Chyba chodzi o to ,że licznik prędkości max ma 150 km/h w Sindbadach.A jechał tylko 120 km/ h.
Chyba chodzi o to ,że licznik prędkości max ma 150 km/h w Sindbadach.A jechał tylko 120 km/ h.
Nie rozumiem. Inaczej miał na liczniku niż jechał?
Autobusem wolno jechać z tą samą prędkością co osobówką?
Wiem, że Marta kupuje, nie jestem pewna, ale chyba za drugie miejsce płaci 50% normalnej ceny biletu.
Ja miałam bardzo dobre połączenie Warszawa Dortmund samolotem. Niestety Wizzair na okres zimowy zawiesił loty z Warszawy i muszę śmigać teraz do Katowic żeby dostać się do Dortmundu. Mam nadzieję, że przywrócą loty z Warszawy bo to było dla mnie super rozwiązanie. A Sinbadem jechałam raz i po 20 godzinach jazdy ( w tym przesiadka we Wrocławiu ) miałam tej podróży po dziurki w nosie.
Mam ten sam "ból".Zostały Katowice. Powtót do Niemiec, po Nowym Roku rozpatruję Kiepurą-11 godz. i luksusowo.
Mowisz o pociągu...?? Ile kosztuje bilet..??
O pociągu. Wczoraj, jakoś nie mogłam sprawdzić w internecie ceny. Spróbuję jeszcze, a Ty jak jesteś na miejscu i gdybyś tam, gdzieś przy okazji ....?:-). To bardzo dobra opcja dla mnie i Tobie też lepiej chyba pasowałby ten pociąg, niż bimbać się do Katowic, pózniej Pyrzowic...
Juz sprawdziłam http://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/en-jan-kiepura-kursuje-tylko-do-grudnia-76886.html.
Zaorują nas :strzela z bicza:
Zainteresuję się tym tematem. Nie pasują mi te Katowice, bo odlot jest o 6.55 i trzeba być 2 h wcześniej a więc będę musiała wyjechać z Warszawy w nocy aby do Pyrzowic dotrzeć na 5.00. Nie lubię takich podróży.... Pociągiem natomiast mimo tych 11 godzin można się normalnie przespać ( kuszetka )
Jak się czegoś dowiem to dam Ci znać.
Czytałaś, że od grudnia Kiepura też zawieszony ?:kropla potu:.
Gdybyś jechała jeszcze w listopadzie i może tym pociągiem, to w nim nawet bez kuszetki jest super ( ja wolę, bo nie jestem skazana na okreslone towarzystwo :-)). Są przedziały otwarte i siedzenia leżące, super wygodne.
Wytłumacze ci jak blondynka blondynce: autokar jechał 120 km/h ,a na tym okrągłym ze wskazowką ostatnia cyfra była 140 km/h :lol2:
To nie takie proste. Wytłumacz to CIEMNEJ blondynce. :-)
Nie widziałam szybkościomierza, nie wiem ile jeżdżą, ale autobusy na autostradzie mają ograniczenie do 100km/h. Chyba.... A w Niemczech mandaty są drogie.
Tak jak Ivetta pisze zjeżdżają na przystanki. To wydłuża czas jazdy. Autobusem nigdy nie dojedzie się szybciej. Wiadomo.
Co do miejsca dodatkowego... przysługuje 50% zniżki, tylko że to dla posiadaczy Karty Stałego Klienta. Ale tego też nie jestem pewna. Nie pamiętam.