A ja dzis pojde na latwizne I zrobie tylko zupe dyniowa. Jakos opuscila mnie wena tworcza.
A ja dzis pojde na latwizne I zrobie tylko zupe dyniowa. Jakos opuscila mnie wena tworcza.
zdradz przepis na zupe dyniową bo szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie robiłam
Tak czytam i czytam i zauwazam, ze niektorzy duze porcje na obiad przygotowywuja.
Jesli zrobie obiad np. z dwoch dan, to jest zupa i drugie to mieso, surowka i np. ryz, to niestety najczesciej to drugie juz zjedzone nie zostaje.
Tak wiec ograniczam sie do malych pojedynczych dan.
Też bym chciała mieć tutaj szybkowar, albo jakiś podobny wynalazek. Wprawdzie lubię gotowanie i pitraszenie, ale czasami są ciekawsze zajęcia i trzeba szybko. Tutaj jak zaczęłam pracę, to oprócz zastaw stołowych ,sztućców, 5-ciu garnków i 3-ech patelni nie było nic co ułatwia pracę w kuchni.Moja ODP ( wcześniej była panią domu) nigdy nie gotowała. Rodzina stołowała się "na mieście". Teraz, gdy została sama i przestała pracować,gotuję ja. Dokupiłam trochę przyborów i jest git. Babcia jest prawie codziennie pod wielkim wrażeniem, jak ja to zrobiłam? A jak je, to chwali po każdym kęsie, choć ja się wcale nie wysilam. Jeżeli sama chcę zjeść coś ekstra, to trochę zaszaleję. Dobrze mam pod tym wzgledem i właściwie, pod innymi względami też.
To jest moja pierwsza sztela z gotowaniem,gdzie mieszkam sama z PDP i często robię za duże porcje (ale nie dwa dania).
Potem to mamy na dwa dni.
zdradz przepis na zupe dyniową bo szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie robiłam
Tez pierwszy raz jadlam w de. Z dyni hokaido wydraza sie srodek, a miazsz razem ze skora kroi w kawalki, do tego ziemnieki ze 2 male I ze 2 marchewki, por I kawalek papryczki chili, troche wegety, badz innej tego typu przyprawy, wszystko razem zalac nieeielka iloscia wody I gotowac do miekkosci. Zmiksowac, ewentualnie doprawic do smaku. Na talerz wlac zupke, zrobic kleksa ze smietany I posypac pestkami z dyni. Smacznego. Niektorxy dodaja tex odrobine czosnku
Kurcze... Nie mam tu blendera :(((((
Tez pierwszy raz jadlam w de. Z dyni hokaido wydraza sie srodek, a miazsz razem ze skora kroi w kawalki, do tego ziemnieki ze 2 male I ze 2 marchewki, por I kawalek papryczki chili, troche wegety, badz innej tego typu przyprawy, wszystko razem zalac nieeielka iloscia wody I gotowac do miekkosci. Zmiksowac, ewentualnie doprawic do smaku. Na talerz wlac zupke, zrobic kleksa ze smietany I posypac pestkami z dyni. Smacznego. Niektorxy dodaja tex odrobine czosnku
Moja sasiadka robi ostra dyniowa i polewa jeszcze(juz na talerzu)oliwa czy olejem jakims;)) Niektorzy dopraiwaja tez imbirem,curry
Jak długo mniej więcej się ją gotuje?
Najwyżej ugniote to widelcem ;))))))
Moze sosem sojowym?
jako zielony dodatek na dzisiaj Buttergemuse na jutra salatka z fasolki ,a sos i miesko bajka rozzplywalo sie w ustach, niech zyje szybkowar miesko i pomidory ..........................pycaaaaaaaaaaaaaaa