18 września 2015 20:00 / 5 osobom podoba się ten post
emiliaNa temat seksualnosci starszych osob mozna by ksiazke napisac, sama moglabym co najmniej kilka opowiadan stworzyc, ale nigdy mi to przez mysl nie przeszlo z jednego i zasadniczego powodu:
Sypialnia jest miejscem prywatnym !
Knorr: zastales PDP w mieszkaniu, w pomieszczeniu ogolnie dostepnym, czy w sypialni? Jesli w ogolnie dostepnym - ok, miales prawo czuc sie nieswojo, ok, ale tlumaczenie, ze Ty daleko od swoich bliskich - to wybacz, do mnie nie przemawia, bo tak samo ludzie, u ktorych jestesmy moga powiedziec, ze stracili swoja prywatnosc przez obecnosc opiekunki/opiekuna.
Kasia63: moim, znowu podkreslam, zdaniem, jesli opiekunka/opiekun nie sa w zaden sposob atakowani seksualnie - to nie nasza sprawa, co robia w sypialniach, o ile ich stan zdrowia jest w miare OK. To nie jest zaden "problem", to jest normalne zachowanie, ci ludzie sa u siebie w domu. Jesli zas opiekunka/opiekun czuje sie zniesmaczony - to jest raczej, hmm, nienormalne. Czy mamy reagowac? A na co?? Maja sie nas pytac o pozwolenie?
Kotka: zle mi sie czytalo Twoje wpisy na ten temat, odebralam to jako jakis rodzaj zniesmaczenia, ze jak to "oni jeszcze moga?".
Basia: bardzo podoba mi sie Twoje stanowisko w tej sprawie, w dodatku zbiezne z moim.
Moge pisac o roznych zachowaniach moich PDP, nie wysmiewam ich, czasami potrafili doprowadzic mnie do szewskiej pasji, ale sfera sekualna - nie, tam nie mam nic do szukania, sluchania i najwazniejsze - do opowiadania. I to nie jest, moim zdaniem, hipokryzja, bo ogolnie z seksem nie jestem pogniewana, fantazji mojemu Slubnemu i mnie nie brakowalo i nie brakuje, ale to jest "nasze" i juz.
Emilio, tak jak szanuje Ciebie,bo z lektury wczesniejszych wpisow tak uwazam,to tym razem nie moglbym podpisac sie pod Twoimi powyzej napisanymi zdaniami.Nie bede i nie chce opisywac gdzie,kto i w jakim miejscu co bylo.Niezrecznie sie poczulem i basta.Nawet do tego stopnia,ze nie omieszkalem poinforowac,ze odejde z tego miejsca,z tego powodu wlasnie.Nie chce byc swiadkiem erotycznych scen na zywo,bez wzgledu na to gdzie jestem.Jesli bede tym zainteresowany podjade do Amsterdamu na wiadoma ulice.I tam sobie poogladam.I wcale nie o wiek mi tu chodzi,wcale.Jeli ktos zdecydowal sie na opiekuna we wlasnym domu,to powinien ten fakt w swoim zyciorysie tez uwzglednic.Nie tylko ja powinienem dostosowac sie do zwyczajow panujacych w danym domu.Nalezy uwzglednic,ze tez jestem czlowiekiem.Nie powietrzem jakims.To znaczy,ze wolnosc Tomku we wlasnym domku,tak?
Ja mowie NIE! Twoje ostatnie zdanie mnie tez zdumiewa.Nie jest Wasze,jesli o tym tu napisalas.Napiszesz,ze ogolnie.To nic,ale ja tez moglbym napisac,ze (przepraszam Modera) mam 40 cm.Tak ogolnie,ale to je moje i juz!!