy moga powiedziec, ze stracili swoja prywatnosc przez obecnosc opiekunki/opiekuna.
Kasia63: moim, znowu podkreslam, zdaniem, jesli opiekunka/opiekun nie sa w zaden sposob atakowani seksualnie - to nie nasza sprawa, co robia w sypialniach, o ile ich stan zdrowia jest w miare OK. To nie jest zaden "problem", to jest normalne zachowanie, ci ludzie sa u siebie w domu. Jesli zas opiekunka/opiekun czuje sie zniesmaczony - to jest raczej, hmm, nienormalne. Czy mamy reagowac? A na co?? Maja sie nas pytac o pozwolenie?
Kotka: zle mi sie czytalo Twoje wpisy na ten temat, odebralam to jako jakis rodzaj zniesmaczenia, ze jak to "oni jeszcze moga?".
Basia: bardzo podoba mi sie Twoje stanowisko w tej sprawie, w dodatku zbiezne z moim.

Moge pisac o roznych zachowaniach moich PDP,  nie wysmiewam ich, czasami potrafili doprowadzic mnie do szewskiej pasji, ale sfera sekualna - nie, tam nie mam nic do szukania, sluchania i najwazniejsze - do opowiadania. I to nie jest, moim zdaniem, hipokryzja, bo ogolnie z seksem nie jestem pogniewana, fantazji mojemu Slubnemu i mnie nie brakowalo i nie brakuje, ale to jest "nasze" i juz.

To po co się publicznie chwalisz Emilia? to nie ładnie. Słyszałam ,że meżczyźni lubią sobie o zdobyczach pogadać ale Ty opiekunka na publicznym forum piszesz o takich intymnych sprawach. Dwie miarki masz? Kasia napisała tak, jak ja to przedstawiałam i nie  nasmiewałam się.Gdzie tam masz hi hi albo ha ha?

To ja tam byłam w domu miałam meldunek a przyjaciel mojej pdp był gościem. I nie chodzi mi o to,że tam był,że przyjezdżał co wieczór.Przedstawiłam to jako dyskomfort dla opiekunki, bo gdzie niby miałam spać?
18 września 2015 19:23 / 5 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Całe szczęście ze nie czytaja po Polsku.....to nas tylko ratuje
I tak uważam, że opisując co komu wystawało z majtek, jak się go podglądnęło ...to nie fair
Mam nadzieję że Kotkowi nic nie wystaje z majtek jak go ktoś podgląda...to też humorystycznie :)

Są dwie możliwości , co komu może z majtek wystawać :) .NIe ma się co oburzać, żadne dane nie padły po których można by kogoś rozpoznać, a i Kotka niczego dziwnego nie ujrzała- bywało na forum gorzej;)). Co do życia seksualnego pdp-spotkałam się już z tym "problemem" ,dla mnie to problem nie był, nie moja sprawa.Ale córka pdp, do której luby przychodził, była niezadowolona z tego faktu i zasugerowała mi, czy nie moglabym "poobserwować".Sytuacja niezręczna, nie chciałam robić za policjantkę-powiedziałam, żeby rozmawiała o tym z matką, ponieważ ona jest osobą świadomą swoich czynow i tyle:)Ale są wśród nas osoby o róznym stopniu wrażliwości i różnych zasadach, ponadto nie zawsze poziom języka niemieckiego pozwala się precyzyjnie wypowiedzieć, no i róznie to bywa:).Nawet w celu pożalenia się  został założony temat "Poskarżyjki", ale jeśli w innym temacie ktoś się zechce wygadać, to też się chyba nic nie stanie:).Rozumiem też Kotkę, że była troszkę zbulwersowana zachowaniem sie starszego pana, nawet nazwę te zachowanie nieco ekshibicjonistycznym:). Jeżeli zdrowy na umyśle facet bez krępacji zadziera nogę tak, że mu coś tam "wylata",nie robiąc tego w łazience, czy sypialni, a wiedząc ,że obca osoba jest w domu i może w każdej chwili nadejść, no to chyba , pomijając juz to, że jest na własnym terenie-można takie zachowanie nazwać mało kulturalnym:).A Kotka , aby to dojrzeć , to może nie potrzebowała podglądać- ludzkie pole widzenia jest nie tylko na wprost:).
18 września 2015 19:30 / 4 osobom podoba się ten post
Michalinka

Ja na wszelki wypadek do sypialni nie zaglądam w nocy, jeszcze jaka zazdrość by mnie chwyciła, ale bardzo się ucieszyłam, że mój stary będzie się po 80 jeszcze do czegoś poza piedz..niem nadawał :wysmiewa:

Nie zaglądam do cudzych sypialni, jesli nie muszę..Przeczytaj jeszcze raz moj wpis a potem komentuj. Ja tylko zapytałam jak wypada reagować.Czy udawac,że nic sie nie dzieje, przecież  to było co noc. Pracowałam kilka lat we Włoszech to gorący naród ale takiej sytuacji nie miałam. To był mój pierwszy wyjazd do DE myślałam,że mi doradzicie a nie bedziecie krytykowały.Bo tak wynika z wpisów. 
18 września 2015 19:32 / 3 osobom podoba się ten post
Michalinka

Ja na wszelki wypadek do sypialni nie zaglądam w nocy, jeszcze jaka zazdrość by mnie chwyciła, ale bardzo się ucieszyłam, że mój stary będzie się po 80 jeszcze do czegoś poza piedz..niem nadawał :wysmiewa:

O,o,o :)
Podoba mi się ostatnie zdanie, powiało optymizmem :)
18 września 2015 19:34 / 4 osobom podoba się ten post
kotka

Nie zaglądam do cudzych sypialni, jesli nie muszę..Przeczytaj jeszcze raz moj wpis a potem komentuj. Ja tylko zapytałam jak wypada reagować.Czy udawac,że nic sie nie dzieje, przecież  to było co noc. Pracowałam kilka lat we Włoszech to gorący naród ale takiej sytuacji nie miałam. To był mój pierwszy wyjazd do DE myślałam,że mi doradzicie a nie bedziecie krytykowały.Bo tak wynika z wpisów. 

Kotek , ale rozwinęła się dyskusja i każdy pisze własne zdanie . Nie ma się co denerwować , bo przecież Tobie chodziło o to co o tym sądzimy , czy może źle zrozumiałam ? ..doczytałam : znaczy , że Włosi jako gorąco krwiści Południowcy są mocno przereklamowani
18 września 2015 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Kotek , ale rozwinęła się dyskusja i każdy pisze własne zdanie . Nie ma się co denerwować , bo przecież Tobie chodziło o to co o tym sądzimy , czy może źle zrozumiałam ? ..doczytałam : znaczy , że Włosi jako gorąco krwiści Południowcy są mocno przereklamowani :-)

Pewnie,że są przereklamowani:))
Miałam "do czynienia" z trzema Włochami,nic poważnego......ale dobrzy to byli tylko w gębie

Kotek nie zaprzątaj sobię głowy wpisami które Ci nie pasują,ale pamiętaj,że i takie mają prawo się tu pojawiać....pisałam Ci już o tym:))
Wyluzuj i weź poprawkę na wszystkie wpisy,które pośrednio tudzież bezpośrednio dotyczą Ciebie,a łatwiej będzie Ci je przetrawić.
Temat,który poruszyłaś jest trochę niecodzienny.....mnie on ani ziębi ani grzeje ale są ludzie,którzy mają swoje zdania(na ten właśnie temat) i po prostu wyraziły je na forum:)
18 września 2015 19:48 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Samo życie :) seks obok gry w chińczyka:randka3:

A zaczyna się od powłóczystych spojrzeń nad planszą 
18 września 2015 19:51 / 4 osobom podoba się ten post
kotka

To po co się publicznie chwalisz Emilia? to nie ładnie. Słyszałam ,że meżczyźni lubią sobie o zdobyczach pogadać ale Ty opiekunka na publicznym forum piszesz o takich intymnych sprawach. Dwie miarki masz? Kasia napisała tak, jak ja to przedstawiałam i nie  nasmiewałam się.Gdzie tam masz hi hi albo ha ha?

To ja tam byłam w domu miałam meldunek a przyjaciel mojej pdp był gościem. I nie chodzi mi o to,że tam był,że przyjezdżał co wieczór.Przedstawiłam to jako dyskomfort dla opiekunki, bo gdzie niby miałam spać?

Nie rozumiem, o jakich to intymnych sprawach pisze?
A Ty spalas z nimi w jednej sypialni? Jesli tak, no to wspolczuje warunkow, w innym przypadku - jesli gosc nie wymagal obslugi, w sensie zywienia, prania i tak dalej - hmm, trudno, nie opiekunki sprawa, ale to jest moje zdanie. Co z tego, ze bylas zameldowana? Czy przez to mialas wieksze prawa? A zreszta, ja wychodze z zalozenia, ze jak mi cos nie pasuje, to mowie "do widzenia" i jade w inne miejsce.
I jeszcze, prosze, nie wkladaj w moje wypowiedzi tego, czego tam nie ma.
18 września 2015 19:54 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Są dwie możliwości , co komu może z majtek wystawać :) .NIe ma się co oburzać, żadne dane nie padły po których można by kogoś rozpoznać, a i Kotka niczego dziwnego nie ujrzała- bywało na forum gorzej;)). Co do życia seksualnego pdp-spotkałam się już z tym "problemem" ,dla mnie to problem nie był, nie moja sprawa.Ale córka pdp, do której luby przychodził, była niezadowolona z tego faktu i zasugerowała mi, czy nie moglabym "poobserwować".Sytuacja niezręczna, nie chciałam robić za policjantkę-powiedziałam, żeby rozmawiała o tym z matką, ponieważ ona jest osobą świadomą swoich czynow i tyle:)Ale są wśród nas osoby o róznym stopniu wrażliwości i różnych zasadach, ponadto nie zawsze poziom języka niemieckiego pozwala się precyzyjnie wypowiedzieć, no i róznie to bywa:).Nawet w celu pożalenia się  został założony temat "Poskarżyjki", ale jeśli w innym temacie ktoś się zechce wygadać, to też się chyba nic nie stanie:).Rozumiem też Kotkę, że była troszkę zbulwersowana zachowaniem sie starszego pana, nawet nazwę te zachowanie nieco ekshibicjonistycznym:). Jeżeli zdrowy na umyśle facet bez krępacji zadziera nogę tak, że mu coś tam "wylata",nie robiąc tego w łazience, czy sypialni, a wiedząc ,że obca osoba jest w domu i może w każdej chwili nadejść, no to chyba , pomijając juz to, że jest na własnym terenie-można takie zachowanie nazwać mało kulturalnym:).A Kotka , aby to dojrzeć , to może nie potrzebowała podglądać- ludzkie pole widzenia jest nie tylko na wprost:).

Dzięki Ci koleżanko. Tak to właśnie wygląda. Ani przez moment nie myślałam ze zgorsze kobiete dojrzałą,ktora chwali sie na forum swoimi osiągami seksualnymi. I ja jej wierze nie zaprzeczam,że tak jest. Nie pisalam o tym w formie żartu, ale jako problem, bo dla mnie to był problem. Wprawdzie to jedyna rzecz na ktorą mogę się skarzyć, bo miejsce pracy jest dobre i mozliwe że tam wrócę. Lubię ich i oni mnie.
18 września 2015 19:59 / 4 osobom podoba się ten post
kotka

Przegapiłam jakimś cudem ten wpis:P
Ponosi Cię Koteczku,-chyba masz 15 lat skoro takie bzdury piszesz:))
Czym Emilia się publicznie chwali?? Tym,że ma dobry seks z mężem??
Dziecino droga,dla jednych to chwalenie(tych mniej elokwentnych),dla drugich codzienność....:)))

Jesssu kochany,na prawdę tak ciężko przejść do porządku dziennego kiedy zobaczy się we własnym domu ludzi uprawiających seks??
Przecież nikogo nie zabili tylko "się kochali":)))
18 września 2015 20:00 / 5 osobom podoba się ten post
emilia

Emilio, tak jak szanuje Ciebie,bo z lektury wczesniejszych wpisow tak uwazam,to tym razem nie moglbym podpisac sie pod Twoimi powyzej napisanymi zdaniami.Nie bede i nie chce opisywac gdzie,kto i w jakim miejscu co bylo.Niezrecznie sie poczulem i basta.Nawet do tego stopnia,ze nie omieszkalem poinforowac,ze odejde z tego miejsca,z tego powodu wlasnie.Nie chce byc swiadkiem erotycznych scen na zywo,bez wzgledu na to gdzie jestem.Jesli bede tym zainteresowany podjade do Amsterdamu na wiadoma ulice.I tam sobie poogladam.I wcale nie o wiek mi tu chodzi,wcale.Jeli ktos zdecydowal sie na opiekuna we wlasnym domu,to powinien ten fakt w swoim zyciorysie tez uwzglednic.Nie tylko ja powinienem dostosowac sie do zwyczajow panujacych w danym domu.Nalezy uwzglednic,ze tez jestem czlowiekiem.Nie powietrzem jakims.To znaczy,ze wolnosc Tomku we wlasnym domku,tak?
Ja mowie NIE! Twoje ostatnie zdanie mnie tez zdumiewa.Nie jest Wasze,jesli o tym tu napisalas.Napiszesz,ze ogolnie.To nic,ale ja tez moglbym napisac,ze (przepraszam Modera) mam 40 cm.Tak ogolnie,ale to je moje i juz!!
18 września 2015 20:09 / 7 osobom podoba się ten post
Mam jeszcze kilka tematów  w którym jestem zielona w DE, ale boje sie pytac publicznie na forum.