Na wyjeździe

28 maja 2012 00:00
opiekun_Janusz said:

Kolejny dzień dobiegł końca. Chwila na kompie, a potem spanie i jutro kolejny dzień i kolejny. Ktoś wz was jest na wyjeździe? Proponuje mały spamik tutaj dla czasowych "emigrantów" - jak ja teraz. Właśnie sobie robię kolacyjkę... Może jakiś film zarzucę do poduszki.

podziwim,jestem nowa ale kocham facetów opikunów zaprzyjażnimy się ich frage Anna
28 maja 2012 10:04
Witam andrea czekamy a romana to zes sie nasluchala mie tez takie historie pociagaja Wczoraj bylam tu na polskiej mszy wszedzie na misjach jak widze jest to samo spolecznosc trzyma tylko ze soba przykre to ale prawdziwe chociaz tutaj jest spokojnie bo mala miescina .Pozdrawiam i zycze milego dnia bo cieplo to chyba wszedzie co?
28 maja 2012 10:26
romana - ty to jesteś!!!!prawdziwy "profesor Ciekawski" - fajne takie historie.
28 maja 2012 11:28
w chacie kolegi znalazłam oprócz starych lamp, zegarów i narzędzi rolniczych prawdziwe cacko - obrazek z Pierwszej Komunii św. dziewczynki, która prawdopodobnie kiedyś w tym domu mieszkała, a były to tereny przez wieki należące do Niemców. Nie byłoby w tym nic szczególnego, gdyby nie fakt, że rzecz była nie tylko bardzo ładna pod względem estetycznym, ale też stara, bo pochodząca z ...1894r. Ciekawe, jak się potoczyły potem losy małej Wilhelminy, czy umknęła w czasie wyzwolenia Rosjanom...

Andrea jedzie, proszę myć rączki i nogi oraz przygotować wiersze o dzikiej tęsknocie za nią! Kasia, Ty masz dobre pióro, daj nam przykład!
28 maja 2012 12:29
andrea said:
Witam,dzis wyjezdzam,jutro bede to pogadamy....

Spokojnej podróży do DE, Andrea :)
28 maja 2012 12:37
Witam w poniedziałek :) u mnie też się zmieniło, dziadek odwołał pielęgniarki (stwierdził, że nie będzie dwa razy płacił, skoro ja to mogę robić), już moja zmienniczka go myła... w umowie mam, że nie muszę się na to godzić, ale co mi tam dziadka szybko pod prysznic namydlić spłukać, głowę umyć i gotowe, dzwoniła Pani z firmy i pytała, czy wszystko ok, więc jej powiedziałam, co się zmieniło... ona sobie odnotowała i tyle... pozdrowionka i spokojnego dnia dla Wszystkich...:)))
28 maja 2012 15:44
Witam w poniedziałek tydzień temu wróciłam do Polski i znów jestem zmuszona szukać nowej pracy,osoba którą zmieniałam nie do końca była uczciwa,powiedziała że to będzie nasza sztela,zapłaciłam jej 150 euro,za to i okazało się że to jednorazówka jestem podwujnie stratna bo to było przed świętami i mogłam ppjechać gdzie inndziej,no ale trudno szukam dalej.
28 maja 2012 19:12
Mamusia, to Ty pracujesz na czarno? Nie wolisz mieć trochę euro mniej, ale za to większą pewność zleceń i brak przygód z wykorzystaniem jak ta wyżej opisana?
28 maja 2012 19:56
W Wysokich Obcasach, tygodniku dla kobiet dodawanym do Wyborczej w każdą sobotę za jedyne 2.50 przeczytałam rzecz tak miłą i związaną trochę z naszą pracą, że muszę się z Wami nią podzielić. Pewien młody facet z USA lubił styl pokazywany na filmach z lat 30tych, elegancję, maniery itp. Kiedy przyjechał do Nowego Yorku, zauważył sporo starych kobiet ubranych i zachowujących się z klasą.Zaczął prowadzić blog, gdzie zamieszczał ich fotografie, z niektórymi paniami się zaprzyjaźnił, a jego blog stał się bardzo popularny. W tej chwili ma już 15 milionów odsłon. Damy, którym poświęca większość swojej energii, mają średnio 85-90 lat i sporo z nich ubiera się odlotowo, bardzo oryginalnie, lecz z gustem. Facet marzy o firmach odzieżowych i agencjach reklamowych, które zatrudnią jako modelki jego panie. Są już pierwsi odważni. Gdyby chciało się Wam poszukać tego blogu, to pisze go Ari Cohen, ja jeszcze tam nie zajrzałam, bo dzielnie walczę z brudem i chaosem we własnym mieszkaniu. Pisany po angielsku, ale język fotografii jest uniwersalny. Miłych snów życzę!
28 maja 2012 20:38
Romana na firm mam za słaby niemiecki,choćmam doświadczenie ale przed świętami miałam trochę propozycji a tą dziewczynę znam 2 lata powiedziała że to będzie nasz sztela więc odmówiłam firmą i pojechałam do niej,babcia fajna,płaca też nie gorsza,ale okazała się jednorazowa,więc szukam dalej i chyba teraz faktyczniep orzez firme tylko która dobra
28 maja 2012 20:48
http://advancedstyle.blogspot.de/

28 maja 2012 21:16
Romana to ciekawe co piszesz o tym blogu. Facet musiał mieć rewelacyjną wyobraźnię zeby wpaść na coś takiego. Samo zainteresowanie blogiem budzi podziw. Ale to przeciez bardzo ciekawa sprawa. Ma ktoś linka do tego bloga?
28 maja 2012 22:13
Linka masz powyzej od kasi63 :)
28 maja 2012 23:35
witam wszystkich dopiero sie tu zarejestrowałam, znalazłam Was jak zwykle to bywa przez przypadek szukając czegoś innego
28 maja 2012 23:44
hej Doris, miło powitać Cię w Naszym gronie :)