Kaisia dopiero dzisiaj zauważyłam Twojego posta.
Myśle, że przyprawiasz jak chcesz. Klasyczna, podduszona cebulka, odrobina czosnku. Jak lubisz. Bo jarmuż nie ma jakiegoś wyjatkowego ub mocnego smaku. Przejmuje smak dodatków.
Kaisia dopiero dzisiaj zauważyłam Twojego posta.
Myśle, że przyprawiasz jak chcesz. Klasyczna, podduszona cebulka, odrobina czosnku. Jak lubisz. Bo jarmuż nie ma jakiegoś wyjatkowego ub mocnego smaku. Przejmuje smak dodatków.
Obszukaąlm wszystkie sklepy w dzielnicy ,nawet w takim drogim ,wypasionym warzywniaku nie było:(I co ciekawe moja babuszka nie zna tego!?
Kasie teraz się pojawia, szukaj w zamrazarkach "grunkohl". To sezonowa roślikna, pojawia sie własnie o tej porze roku ;-)) Ja widziałam w Edece to i pewnie w Aldiku itd. też będzie. Obok szpinaku .....
Kasie teraz się pojawia, szukaj w zamrazarkach "grunkohl". To sezonowa roślikna, pojawia sie własnie o tej porze roku ;-)) Ja widziałam w Edece to i pewnie w Aldiku itd. też będzie. Obok szpinaku .....
Obszukaąlm wszystkie sklepy w dzielnicy ,nawet w takim drogim ,wypasionym warzywniaku nie było:(I co ciekawe moja babuszka nie zna tego!?
Czy któraś robiła watróbkę z cebulką /to umiem i lubię,
ale do tego jeszcze jabłka?
Opcia marzy o tej potrawie, bo mama robiła.
Co z tym jabłkiem zrobić, tez usmażyć?, a jak przyprawić?
Czy któraś robiła watróbkę z cebulką /to umiem i lubię,
ale do tego jeszcze jabłka?
Opcia marzy o tej potrawie, bo mama robiła.
Co z tym jabłkiem zrobić, tez usmażyć?, a jak przyprawić?
Czy któraś robiła watróbkę z cebulką /to umiem i lubię,
ale do tego jeszcze jabłka?
Opcia marzy o tej potrawie, bo mama robiła.
Co z tym jabłkiem zrobić, tez usmażyć?, a jak przyprawić?
ja smaże osobno jabłka , dodaję potem do nich wątróbkę i chwilę razem duszę. Przyprawiam troszkę solą i pieprzem.Już mi ślinka cieknie.Scarlet tylko najlepsze to BOSKOPY
Aniu, a jak jabłka, to cebulka juz nie?