Na wyjeździe

31 maja 2013 09:02
Cześć dziewczyny. Mam trochę słoneczka, ciekawe na jak długo zostanie ze mną ??
31 maja 2013 09:10
Co to jest z tą pogodą? - na 5 tygodni to miałam tu może z tydzień słońca:( Wiecznie zimno i leje....do du...Ale jest nadzieja,że jak już się tak porządnie wypada to lato będzie ładne:)I tego się trzymam:):):)
31 maja 2013 09:21
Ja jestem na północy, za Hamburgiem. Znajomi uprzedzali mnie, że tutaj ciągle !!! ciapie i jest szaro. Jakieś prądy powietrzne się stykają i nic się na to nie poradzi. Nawet zabrałam właściwą kurtkę, tylko z butkami gorzej. Wcześniej dziwiłam się jak jechali na urlop, że muszą !! to być jakieś wyspy oblane słońcem. Teraz wiem dlaczego ;-))
31 maja 2013 09:23
To gdzie jesteś Mycha? Może gdzieś blisko mnie. Ja w Neumünster - z 80km nad Hamburgiem.
31 maja 2013 10:24
Kobitki mam pytanie a wlasciwie prosbe.Dostalam propozycje pracy w Berlinie!!!!!Na czym bardzo Mi zalezala.Ale.....jest to pacjet ze stwardnieniem i trzeba uzywac wszelkich podnosnikow.Mialam ciezkie przypadki ale nigdy nie uzywalam tych sprzetow. Czy to jest skomplikowane,nie chce wdepnac w mine.Kasa niezla.
Acha 2 razy przychodzi Pflege
31 maja 2013 10:31
BEA

Kobitki mam pytanie a wlasciwie prosbe.Dostalam propozycje pracy w Berlinie!!!!!Na czym bardzo Mi zalezala.Ale.....jest to pacjet ze stwardnieniem i trzeba uzywac wszelkich podnosnikow.Mialam ciezkie przypadki ale nigdy nie uzywalam tych sprzetow. Czy to jest skomplikowane,nie chce wdepnac w mine.Kasa niezla.

Podnośniki nie są takie trudne do obsługi , musisz poprosić o przeszkolenie .Wypytaj o wszystko , szczególnie czy nie ma na pupie odleżyn - z tym się może wiązać konieczność przewracania w nocy .Wtedy kasa musi być większa.
31 maja 2013 10:34
a ja nie o chorobach i pacjentach tylko o pogodzie i az chce mi się zacytoac kawałek piosenki CZERWONYCH GITAR: Ciągle pada, alejkami już strumienie wody płyną, Jakaś para się okryła peleryną, przyglądając się jak mokną bzy w ogrodzie.......
Można by całą zacytować , gdyz pasuje do pogody jak ulal,ale może nie wszyscy lubią Czerwone Gitary, więc tylko kawałek wkleiłam.Pozdrawiam i życzę miłego dnia , może gdzies jest w DE kawałek słonka :))?
31 maja 2013 10:38
Wiesz jak jest w nocy to tak naprawde dowiesz sie na miejscu.Firma mowi,ze nie ma w nocy wstawania. Powiedziano Mi ,ze w tym Pflege pracuje Polka i Ona ma Mi pokazac jak to sie robi.Nie Wiem mam dylemat,a przeciez to jeszcze trzeba na toalete wysadzac do posilkow.A gosciu Ma 46lat.Jakos tak Mi glupio taki mlody.E chyba odrzuce. Zreszta wazy 80kg i ma 180cm kawal chlopa.A Ja kruszyna,ha,ha
Ale ten Berlin kusi,cholera....186km od domu.
31 maja 2013 10:39
Dzień dobry drogie Panie
U nas także pada ale dla poprawy popijamy sobie z moją Panią herbatkę, rozmawiamy i żartujemy.

Miłego piątku ;)
31 maja 2013 10:39
BEA

BEA..... nie nie jest trudne uzywanie LIFTA ja tez nie umialam.....
31 maja 2013 10:40
BEA - do takiego podopiecznego to bardziej pasuje opiekuna mężczyznę wysłać.Nie wiem ,chyba też bym się nie zdecydowała.
31 maja 2013 10:40
Wiesiula

Dzień dobry drogie Panie
U nas także pada ale dla poprawy popijamy sobie z moją Panią herbatkę, rozmawiamy i żartujemy.

Miłego piątku ;)

Tobie rowniez!!!!
31 maja 2013 10:41
Kurcze widziec to widzialam,bo dziewczyny mialy akie pacjetki ale robic przy tym to co innego.
31 maja 2013 10:42
Witajcie wszyscy,jeszcze jestem w domu,ale niestety za tydzień już jadę do pracy.W domu szybko ten czas upływa.Korzystając z chwili,że moje latorośle jeszcze spią dorwałam się do komputera,bo w ciagu dnia nie ma mocnych,abym się dopchała,zwłaszcza,ze starszy syn pisze projekt.
Bea,pacjent przy którym miałabys pracować jest leżący?Współpracuje z opiekunką,czy jest bezwładny?Zapytaj się,co wykonuje Pflegedienst,a co musisz robić sama.Spytaj się równiez jakie to są podnosniki,bo instrukcje obsługi i zdjecia znajdują się w necie,to chociaż sobie poczytasz.I tak ,jak pisała Mozah-przeszkolenie na miejscu.
31 maja 2013 10:42
BEA

Kurcze widziec to widzialam,bo dziewczyny mialy akie pacjetki ale robic przy tym to co innego.

najlepiej jakby ci ktos to pokazal i wierz mi nie jest trudno....