Język polski z Salazar

18 czerwca 2016 10:07 / 2 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

Tak,wiem :-) To moja wada wynikajaca z niedouctwa ;) Ale nie dziw sie,ja tylko podstawowke mam skonczona;))

To tak, jak ja! Do tego niedowartościowanie i kompleksy z powodu bycia marną opiekunką :D. 
Pozdrawiam :).
18 czerwca 2016 10:10 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

To tak, jak ja! Do tego niedowartościowanie i kompleksy z powodu bycia marną opiekunką :D. 
Pozdrawiam :).

O! prawie wszystko wymienilas. Dodam jeszcze inne problemy,wynikajace z egocentryzmu,narcyzmu oraz skrajnego egoizmu  
Pozdrawiam rowniez. I Ciebie i Krakow ;)))
18 czerwca 2016 10:15 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

O! prawie wszystko wymienilas. Dodam jeszcze inne problemy,wynikajace z egocentryzmu,narcyzmu oraz skrajnego egoizmu :-) 
Pozdrawiam rowniez. I Ciebie i Krakow ;)))

Fioletowa, dziś wieczorem rządzi Kazimierz :D! Pozdrowię go od Ciebie :D!
16 września 2016 09:58 / 8 osobom podoba się ten post
Dziś mnie olśniło!
Mamy na naszym opiekunkowym forum kolejny talent, który chcę wyróżnić.
Salazar wierzę, że nie masz nic przeciwko, bym przeniosła Twój temat do działu "Wzajemna Pomoc".
Potrzeba nam wsparcia i monitoringu z j. polskiego, tym bardziej, że praca stresująca i większość osób pisze posty w pośpiechu.

Bardzo doceniamy Twoją pomoc i kolejny raz świadczy to przepięknie o tym forum, że są osoby, które dbają o wizerunek nas wszystkich.
Dziękuję!
16 września 2016 10:11 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

Fioletowa, dziś wieczorem rządzi Kazimierz :D! Pozdrowię go od Ciebie :D!

Krótko : gdzie i o której ? Pytam jak najbardziej poważnie , urlopik wiec jestem w domciu :) , może by tak się spotkać ?
16 września 2016 10:19 / 2 osobom podoba się ten post
Aniak

Krótko : gdzie i o której ? :-) Pytam jak najbardziej poważnie , urlopik wiec jestem w domciu :) , może by tak się spotkać ?

Kurczę to jest post Salazar z 18 czerwca...A też juz sprawdzałam połączenia do Kazimierza...
16 września 2016 18:07 / 1 osobie podoba się ten post
Aniak

Krótko : gdzie i o której ? :-) Pytam jak najbardziej poważnie , urlopik wiec jestem w domciu :) , może by tak się spotkać ?

Aniu, bardzo, bardzo chętnie, ale teraz jestem w De :(.. 29 września jadę na weekend, więc jeśli jeszcze będziesz w Krakowie, to 1 października możemy się spotkać :). 
16 września 2016 18:27 / 5 osobom podoba się ten post
salazar

Wielką literą piszemy tylko zaimki osobowe i dzierżawcze w drugiej osobie liczby pojedyncze i mnogiej. Całą resztę piszemy małą literą. Amen :)!

Salazarku kochany,sam prof.Miodek bardzo zwraca uwagę na to,żeby nie mówić "wielka" litera tylko "duża":)Mnie w szkole zawsze uczono "duża"
To po pierwsze :)
Po drugie ,to czy myslisz ,ze ktoś z nas jeszcze pamięta co to takiego zaimki???Hi hi hiA już "dzierżawcze" to na bank może  z 5% z nas:)
Po trzecie to sama idea tematu bardzo,ale to bardzo mi się podoba:):):):)

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/704179,jan-miodek-nonsensowne-wielkie-litery,id,t.html

16 września 2016 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Aniu, bardzo, bardzo chętnie, ale teraz jestem w De :(.. 29 września jadę na weekend, więc jeśli jeszcze będziesz w Krakowie, to 1 października możemy się spotkać :). 

i to jest dobra oferta :))) ja 3 października wybywam we świat wiec ...... Kazimierz może być nasz :)))))  w moim profilu zobaczysz maila , jak masz ochotę to skrobnij - dogramy godzinę i miejsce :)
16 września 2016 18:58 / 11 osobom podoba się ten post
Pomoc forum2

Dziś mnie olśniło!
Mamy na naszym opiekunkowym forum kolejny talent, który chcę wyróżnić.
Salazar wierzę, że nie masz nic przeciwko, bym przeniosła Twój temat do działu "Wzajemna Pomoc".
Potrzeba nam wsparcia i monitoringu z j. polskiego, tym bardziej, że praca stresująca i większość osób pisze posty w pośpiechu.

Bardzo doceniamy Twoją pomoc i kolejny raz świadczy to przepięknie o tym forum, że są osoby, które dbają o wizerunek nas wszystkich.
Dziękuję!

Elfinko, spłonęłam rumieńcem i dziękuję za miłe słowa :). Różnych rzeczy się dziś spodziewałam, ale na pewno nie takiej pięknej laurki ;). Miło mnie zaskoczyłaś, a to się rzadko zdarza.

Zakładając wątek chodziło mi nie o wskazywanie paluchem, kto byka walnął, a o zwrócenie uwagi na najczęściej popełniane błędy, bo wiem, że są na forum osoby, które starają się ich nie robić i chcą się rozwijać także pod tym względem. Wyszło, jak wyszło, ale generalnie było ok :).
Literówki, błędy gramatyczne, nawet ortografy nie są niczym dziwnym na takim forum. Piszemy szybko, często w emocjach, czasami z telefonów, niektórzy zawsze mieli problemy ze słowem pisanym, no, nie dajmy się zwariować :D. Jednak jeśli jakiś błąd powtarza się często, może nawet zawsze u osoby, która normalnie błędów nie robi, to wtedy jest problem, bo to żaden z wyżej wymienionych i wtedy rzeczywiście mam ochotę zwrócić na niego uwagę. Każdy ma swoje kólka zainteresowań, to jest moje kółeczko :D.
Pisałam kiedyś również, żeby osoby niezainteresowane po prostu tu nie wchodziły. Niech piszą jak chcą, mówią jak chcą, ogólnie alleluja i do przodu :D. Mnie to naprawdę nie obchodzi, nie mój problem :). 
Dzisiejszego ranka wyszło na jaw, że "Słówka" są również brane pod lupę i czytane z wypiekami na twarzy, to mnie dziś szczególnie rozbawiło! Rozumiem frustrację i współczuję, musi być cholernie przykro, gdy połowy słów języka ojczystego się albo nie zna, albo nie rozumie :D.

Dziękuję za uwagę wszystkim, którzy przeczytali tego długiego i nudnego posta :D.

16 września 2016 19:13 / 6 osobom podoba się ten post
Dobrze jest mieć kogoś obok siebie (tu na forum), kto ma zamiłowanie do języka polskiego.
Nie chodzi o Miodka... tylko o wspieranie się wzajemnie.
Jestem pewna, że każdy tu sobie pomaga z dobrą intencją :)
Salazar - Twoje porady są bezcenne, mam nadzieję, że ten temat przetrwa wiele..
16 września 2016 22:14 / 3 osobom podoba się ten post
Pomoc forum2

Dobrze jest mieć kogoś obok siebie (tu na forum), kto ma zamiłowanie do języka polskiego.
Nie chodzi o Miodka... tylko o wspieranie się wzajemnie.
Jestem pewna, że każdy tu sobie pomaga z dobrą intencją :)
Salazar - Twoje porady są bezcenne, mam nadzieję, że ten temat przetrwa wiele..

...a jeszcze lepiej mieć kogoś, kto przeciwstawia się....zwyczajnemu chamstwu. (zdążyłam przeczytać, zanim posprzatano) Elfinko, jesteś wielka !
23 września 2016 00:59 / 2 osobom podoba się ten post
Mój awatar dedykuję Elfince :).
Jak miło mieć kogoś, kto wzbogaca nasze słownictwo, dziękuję :).
23 września 2016 01:08 / 2 osobom podoba się ten post
https://pl.wikipedia.org/wiki/Reptilianie
23 września 2016 07:41 / 2 osobom podoba się ten post
salazar

https://pl.wikipedia.org/wiki/Reptilianie

O rany ,wystraszyłam się Twojego awatara.Nie podoba mi się.