Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

07 listopada 2014 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
Przecinasz na pół, wydłubujesz łyżką pestki i jesz :).
Pestki można dorzucić do jakiegoś sosu, ale trzeba uważać, bo bywają gorzkie.
08 listopada 2014 07:32
Ja juz wczoraj naszykowałam zapiekanke !!Dzis u mnie gosci pełen dom i kecic mi sie po kuchni beda a ja wole w spokoju sobie robic wiec no bedzie wiecej czasu poleniuchowac dzis:))))))))))
08 listopada 2014 07:51
Dzięki.
08 listopada 2014 08:00 / 1 osobie podoba się ten post
A ja dzis pojde na latwizne I zrobie tylko zupe dyniowa. Jakos opuscila mnie wena tworcza.
08 listopada 2014 08:49 / 1 osobie podoba się ten post
a ja pojde na latwizne i zrobie obiad na 2 dni.............gulasz ,ziemniaki i jakis zielony dodatek hahah
08 listopada 2014 09:13 / 1 osobie podoba się ten post
u mnie kalafiorowa;-;-;-;--zupa naturalnie;-
08 listopada 2014 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
Filet z indyka zapiekany w sosie paprykowo-smietankowym,ryż,buraczki,też zrobiłam na dwa dni ponieważ jutro na 10 ide na msze.
08 listopada 2014 16:20 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

a ja pojde na latwizne i zrobie obiad na 2 dni.............gulasz ,ziemniaki i jakis zielony dodatek hahah

jako zielony dodatek na dzisiaj Buttergemuse na jutra salatka z fasolki ,a sos i miesko bajka rozzplywalo sie w ustach, niech zyje szybkowar miesko i pomidory ..........................pycaaaaaaaaaaaaaaa
08 listopada 2014 16:22 / 1 osobie podoba się ten post
Pomidorowa z nalesnikem zamiast makaronu,klopsiki w sosie , ziemniaki i brokuł.
08 listopada 2014 16:25 / 1 osobie podoba się ten post
von Beata gemacht
To co prawda dopiero na jutrzejszy poobiedni deser,ale nie moja będzie wina jak potem chuchnę-moja Marysia zażyczyła sobie jabłka gotowane w czerwonym winie i polane budyniem...
08 listopada 2014 16:33 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

von Beata gemacht :-)
To co prawda dopiero na jutrzejszy poobiedni deser,ale nie moja będzie wina jak potem chuchnę-moja Marysia zażyczyła sobie jabłka gotowane w czerwonym winie i polane budyniem...

Kruszynka, a co to za embriony sa?
08 listopada 2014 16:37 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Kruszynka, a co to za embriony sa?

Nosz kurna,Amelka-weż mi juz nie obrzydzaj,nie dosyć,że będę musiała to jeść?!To sa niemieckie jabłuszka ugotowane na miękko(już się boję)...
08 listopada 2014 16:37
Tak czytam i czytam i zauwazam, ze niektorzy duze porcje na obiad przygotowywuja.
Jesli zrobie obiad np. z dwoch dan, to jest zupa i drugie to mieso, surowka i np. ryz, to niestety najczesciej to drugie juz zjedzone nie zostaje.
Tak wiec ograniczam sie do malych pojedynczych dan.
08 listopada 2014 16:40 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Tak czytam i czytam i zauwazam, ze niektorzy duze porcje na obiad przygotowywuja.
Jesli zrobie obiad np. z dwoch dan, to jest zupa i drugie to mieso, surowka i np. ryz, to niestety najczesciej to drugie juz zjedzone nie zostaje.
Tak wiec ograniczam sie do malych pojedynczych dan.

Amelka,u nas zawsze w niedzielę jest rodzinny obiad-my dwie z babcią i w pakiecie córka z mężem i siostreńcem-ale obiad to ona zawsze robi sama
08 listopada 2014 16:43
magdalena_k

jako zielony dodatek na dzisiaj Buttergemuse na jutra salatka z fasolki ,a sos i miesko bajka rozzplywalo sie w ustach, niech zyje szybkowar miesko i pomidory ..........................pycaaaaaaaaaaaaaaa

Też bym chciała mieć tutaj szybkowar, albo jakiś podobny wynalazek. Wprawdzie lubię gotowanie i pitraszenie, ale czasami są ciekawsze zajęcia i trzeba szybko. Tutaj jak zaczęłam pracę, to oprócz zastaw stołowych ,sztućców, 5-ciu garnków i 3-ech patelni nie było nic co ułatwia pracę w kuchni.Moja ODP ( wcześniej była panią domu) nigdy nie gotowała. Rodzina stołowała się "na mieście". Teraz, gdy została sama i przestała pracować,gotuję ja. Dokupiłam trochę przyborów i jest git. Babcia jest prawie codziennie pod wielkim wrażeniem, jak ja to zrobiłam? A jak je, to chwali po każdym kęsie, choć ja się wcale nie wysilam. Jeżeli sama chcę zjeść coś ekstra, to trochę zaszaleję. Dobrze mam pod tym wzgledem i właściwie, pod innymi względami też.