Na wyjeździe

17 października 2012 22:15
I co? Weźmiesz sobie rady Niemca do serca?
17 października 2012 22:19
Serca głupotami nie zapycham ;)
17 października 2012 23:04
Giunta!! to ty dzieciak jesteś:) mlodszy o rok od mojego syna:).
17 października 2012 23:08
brakuje mi tylko jeszcze opisu tego Niemca "doradcy" :) przystojniak?
18 października 2012 09:16
Jak to miło być jeszcze w czyichś oczach dzieckiem! :)
18 października 2012 09:17
Niespecjalnie... ;)
18 października 2012 13:37
Dziewczyny, mam problem. Mianowicie - po dluzszym urlopie wrocilam do "mojej" babci, do ktorej jezsze juz prawie 2 lata. W miedzyczasie byly tu dwie opiekunki. Kiedy przyjechalam tu w niedziele, od razu zauwazylam, ze babcia bardzo podupadla na zdrowiu. Jest tak slaba, ze nie ma sil siedziec przy stole. Nawet juz ja karmie, bo nie ma sily trzymac sztuccy. Tylko, ze z tym karmieniem tez jest problem, bo prawie wszystko wypluwa... Kiedy mowie rodzinie o kroplowce dla babci to patrza na mnie jak na swira. Babcia slabnie z dnia na dzien, a nawet z godziny na godzine a ja nie wiem co robic? dawac jej kaszki? Mialyscie juz do czynienia z czyms takim? Prosze o rady ;(
18 października 2012 13:44
wolne w końcu dostałam ...po 2 miesiącach wybrałam się na zakupy ze wsi do większej wsi
18 października 2012 13:51
Tak,w tym wypadku tylko lekarz,oprocz tych zupek,ktore zaproponowala Andrea przepajaj babcie woda z miodem,zawiera duzo mikroelementow.
18 października 2012 13:58
Przede wszystkim, jak inne dziewczyny napisaly, zupy lub sloiczki z dzieciecym pokarmem i poinformowac bezzwlocznie lekarza domowego!!!
Ile Twoja babcia ma lat? Na co choruje?
18 października 2012 14:08
Mam nadzieję, że nie straciłaś za dużo kasy, bo jak się człek wyrwie ze wsi zabitej dechami(też na takiej pracowałam), to zachowuje się jak psiak zerwany z łańcucha:)
A ja byłam przed chwilą "wysadzić" moją Pyśkę i takie ładne fotki zrobiłam:

A na przystani coraz mniej żaglówek:(, przed zimą zabierają...

18 października 2012 14:24
Jeśli babka jest chuda, zaproponuj lekarzowi, by przepisał FRESUBIN, to taki energetyczny drink o konsystencji mleka, zawierający bardzo dużo witamin i składników mineralnych oraz kalorii. Jest w różnych smakach. Do nabycia tylko w aptece, nie polecają go otyłym ze względu na kalorie właśnie.
18 października 2012 15:31
Babcia jest szczupla, bardzo strasznie schudla w ciagu tych dwoch miesiecy, kiedy mnie nie bylo. Lekarza informowalam, bo... babci syn jest lekarzem. Ale w sumie bez reakcji. Nawet nic nie przepisal na odlezyny, ktore w poniedzialek zobaczyl a o ktorych rzekomo nie zostal poinformowany przez poprzednia opiekunke... Czuje sie bezsilna.
18 października 2012 15:47
Ktos pytal wczesniej ile babcia ma lat. 88 skonczone. Biegam do niej co 5 minut i podaje picie, ale ona raz wezmie lyk a raz nie albo wypluje. Nie spodziewalam sie, ze tak mi babcia przez czas mojego urlopu na zdrowiu podupadnie. A firma w sumie wie, bo od poniedzialku jestem z nimi w stalym kontakcie. Zaraz w poniedzialek z rana dzwonilam, zeby powiadomic firme w jakim stanie babcie zastalam i powiedzialam, ze potrzebuje kogos do pomocy, do mycia babci i do transferu. Ona jest juz prawie, ze bezwladna, przez to 2 razy ciezsza i przez 3 dni jak ja mylam to myslalam, ze mi kregoslup peknie. Nie ma specjalistycznego lozka tylko trzeba mocno sie wyginac. na poczatku rodzina chyba nie chciala slyszec o tym ze potrzebuje pomocy. Dopiero jak zagrozilam, ze jade do domu, bo moje zdrowie jest dla mnie bezcenne to sie zlitowali i zamowili pflegedienst.
18 października 2012 16:31
wydałam za dużo ( zdecydowanie ale porządnych sklepów nie widziałam od dawna więc trudno a niech tam , w końcu też coś mi się należy od życia fotki super , piesek też ja tu najbardziej tęsknie za moim pieskiem z rodziną to na skypie pogadam czy przez tel a z moim Areskiem nie (