Rozglądam się za pracą za granicą i czytam o tym na kilku stronach ale widzę, że zarobki nie są jakieś dużo wyższe od polskich. To chyba zależy od branży.
Rozglądam się za pracą za granicą i czytam o tym na kilku stronach ale widzę, że zarobki nie są jakieś dużo wyższe od polskich. To chyba zależy od branży.
Cześć, własnie przed chwilą zarejestrowałam sie tuatj. Dlaczego? jestem opiekunka w Austrii, szukam osób które równiez pracują w Austrii by wymienic sie doswiadczeniem. Czy są tutaj takie?
Ponadto załozyłam konto mając nadzieje po prostu na znalezienie informacji o firmach od opiekunek nie perzepłaconych na forach. Może poznania fajnych koleżanek, może dowiedziec sie czegos wiecej o pracy w Niemczech.
Pozdrawiam więc wszystkie opiekunki na tym forum.
Cześć, własnie przed chwilą zarejestrowałam sie tuatj. Dlaczego? jestem opiekunka w Austrii, szukam osób które równiez pracują w Austrii by wymienic sie doswiadczeniem. Czy są tutaj takie?
Ponadto załozyłam konto mając nadzieje po prostu na znalezienie informacji o firmach od opiekunek nie perzepłaconych na forach. Może poznania fajnych koleżanek, może dowiedziec sie czegos wiecej o pracy w Niemczech.
Pozdrawiam więc wszystkie opiekunki na tym forum.
Z ta życzliwością bywa różnie, zalezy gdzie sie trafi. Jestem w Wiedniu ale wcześniej jeździłam po wsiach i to była masakra.
Tak Austria jest piekna, zadbana. Znam również inne zakatki które są równie cudne.
A t y gdzie pracujesz?
Trafiłam tu bo szukałam miejsca w internecie gdzie opiekunki mogą pogadać, poradzić się innej opiekunki i wesprzeć dobrym słowem. Właśnie jakiegoś forum bo grupy facebooowe już znam. No i chyba znalazłam :)
My też często rozmawiamy "na żywo" - Whatsapp, Messenger, Telefon.:telefon1:
Wspieramy się, pomagamy jak umiemy, czy chociażby plotkujemy.
Niektórzy mają w profilu namiary na siebie: @, tel itp...
Cześć wszystkim. Trafiłem tu bo w internecie szukałem jakiegoś forum dla opiekunów, tak żeby pogadać z kimś, poznać znajomych, którzy zajmują się tym samym. Mam wrażenie, że bardzo mało jest facetów w opiece. Są tu w ogóle jacyś? :)