31 stycznia 2015 05:42 / 4 osobom podoba się ten post
IGGAKażdy temat na tym forum jest interesujący, ale ten topik jest bardzo interesujący.
Zawsze widzę tu Antośkę, bohaterkę filmu "Bilet powrotny" Petelskich. Film z 1978 roku. Tyle czasu minęło a takie Antośki dalej się spotyka.
W ubiegłym tygodniu tak sobie myslałam , że czasu mam tutaj od groma , jeden dzień w tygodniu też wolny , szkoda , że nie umiem się zakręcic za jakąś " doróbą ", bo i więcej grosza by się przydało i nadmiar kilogramów może tak bezlitośnie nie wzrastał ? .......Kurde ! przypomniałam sobie ten film ! Nie pamiętałam tytułu ani imienia bohaterki , jedynie jej " kulawej "siostry - Jadźka ??? ,ale pamiętam wiekszość aktorów ( ich twarze ) i treść filmu ..........Wtedy sobie pomyslałam : " żebyś ty głupia babo nie wylądowała jak grajaca w filmie A. Seniuk na wózku , po powrocie rozdzierająco krzycząca przed " swoim , nowym domem "......i tak mi się na chęciach skończyło ..... Nic na siłę , koniec , kropka ! Jesli kiedyś by mi ktoś dał propozycję nie ciężkiego dorobienia paru groszy - to czemu nie ? ale szukać już nie bedę - pamiętam ten film , wielokrotnie go oglądałam , nawet z fikcji umiem wyciągać wnioski ........