Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

28 czerwca 2015 17:15 / 2 osobom podoba się ten post
Rolady wołowe z sosem ,a w środku co się nawinęło.Kluski śląskie ,kalafior z bułką tartą i masłem.Po południu galaretka z lodami i truskawkami.
29 czerwca 2015 06:56 / 2 osobom podoba się ten post
Ech nie pisze co bo szkod tylko powien ze obiadek dzis wegetarianski!!
29 czerwca 2015 07:10 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ech nie pisze co bo szkod tylko powien ze obiadek dzis wegetarianski!!:gotowanie:

Znaczy się , że kartofle w mundurkach ? .......też dobre , bardzo lubię ! )))))))
29 czerwca 2015 07:56 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Znaczy się , że kartofle w mundurkach ? .......też dobre , bardzo lubię ! :-))))))))

heeheheh Nie nie  beda obrane sznycel z kolrolabi,i fasolka szparagow  i woda ech no i sos!!zeby osłodzic sobie na deser lody
29 czerwca 2015 08:20 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

heeheheh Nie nie  beda obrane sznycel z kolrolabi,i fasolka szparagow  i woda ech no i sos!!:gotowanie:zeby osłodzic sobie na deser lody

A ! znaczy sznycel z kalarepy ? nie robiłam , ale mogę spróbować zrobić ))))))
29 czerwca 2015 08:44 / 1 osobie podoba się ten post
Sznycleeee! Błeeeeee!  
29 czerwca 2015 09:22 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj robię kurczaka z marchewką w sosie curry :) Do tego pewnie ryż. Nakupowałam tej marchewki tyle i teraz nie wiadomo co z nią robić. Mam dzisiaj jeszcze zamiar podgryzać na drugie śniadanie obraną marchewkę.
29 czerwca 2015 09:25 / 2 osobom podoba się ten post
Pieczona łopatka w woreczku, i fasolka szparagowa.
Na deser lody cytrynowe.
29 czerwca 2015 09:38 / 2 osobom podoba się ten post
Wszystko jedno co, byle było dużo sosu !!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!
29 czerwca 2015 09:41 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ech nie pisze co bo szkod tylko powien ze obiadek dzis wegetarianski!!:gotowanie:

Haha to i tak jak u mnie sie zapowiadalo,tylko nie wiem jak to nazwac,wedlug rad ,,dobrej kolezanki mialam dzis zrobic podobno pyszna zupe z mikrofalowki w trzy minuty ,a ze w pierwszy dzien nie za bardzo mam ochote stac i czekac az mieso jakies sie odmrozi,wiec wyjelam zupe z puszki ,i jedno i drugie do d...,ale chyba przezyje 
29 czerwca 2015 10:41 / 2 osobom podoba się ten post
Przy poniedziałku bez mięsa.Serwuję placki z ziemniaków gotowanych ,sos pieczarkowy ,surówka z kapusty białej.Na popołudni ciąg dalszy z wczoraj:galaretka z lodami.
29 czerwca 2015 11:02
zupka pomidorowa z wczorajszego rosołku z makronem i miesko gotowane a do tego super pyszne pfanne kuchen z morelową konfitura oraz serkiem waniliowym
29 czerwca 2015 15:26 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Wszystko jedno co, byle było dużo sosu !!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!

i kartofffluuufffff dodatki bez znaczenia
29 czerwca 2015 16:26 / 1 osobie podoba się ten post
Dzis na obiad:
- zestaw surowek (z kapusty bialej, ogorka, marchwi),
- ziemniak,
- schabowy po polsku.
Deser:
- melon

Upieklam dzisiaj rolade, wedlug przepisu z tego forum.
To najszybsze ciasto swiata.
29 czerwca 2015 16:29 / 1 osobie podoba się ten post
wercia

Ja dzisiaj robię kurczaka z marchewką w sosie curry :) Do tego pewnie ryż. Nakupowałam tej marchewki tyle i teraz nie wiadomo co z nią robić. Mam dzisiaj jeszcze zamiar podgryzać na drugie śniadanie obraną marchewkę.

Mnie smakuje surowka z marchwii tartej na drobnych okach, plus pokrojona na drobno gruszka. Tylko sokiem z cytryny skropic.