Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

07 listopada 2014 13:40
...dzięki za zaproszenie!No i smacznego!
07 listopada 2014 15:09 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dzisiaj zadziwiwiłam swoją PDP. Od czasu obiadu na okrągło powtarza słowa podziwu na mój dzisiejszy obiad. Mówi, że nigdy czegos takiego pysznego nie jadła :))))
No dobra dość przechwałek. Upichciłam -  naleśniki z nietypowym nadzieniem i do tego sos jogurtowo-majonezowy z czosnkiem na zimno.
Jest to naprawdę proste, szybkie i faktycznie bardzo smaczne danie. Napiszę jak to zrobiłam, może sie komuś przyda:

Naleśniki zwyczajne, aczkolwiek cieniutkie.
Nadzienie: 2-3 marchewki zetrzeć, około 15-20 dkg pieczarek również zetrzeć na grubej tarce. Dusić to na masełku. Dodać drobko pokrojoną paprykę czerwoną, sól pieprz. Na koniec, gdy warzywa miękkie dodać ser mascarpone ( mniejsze opakowanie) i natkę pietruszki. Tym nadziewać usmażone naleśniki. Naprawdę pychotka.
07 listopada 2014 15:23 / 2 osobom podoba się ten post
To dziś królowały naleśniki w różnej postaci, bo u mnie tez ze szpinakiem i zapiekane z żółtym serem.
07 listopada 2014 15:59
a ja dziś miałam wolne i nie było obiadu :)
07 listopada 2014 16:02
kacha25

z pieczarkami i mieskiem pycha.w domu robiła ze szpinakiem powiem ze smakowaly pysznie

Pycha! Swietne sa tez z pieczarkami, mieskiem I kiszona kapucha
07 listopada 2014 17:04
ivetta

To dziś królowały naleśniki w różnej postaci, bo u mnie tez ze szpinakiem i zapiekane z żółtym serem.

Ja na jutro mam naleśniki w planie ;)

Dziś był gulasz z pieczarkami i papryką, makaron i niby- mizeria.
07 listopada 2014 18:12
Kotka, dzięki, b. fajny przepis :).
Mam prośbę, żebyś go przeniosła do właściwego wątku, bo inaczej zginie w odmętach "obiadowych", a szkoda by było..
07 listopada 2014 18:20
salazar

Kotka, dzięki, b. fajny przepis :).
Mam prośbę, żebyś go przeniosła do właściwego wątku, bo inaczej zginie w odmętach "obiadowych", a szkoda by było..

Raczkuje na forum.Ucze sie dopiero.Nastepny napiszę w odpowiednim  temacie.A przenosic nie potrafie chyba ze jak bede miala czas to napisze jeszcze raz.Teraz moj czas to oczekiwanie na telefon.
07 listopada 2014 18:33
kotka

Raczkuje na forum.Ucze sie dopiero.Nastepny napiszę w odpowiednim  temacie.A przenosic nie potrafie chyba ze jak bede miala czas to napisze jeszcze raz.Teraz moj czas to oczekiwanie na telefon.

Przeniosłam :)
07 listopada 2014 18:37
salazar

Przeniosłam :)

No i fajnie.Dziekuje.
07 listopada 2014 19:52 / 1 osobie podoba się ten post
W jakim celu zdrabniacie nazwy potraw?
Nie moze to byc normalna cebula, sos, krokiety, kotlety, jablko, deser ze szsczypiorem itd.?
Skad to i po co?
07 listopada 2014 20:00 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

W jakim celu zdrabniacie nazwy potraw?
Nie moze to byc normalna cebula, sos, krokiety, kotlety, jablko, deser ze szsczypiorem itd.?
Skad to i po co?

Myslę,że to zmniejsza porcję i dlatego się chudnie:) np: krokiet duzy i mały krokiecik.
07 listopada 2014 20:03 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś kuchnia niemiecka zaserwowała : wątrobę drobiową w tłuściutkim sosie,makaron i sałatę lodową.
07 listopada 2014 20:12 / 1 osobie podoba się ten post
kotka

Myslę,że to zmniejsza porcję i dlatego się chudnie:) np: krokiet duzy i mały krokiecik.

tak, tak Koteczku.
07 listopada 2014 22:10
Dostałam dzisiaj w prezencie na straganie, gdzie zawsze kupuję warzywka, PAPAJĘ.
Z czymś to się je czy samo, ona coś gadała o cukrze, ale dobrze nie zrozumiałam, bo gada jak nakręcona.

Wstyd, ale jeszcze papaji nie jadłam, a jutro chcę podać po kawce poobiedniej.