Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

04 stycznia 2015 08:54 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaczki mielone z pieczarkami i czerwona kapusta!!Na deser budyn:))
04 stycznia 2015 09:04 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki ,gulasz z indora z warzywami ,buraczki zasmażane
04 stycznia 2015 09:07 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki,karczek i buraczki.
04 stycznia 2015 09:12
Bitki wieprzowe w sosie ,kasza ,surówka z kapusty pekińskiej .
04 stycznia 2015 09:13 / 1 osobie podoba się ten post
A ja dzisiaj nie gotuję,coś tam córcia przyniosła.A więc dzisiaj-luzik na całego:)
04 stycznia 2015 10:01 / 1 osobie podoba się ten post
Z książki kucharskiej " Leniwa Pani Domu" dziś będzie: Ryba do piekarnika, ziemniaczki i Butter Gemuse )
04 stycznia 2015 10:25 / 1 osobie podoba się ten post
u mnie dzisiaj pulpeciki w sosiku pomidorowym, ziemniaczki i kapusta czerwona z jabłkiem
mniam
04 stycznia 2015 10:45
wczorajszy obiad
04 stycznia 2015 10:48 / 1 osobie podoba się ten post
biiigooooos.
04 stycznia 2015 11:11
Może ma ktoś ochote podzielić się ze mna przepisem na marchewkę jako przystawkę.Może cos nowego się dowiem.Każda z nas ma swoje sposoby a moj nie jest rewelacyjny, taki jak sie robi u nas.
04 stycznia 2015 11:16 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Ja się aż boje pomyśleć co jutro będzie na obiad,poszła babcia wieczorem do zamrazalnika i coś długo wyciagała. Mam nadzieję,ze to nie jakieś mięso z biednego szaraczka,albo co gorsza jakiś niemiecki wynalazek.

Ivanilka-i jakiż to dziś niemiecki wynalazek babcia serwuje?Jadalny przynajmniej?:):):):)
04 stycznia 2015 11:18
Marcheweczka w cienkie słupki,na patelnie z olejem,można lekko wodą podlać jakby się paliła.Naturalnie posolić,popieprzyć.A na koniec lekko maggi i miodu.

Marchewka jak wyżej-surowa na patelnie,pokrojona jak chcesz.Potem dorzucić cukinie pocieta w słupki(tak na 4 części mam na myśli.Mozna z cebulka.Doprawić solą i pieprzem.Tez ewentualnie bulionem czu wodą podlać.

O tym,że mieszam ja z sosem do szparagów już pisałam.
04 stycznia 2015 11:21 / 1 osobie podoba się ten post
A, u mnie na obiad na razie "czarna magia" )))
Dowiem sie jak juz bede miec na talerzu :-D
04 stycznia 2015 11:58 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaki ,sałata, polędwica wieprzowa w sosie a dla mnie smażona kiełbasa sląska z cebulką do tego cukinia.
04 stycznia 2015 14:53 / 6 osobom podoba się ten post
Dziś niemiecka kuchnia zaserwowała biednego,dzikiego szaraczka. Tak myślałam,nawet wczoraj wspomniałam,żeby tylko nie zrobiła dziś żadnego futrzaka na obiad,no i zrobiła. Ogólnie mięsko było pyszne,w sosie a jakże,do tego piuree,do tego czerwona kapusta zasmażana,a do tego uwaga............pół gruszki z puszki,a w dziurke włożona odrobina żurawiny :))))))))))))
Nie powiem,że był niesmaczny obiad,bo był , babcia dalej happy,jej corki też,dziś nawet żadna nie zajrzała z tej radości,że już nie muszą :))))