Plaża przy Jeziorze Goszcza
Jezioro Goszcza
Obraz z 1630 r.w kościele św.Anny- Nowa Wioska
Palmiarnia w Zielonej Górze.
Pierwsze zdjęcie z internetu, 3 następne moje prywatne.
Pozdrawiam lubuszanki:)
Plaża przy Jeziorze Goszcza
Jezioro Goszcza
Obraz z 1630 r.w kościele św.Anny- Nowa Wioska
Palmiarnia w Zielonej Górze.
Pierwsze zdjęcie z internetu, 3 następne moje prywatne.
Pozdrawiam lubuszanki:)
Witam:-)
Powialo chlodem.deszczowo i burzowo,jednak grill na dzialce zaliczony,wisnie oberwane ,kompot nagotowany i ciasto upieczone:-)
Na jagody jeszcze nie dotarlam i nawet nie wiem czy dotre,mozna kupic 12 zl za litr,a w grzybach przaduja kurki ,ktore tez mozna nabyc 5-7 zl za male pudeleczko.Ostatnie deszcze moze spowoduja jakis maly wysyp?, no grzybow nie kupie,bo ja to lubie jednak chodzic po lesie i schylac sie co jakis czas.Jednak na razie trzeba sie z bolami wstrzymac,choc ciezko.Ostatnio mialam przyjemnosc jadac grzyby,bo mialam zamrozone z zeszlego roku,nawet dobre byly,przed zamrozeniem byly tylko oczyszczone,nie gotowane!!!, po wyjeciu tylko na maslo z cebulka ,no i lubczykiem :-)
Tak sie rozpisałam o tesknocie , że mnie w rodzinne strony wyrzuciło. Tęsnię za rodziną za miejscem za domem za własnym łózkiem. Pocieszam się tym ,że za mna tez ktos tęskni. Juz sobie planuje co kupie na "Jarmarku Michała" , ktory odbywa sie co roku w moim mieście. Chodzi oczywiście o rosliny do ogrodu. Zworzą sadzonki,cebulki , nasiona z całego kraju a i z za granicy. Są stoiska z Holandii , Niemiec . Miasto jest niewielkie ale sporo zabytków klasy "0" i pięknieje z roku na rok a to najważniejsze.Już niedługo zobaczę to na własne oczy.
Aniu nie Jesteś odosobniona ze swoją tęskonotą za Lubuskim , za domem i rodziną...ja też już odliczam dni, zapisuję w kalendarzu co ma zrobić,co załatwić, ten rok bardzo intensywnie pracuję, od początku roku byłam tylko 3 tygodnie w domu, ale teraz sobie odpocznę, wyjadę na urlop i z tego się najbardziej cieszę...muszę wystopować, bo później znowu dług czas na wyjeździe planuję aż do grudnia..
W tym roku zachłysnę się też trochę Winobraniem, poszukam ładnego Anioła do kolekcji:) Może pojadę też na grzyby...na spacer nad jezioro...tyle mam planów....czekam na cudowne chwile z najbliższymi, na przytulenie, na ciepło kochanych mi osób...ale już już....na chwilę..za momencik...