Na wyjeździe #23

21 kwietnia 2015 19:52
Barbara niepowtarzalna

O matuchno !........

no hej :)))
co tam u cCiebie?
pisałaś juz może?  
21 kwietnia 2015 19:53
leni

masz racje andrea, ja bylam 2 razy w takiej sytuacji i w momencie , kiedy bylam potrzebna, zrobilam wszystko jak nalezy. Niestety po ochlonieciu, ja potrzebowalam pomocy. Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono.

przewaznie tak to dziala.Adrenalina i dzialamy jak automat.Pozniej powietrze zchodzi z czlowieka.Jednak tak wlasnie mozna uratowac komus zycie
21 kwietnia 2015 19:54 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

O matuchno !........

cosik sie stalo??
21 kwietnia 2015 19:55
Odkąd nie patrzę na pobieranie krwi, to i nie mdleję. Ale słabo jest mi zawsze. 
21 kwietnia 2015 19:55
magdalena_k

cosik sie stalo??

Jeszcze nie , ale za chwilę może się stać !!!!....)))))
21 kwietnia 2015 19:56
Barbara niepowtarzalna

Jeszcze nie , ale za chwilę może się stać !!!!....:-))))))

a co???bom ciekawa
21 kwietnia 2015 20:05 / 2 osobom podoba się ten post
magdalena_k

a co???bom ciekawa

ceny na wyroby alkoholowe skoczą wyyysoko w górę  :) propozycje są takie : wódka minimalnie 36 zł pln , piwo od 4 .... karmniki dla sępów zawiodły, wyroby tytoniowe przegrywają z elektronikami  i budżecik nam pada martwym trupem . Więc będą łupić na alkoholu ... hej drożdże w dłoń i 1410 rok powtarzamy przy blasku księżyca 
Znalezione obrazy dla zapytania alembik do pędzenia

21 kwietnia 2015 20:14
tyciek

ceny na wyroby alkoholowe skoczą wyyysoko w górę  :) propozycje są takie : wódka minimalnie 36 zł pln , piwo od 4 .... karmniki dla sępów zawiodły, wyroby tytoniowe przegrywają z elektronikami  i budżecik nam pada martwym trupem . Więc będą łupić na alkoholu ... hej drożdże w dłoń i 1410 rok powtarzamy przy blasku księżyca 

Właśnie mój narzeczony do mnie dzwonil z tą samą informacją. Będziemy musieli wcześniej kupić alkohol na wesele, bo  36 zł za butelkę wódki to drogooooo.
21 kwietnia 2015 20:14
Barbara niepowtarzalna

Jeszcze nie , ale za chwilę może się stać !!!!....:-))))))

spokojnie Basienko nic  się nie rozpeta:)
21 kwietnia 2015 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

dzisiaj tak sobie opaliłam nogi, że mnie pieką, twarz i ręce też...:((

Niestety,nogi mi się słabo opalaja... Ale spiekłam dzis sobie dekolt ://///
21 kwietnia 2015 20:26 / 2 osobom podoba się ten post
W temacie udzielania pierwszej pomocy, uwazam, ze, owszem, jakies przeszkolenie powinno sie posiadac (za daaawnych czasow w moim liceum bylo tak zwane "przysposobienie wojskowe" i bylo to rowniez), natomiast decyzja co robic - to juz indywidualna sprawa. Oczywiscie - telefon tak, reszta - to juz kwestia odwagi. Na widok wypadku ja raczej nie podchodze blizej, moj system nerwowy tego nie trawi, pytam, czy juz ktos na pogotowie, policje dzwonil i to wszystko.
W innych przypadkach (omdlenia, ataki epilepsji, inne "bezkrawe"), pewno bym podjela akcje. Zreszta, jako dziecko (klasa od VI do VIII wlacznie), mialam "przyjemnosc" opiekowac sie kolezanka szkolna chora na epilepsje (ona mnie polubila i tolerowala). Odprowadzalam ja do domu i kilka razy miala ataki na srodku ruchliwej jezdni, troche nerwow mnie to kosztowalo i pamietam do dzis.
21 kwietnia 2015 20:31 / 1 osobie podoba się ten post
tyciek

a tam tylko tyle??? jak bede miala chec na drinka czy na pifffffffffko to i tak kupie...........
21 kwietnia 2015 20:38 / 2 osobom podoba się ten post
bo tam glupawka byla hahahha ale fajnie ze wywoluje usmiech na Twojej  twarzy
21 kwietnia 2015 20:39 / 3 osobom podoba się ten post
magdalena_k

a tam tylko tyle??? jak bede miala chec na drinka czy na pifffffffffko to i tak kupie...........

hi hi hi.... to dorzucę jeszcze trochę : od zeszłego tygodnia weszła nowa taryfa mandatów , nie sypnę kwotami , bo nie pamiętam  szczegółowo , ale zajęcie miejsca dla inwalidy kosztuje obecnie 8 stówek .... :(   zaczęłam przechodzić grzecznie po pasach , bo to też podrożało... i nie palę w miejscach publicznych.... :(  i nawet rowerem nie śmigam tylko pełzam.....
Znalezione obrazy dla zapytania karmnik dla sępów

21 kwietnia 2015 20:39 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

nie patrze ze swojego poziomu i to nie do konca bulka z maslem.Trzeba sie jednak starac opanowac i jakos pomoc.Nie wiem jak to rozwiazac moze cwiczyc czasami "na sucho" Takie wyrobione odruchy pozniej skutkuja tym ze pewne rzeczy robi sie mechanicznie bez zastanawiania sie i bez myslenia o strachu.
Podjolem ten temat bo jakos kurde z zadnej strony nie pasuje mi ( jesli tak by sie stalo) lezenie na poboczu drogi bez zabezpieczonego miejsca wypadku twarza w blocie.
Wiem ciezki temat,emocje,strach itd

Nie no, twarz z błota to chyba by każdy wyciągnął. Ja się poprostu nie zgadzam z tym, że każdy musi !!!  ratować. To byłoby idealnie. A tak nigdy nie będzie. Wszystko jedno czy jesteśmy cywilizowani czy nie. Natura ludzka jest tutaj górą.