mallarcaJestem tu nowa i tak za bardzo nie wiem,czy w odpowiednim miejscu zadaję pytanie.Czy możecie mi odpowiedzieć,czy do obowiązków opiekunki należy mycie okien.Z tego co ja wiem,to nie.
Mallarca , jedna z agencji w której pracowałam " takie coś " skubaniutka wstawiła w zakres obowiązków ! Była to firma z którą miałam umowę o pracę , nie ma jej na naszym Forum . Wyraźnie takie ' obowiązki ' wstawiła na polecenie klienta ( czyt. rodziny ) , bo się buntowałam na mycie okien ( wielgachnych ) , tlumaczyłam , że polisę mam na pracę " z podłogi , dokąd sięga moje ramię " . Ponieważ koordynator niemiecki zapychal tą sztelę opiekunkami przynajmniej z dwóch agencji , zgwałcono mnie na przejście do drugiej ( mialo być pięknie ! ) i z marszu dostałam w doopę ! W zakresie opiekunki , która przyjechała na pomianę za mnie , widniało jak byk " mycie okien " , żeby było jasne dla nieposłusznych pracowników - w dwóch językach , polskim i niemieckim ! Na moje pytanie koordynatorki firmy V . z G. , dlaczego mycie okien , skoro polisa wyraźnie mówi dokąd nasze ręce z podlogi sięgają ? pani koordynatorka pojąkała się trochę , popierniczyła jakieś głupoty o tym , żeby odmówić albo umyć z dołu a górę niech ktoś inny machnie .....i takie tam bzdety , że szkoda naet sobie linii papilarnych ścierać na pisanie tych głupot , które mi wtedy powiedziała
W każdym bądź razie , żeby tylko dobrego klienta nie utracić firmy posuną ( nie wszystkie ! ) się do bzdurnych wymagań klienta a nam powiedza " walcz , walcz , walcz ! " .....